2018届高考英语二轮复习阅读理解提升练(10)(附答案和解释)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018届高考英语二轮复习阅读理解提升练(10)(附答案和解释)

文 章来 源莲山 课件 w w
w.5Y k J.cO m

阅读理解综合练(十)
A
(2017·全国Ⅰ)
I work with Volunteers for Wildlife,a rescue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley.Trying to help injured,displaced or sick creatures can be heartbreaking;survival is never certain.However,when it works,it is simply beautiful.
I got a rescue call from a woman in Muttontown.She had found a young owl(猫头鹰) on the ground.When I arrived,I saw a 2-to 3-week-old owl.It had already been placed in a carrier for safety.
I examined the chick(雏鸟) and it seemed fine.If I could locate the nest,I might have been able to put it back,but no luck.My next work was to construct a nest and anchor it in a tree.
The homeowner was very helpful.A wire basket was found.I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable.I placed the chick in the nest,and it quickly calmed down.
Now all that was needed were the parents,but they were absent.I gave the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks.These advertise the presence of chicks to adults;they mig ht also encourage our chick to start calling as well.I gave the owner as much information as possible and headed h ome to see what news the night might bring.
A nervous night to be sure,but sometimes the spirits of nature smile on us all!The homeowner called to say that the parents had responded to the recordings.I drove over and saw the chick i n the nest looking healthy and active.And it was accompanied in the nest by the greatest sight of all— LUNCH!The parents had done their duty and would probably continue to do so.
1.Why was the auth or called to Muttontown?
A.To rescue a woman.
B.To take care of a woman.
C.To look at a baby owl.
D.To cure a young owl.
2.What made the chick calm down?
A.A new nest.      B.Some food.
C.A recording. D.Its parent s.
3.How would the author feel about the outcome of the event ?
A.It’s unexpected. B.It’s beautiful.
C.It’s humorous. D.It’s d iscouraging.
〚导学号44994026〛

B
(2017·四川省广安、遂宁、内江、眉山高三一诊)
 In a shocking upset,70-year-old Republican candidate Donald Trump rode a wave to victory as voters elected him the 45th President of the United States.
 Actually,a lot of experts had predicted that Democratic candidate Hillary Clinton would come out on top.Throughout the campaign,one of Trump’s main challenges was to persuade voters that he has the attitude,knowledge and judgment to be president.In the end,he was able to attract more than enough voters to his side.
 Hillary Clinton admitted the election to Trump in a phone call at around 2:30 am.“Hillary has worked very long and very hard over a long period of time,”Trump told his supporters during his victory speech.“We owe her a major debt of gratitude for her service to our country.”
 Hillary Clinton delivered her speech later in the day.“We must accept this result and then look to the future,”she told her disappointed supporters.“Donald Trump is going to be our president.We owe him an open mind and the chance to lead.”
 Trump’s rise to the presidency comes after a long career as a real-estate developer.He built skyscrapers,resorts and golf courses.He also risked other businesses,including Trump Steaks,Trump Natural Spring Water,and an airline called Trump Shuttle.In 2004,he became a TV star with the reality show The Apprentice.
 Now Trump and his team will have to face many difficult things.They’ll have to work to bring the country together after a divisive campaign that upset millions of Americans.Throughout the country,millions of Americans are out of work and struggling to make ends meet.The new president must also address international issues.They include the war on terrorism and the refugee crisis.Still,Trump says he sees a bright future ahead.“Every single American will have the opportunity to realize his or her fullest potential,”he told his supporters.
4.What should many experts think of Trump’s victory?
A.It is expected. B.It is satisfying.
C.It is annoying. D.It is surprising.
5.How old was Donald Trum p when he  became a TV star?
A.10 years old. B.14 years old.
C.58 years old. D.62 years old.

6.What is the last paragraph mainly about?
A.The problems with America.
B.The challenges Trump will face.
C.Trump’s ideas about his future work.
D.The decisions Trump will have to make.
〚导学号44994027〛

C
Starting in 1972,the National Park Service established a policy for forest fires called Natural Burn.It was acknowledged that some forest fires,such as those caused by lightning,were necessary for forests to maintain balanced ecosystems,so the fire should be allowed to burn.However,a big fire in Yellowstone National Park in 1988 caused this policy to be abandoned since the fire was initially allowed to burn yet soon out of control.As a result,the fire of 1988 destroyed much of Yellowstone,which is America’s oldest and most beloved national park.Massive areas of plants were destroyed,and large empty spaces and acres of burned and blackened trees greeted visitors.The rivers and streams were choked with ash,and the ecosystem of the park was changed beyond repair.
In addition,great numbers of animals were killed by the fires that burned out of control.The fires were driven by high winds,moving as many as ten miles a day.Many small animals died in the flames.The fires’ rapid advances gave the wildlife little chance to escape.Even today,few of these small forest animals have returned to live in the park.In the years immediately following the fires,the numbers of visitors declined rapidly.No one was interested in seeing a blackened and treeless park on vacation.Yellowstone had previously been famous for its amazing views and unique geological formations such as the geyser Old Faithful.But now its reputation as America’s wonder is damaged permanently.
7.Natural Burn was adopted because some forest fires were    .
A.hard to put out
B.started by lightning
C.good for the balance of nature
D.approved by National Park Service
8.Why were so many animals killed in the big fire?
A.Because winds were blown from high places.
B.Because the animals moved only ten miles a day.
C.Because the animals lived in lower places.
D.Because strong winds contributed to the fire a lot.
9.The text probably comes from    .
A.a science fiction B.a news report
C.a commercial ad D.a geography magazine
〚导学号44994028〛

D
I grew up in a family that ate dinner together every evening.Although my parents enjoyed wine,they rarely drank during the week and were always in moderation(节制).As for myself,I wasn’t interested in alcoholic drinks and neither were my high school friends.
So when I arrived on campus for my first  year of university life,I was a bit shocked.Many different events had been organized for the freshmen,but they all had one thing in common—alcohol,and plenty of it.Not wanting to be left out,I joined a few of the events.But I always returned home early,feeling disappointed.Your personality,interests and experiences didn’t matter at all,only how many alcoholic drinks you could absorb before passing out(喝醉).It seemed shallow to me.I wanted to get to know my new classmates,not how fast they could down a pint of beer.
Gradually,however,I realized that real friends don’t judge you by how much you can drink and there were other ways of making friends.I joi ned a photography society,took a first aid course,and every weekend I went cycling with a classmate.I found that by engaging in these activities and sharing the fun of learning new skills together in a group,I formed much stronger bonds with my new friends than even the strongest alcoholic drinks could encourage.
Another valuable lesson I learned is that it’s perfectly okay to say  “No” if you don’t want to drink.However,in many Western societies,especially the UK,binge drinking(狂喝) has become the norm.Many people who drink don’t necessarily want to,but they give in to the peer pressure(同伴压力)—they’re afraid to say “No”.
10.What shocked the author when he entered university?
A.The strange campus.
B.The popularity of alcohol.
C.The drunken classmates.
D.The limited activities.
11.Why did the author return home early from the events at first?
A.He wasn’t good at drinking.
B.He had no familiar classmates.
C.He hated the way people got along.
D.He was left out by the o rganizers.
12.How did the author finally make real friends at university?
A.By saying “No” to alcoholic drinks.
B.By staying away from group activities.
C.By giving in to the peer pressure.
D.By joining people with common interests.


参考答案

阅读理解综合练(十)
A
【语篇导读】 本文介绍了作者在野生动物园当志愿者时的一次经历。他帮助拯救了一只当时只有两、三周大的猫头鹰。
1.C 细节理解题。从文章第二段的“I got a rescue call from a woman in Muttontown.She had found a young owl on the ground.When I arrived,I saw a 2-to 3-week-old owl. ”可知,作者到Muttontown去是为了拯救一只猫头鹰雏鸟,故选C项。
2.A 细节理解题。从文章第四段的“I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable.I placed the chick in the nest,and it quickly calmed down.”可知,作者把一些松树枝放进篮子里,给这只猫头鹰雏鸟做了一个既安全又舒适的鸟巢。有了这个新的鸟巢,这只猫头鹰雏鸟很快就安静下来了,故选A项。
3.B 推理判断题。从文章最后一段可知,文章中这个故事的结局是美好的。鸟巢里的这只猫头鹰雏鸟看起来健康又活泼。最伟大的一幕是,在鸟巢里陪 伴它的还有一顿午餐。文章第一段最后一句也有提示,故选B项。
B
【语篇导读】 本文为说明文。文章介绍了美国总统特朗普竞选获胜的过程、人生经历及将要面临的各种新挑战。
4.D 推理判断题。根据第二段中的“Actually,a lot of experts had predicted that Democratic candidate Hillary Clinton would come out on top.” (实际上,很多专家曾预言,民主党总统候选人希拉里·克林顿将是胜出者)可推知,特朗普 (Donald Trump) 获胜是令一些专家惊讶的。故选D项。
5.C 推理判断题。根据第一段中的“In a shocking upset,70-year-old Republican candidate Donald Trump...” 可推知,特朗普出生于1946年;再根据倒数第二段中的“In 2004,he became a TV star with the reality show The Apprentice.”可推算出,特朗普成为电视明星时是58岁。故选C项。
6.B 段落大意题。根据倒数第一段中的“Now Trump and his team will have to face many difficult things.”及段落陈述可知,本段主要介绍特朗普政府将要面临的各种挑战。故选B项。
C
【语篇导读】 文章主要讲述了Natural Burn政策的终止,这源于黄石公园1988年的大火。
7.C 细节理解题。根据第一段第二句中的“ to maintain balanced ecosystems”可知,故选C项。
8.D 细节理解题。由第二段中“Th e fires’ rapid advances gave the wildlife little chance to escape.”可知答案。D项中的contributed to意为:导致,故选D项。
9.D 推理判断题。全文主要讲了Natural Burn政策的终结——黄石公园火灾,及其因火灾而发生的变化,故文章可能摘自地理杂志,选D项。
D
【语篇导读】本文是一篇记叙文,作者讲述了大学时期,面对很多纵酒狂饮的同学自己如何说“不”的经历。
10.B 细节理解题。依据第二段的第一句和第二句中的“...but they all had one thing in common—alcohol,and plenty of it.”可知,到了大学之后作者对大学里喝酒成风的情况感到震惊。
11.C 细节理解题。依据第二段的第四句可知,作者经常因感到失望而提前回家,第二段的最后一句和第三段的内容表明作者讨厌通过喝酒来交朋友的方式,因此选C项。
12.D 细节理解题。依据第三段的内容可知,作者发现与兴趣相同的同学一起参加骑车活动、分享学习新技能的乐趣比在一起喝酒建立的友谊关系更牢固,由此可知选D项。

文 章来 源莲山 课件 w w
w.5Y k J.cO m
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |