2018届高考英语二轮复习阅读理解提升练(11)(有答案和解释)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018届高考英语二轮复习阅读理解提升练(11)(有答案和解释)

文章来
源莲 山课件 w ww.5 Y
K J.cOm

阅读理解综合练(十一)
A
(原创)By teaching your children healthy eating habits,a  nd copying these behaviors in yourself,you can help your children keep a healthy weight and normal growth.Also,the eating habits your children pick up when they are young will help them keep a healthy lifestyle when they grow up.
Your child’s health care provider can evaluate(评估) your child’s weight and growth and let you know if your child needs to lose or gain weight or if any dietary changes need to be made.
Some of the most important aspects of healthy eating are portion control and cutting down on how much fat and sugar your child eats or drinks.Simple ways to reduce fat intake in your child’s diet and improve a healthy weight include serving:
●Low-fat or nonfat dairy products
●Poultry without skin
●Lean cuts of meats
●Whole grain breads and cereals
●Healthy snacks such as fruit and vegetables
Also,reduce the amount of sugar sweetened drinks and salt in your child’s diet.
If you are unsure about how to select and prepare a variety of foods for your family,ask a registered dietitian(营养师) for nutrition.
It is important that you do not place your overweight child(ren) on a restrictive(限制性的) diet.Children should never be placed on a restrictive diet to lose weight unless a doctor takes charge of one for medical reasons.
1.What are the most important parts of healthy eating your child controls?
A.Fat and sugar.
B.Water and meat.
C.Fruit and vegetables.
D.Whole grain breads and cereals.
2.What does the third paragraph tell us?
A.How to lose weight.
B.How healthy eating is.
C.How to reduce fat and sugar.
D.How to keep a healthy weight.
3.What should your child(ren) do if they want to lose weight?
A.Limiting diets.
B.Taking exercise.
C.Listening to parents.
D.Listening to doctors’ suggestion.
〚导学号44994029〛

B
(2017·沈阳高三下学期质检)
In the tiny village o f Angelica,New York, the post office is more than a place to get mail or send packages.There you’ll find the heart of this lovely community.It’s where villagers meet and greet friends.
When Angelica’s post office was threatened with being closed in the 1980s,a villager,Pat,came up with a plan to save it.“At Christmas time I would hear on the news about towns named Snow or Bethlehem having celebrations,” says Pat,“Why could n’t we do the same thing with Angelica?”
Pat,who is an artist,created a postal cancellation (邮戳) design featuring an Angelica angel.
She drew her angels in a traditional fashion and submitted her suggestion to the U.S.Postal Service.Once approved,the drawing was carved into a cancellation stamp that could be used for one day only.The postmistress (女邮局局长) then had another idea to make the day even more special calling the post office Angel Station.
The large increase in mail amount  saved Angelica’s post office from being closed and keeps the doors open today.
Now it’s tradition that on the first Friday in December,people come to Angelica to mail their Christmas cards.Each year the amount of mail going through the Angelica Post Office increases during late November and early December.Stamp collectors from around the world have accepted the Angel Station cancellation,some sending mail from as far away as France.
Because the stamp is destroyed each season,Pat draws a new angel that conveys season’s greetings from Angel Station every year.Post offices may close in other parts of the country,but this tiny one continues.
4.What did Pat do to save the post office?
A.She invented a new cancellation.
B.She hosted Christmas celebrations.
C.She gave the office a better name.
D.She designed a special set of stamps.
5.Which of the following can best describe Pat?
A.Stubborn and determined.
B.Humorous and intelligent.
C.Curious and friendly.
D.Creative and warm-hearted.
6.What can we learn about Angelica’s post office from the passage?
A.It was completely closed in the 1980s.
B.Its name has been changed many times.
C.Its stamp remains the same each season.
D.It is also the centre of local social life.
〚导学号44994030〛

C
(2017·河南洛阳统测)
A girl became a volunteer in the activities of Deathbed Care,which meant visiting and taking care of a patient suffering from an incurable disease with days numbered.
The girl was assigned to look after an old man suffering from cancer whose children lived abroad.Their living conditio ns were not satisfactory while the old man had a lot of savings.She was expected to comfort him and keep up his spirits.Every Saturday the girl came on time to keep him company,telling him stories.When he was having an intravenous drip (静脉滴注),she would help massage his arms.The doctor found the patient much improved mentally.The old man began to involve himself actively in the medical treatment and he seldom shouted at others.
But something that happened made the doctor uneasy and puzzled.Each time the girl left,the old man would give her some money.The doctor did nothing to interfere(干涉),unwilling to offend the old man.
A month later the old man showed evident signs of decline after suffering coma(昏迷) a few times.When rescued from the latest coma,the old man told the doctor his last wish,“I have deep sympathy for the girl.Will you be kind enough to help her finish her studies?” But the doctor knew that her family was well-off and she had no difficulty pursuing her studies.Sometimes she even came to the hospital in her father’s car.
 When the girl came at the weekend after the death of the old man,the doctor told her the bad news.She was very sad and burst into tears.Then she handed $500 to the doctor,saying,“The old man had all along thought I came to do the job because of poverty.He gave me money so that I could continue my schooling.”Now he got the answer to the puzzle.In the last period of his life,the old man found it a real pleasure to be able to help a girl badly in need.
7.What kind of people do volunteers attend to in Deathbed Care?
A.The patients in need of operations.
B.The people suffering from cancer.
C.The people suffering from diseases.
D.The patients without many days left.
8.What can we infer about the old man according to Paragraph 2?
A.He had abundant savings and he was cheerful.
B.He frequently lost his temper before he met the girl.
C.He was suffering from cancer and helped a poor girl.
D.H e asked the doctor to help the girl finish her study.
9.What is the real reason resulting in the old man’s mental improvement?
A.His children’s progress in their career.
B.The intravenous drip that he had every Saturday.
C.The pleasure of being helpful to people in need.
D.The girl’s good comfort and care in his daily life.
10.Why did the girl take the old man’s money?
A.To keep him in high spirits.
B.To continue her schooling.
C.To gather experience on voluntary work.
D.To involve him actively in the treatment.
〚导学号44994031〛


参考答案

阅读理解综合练(十一)
A
【语篇导读】 这是一篇说明文。主要介绍了培养孩子健康饮食的原因和方法。
1.A 细节理解题。根据第三段中的“Some of the most important aspects of healthy eating are portion control and cutting down on how much fat and sugar your child eats or drinks”可知,在帮助孩子健康饮食方面,最重要的是控制脂肪和糖的摄入,故选A项。
2.B 主旨大意题。本段主要告诉大家如何吃才是健康的,也就是什么是健康的饮食。
3.D 推理判断题。根据最后一段中的“Children should never be placed on a restrictive diet to lose weight unless a doctor takes charge of one for medical reasons.”可知,孩子要减肥的话,最好还是采纳医生的建议。
B
【语篇导读】 本文主要讲了在美国Ange lica这个小村庄的邮局面临倒闭之时,一位叫Pat的村民通过创作一种邮戳的方式拯救了邮局,并且从此之后,Angelica的邮局一直保持欣欣向荣之态,并成为村民社交的中心。
4.A 推理判断题。根据文中第三段“Pat,who is an artist,created a postal cancellation design featuring an Angelica angel.”可知,作为一名艺术家的Pat,为挽救邮局的命运而创作出了一个以Angelica天使为图案的邮戳设计,故选A项 。
5.D 推理判断题。根据文中第二段“When Angelica’s post office was threatened with being closed in the 1980s,a villager,Pat,came up with a plan to s ave it.”可知,Angelica邮局在20世纪80年代面临倒闭的威胁时,一个叫Pat的村民提出了一项计划来拯救它,所以推断出Angelica 是热心(warm-hearted)的;又根据后文她发明了一个邮戳,可以推断出她是有创造力的(creative),故选D项。
6.D 细节理解题。根据文中第一段“In the tiny village of Angelica,New York,the post office is more than a place to get mail or send packages.There you’ll find the heart of this lovely community.”可知,在Angelica,邮局不仅仅是取邮件寄包裹的地方,也是这个可爱地区的中心,故选D项。
C
【语篇导读】 本文介绍了小女孩帮助癌症病人快乐地度过生命中最后时光的故事。她让老人体会到帮助他人的快乐,让老人体现了自己的价值,保持高昂的情绪和精神状态度过了生命中最后的时光。
7.D 细节理解题。根据第一段“...which meant v isit ing and taking care of a patient suffering from an incurable disease with days numbered.”可知,Deathbed Care里的病人是得了不治之症,生命中剩下的时间不多了的人,故选D项。
8.B 推理判断题。根据第二段“...The old man began to involve himself actively in the medical treatment and he seldom shouted at others.”可知,在老人遇到小女孩之前,老人的精神状况不好,不配合治疗,经常发脾气,故B项符合文意。
9.C 推理判断题。根据文章最后一 句可知,在老人生命的最后阶段,老人通过帮助别人找到了余生的最大乐趣和意义,故C项符合文意。
10.A 推理判断题。根据文章可知,小女孩之所以要老人的钱是因为想让老人体会到帮助他人的意义,体现自己的价值,保持高昂的情绪和精神状态,故A项符合文意。

文章来
源莲 山课件 w ww.5 Y
K J.cOm
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |