2018届高考英语二轮复习阅读理解提升练(2)细节理解题

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018届高考英语二轮复习阅读理解提升练(2)细节理解题

文 章来
源莲山 课件 w w
w.5 Y k J.Co m

阅读理解提升练(二) 细节理解题
A
(2017·浙江杭州七校联考)
On a warm Monday,Jenny Neilson bought a sandwich and parked her car under some trees.Rolling down the windows to let in fresh air,she settled back to enjoy her lunch.Suddenly she noticed a big bald man running through the parking lot.Before she came to realize what would happen,the man was there,shouting through her window,“Get out!”
Neilson refused.
Pulling open her door,the man seized her by the neck and hair,and threw her out of the car onto the ground.She screamed,grabbing her purse and the keys.
Two reporters of the local newspaper,Robert Bruce and Jeff Jackson,just outside their office building on a break,heard the screams and began running.
When they reached Neilson’s car,the attacker had jumped into the driver’s seat and was madly searching for the keys.Bruce opened the door,and he and Jackson dragged the man out.The attacker fought back.But even in his cornered panic,he was no match for the two athletic men.
Reggie Miller,a worker of the local newspaper,heard the screams,too.He rushed back to the office to phone the police,and then ran back with some plastic ropes—used to tie up newspapers.
With his arms tied tight be hind him,the prisoner looked up and said coldly,“I hope you guys feel good about yourselves—you just caught one of the most wanted men.” They ignored him and waited for the police.Later,Bruce and Jack son were shocked to learn the man was the professional carjacker(劫车者)and suspected murderer,whose picture—but with a full head of hair—had been recently printed in their own newspaper.
Neilson considers herself lucky though she suffered injuries.She believes the story might have had a different ending if those good people had not come to her aid.“Unfortunately,” she said,“many people would never have done what they did,and that is the real truth.”
1.The underlined word “bald” in Paragraph 1 most probably means    .
A.strong        B.without hair
C.ugly D.rude

2.Please arrange the time order of the following events according to the passage.
a.Neilson was enjoying her lunch in the car.
b.A man robbed Neilson of her car.
c.The picture of the carjacker was printed in the local news paper.
d.The carjacker was caught.
A.abcd B.dbca
C.cabd D.abdc
3.What can be inferred from the last paragraph?
A.Neilson considers herself lucky because she was not badly hurt.
B.Neilson doesn’t think many people will do the same as the three men.
C.Neilson thinks everyone will do the same as the three men.
D.Neilson has great confidence in people’s kindness and bravery.
 〚导学号44994003〛

B
(2017·6浙江)
FLORENCE,Italy — Svetlana Cojochru feels hurt.The Moldovan has lived here seven years as a caregiver to Italian kids and the elderly,but in order to stay she’s had to prove her language skills by taking a test which requires her to write a postcard to an imaginary friend and answer a fictional job ad.
Italy is the latest Western European country trying to control a growing immigrant(移民) population by demanding language skills in exchange for work permits,or in some cases,citizenship.
Some immigrant advocates worry that as hard financial times make it more difficult for natives to keep jobs,such measures will become more a vehicle for intolerance than integration(融合).Others say it’s only natural that newcomers learn the language of their host nation,seeing it as a condition to ensure they can contribute to society.
Other European countries laid down a similar requirement for immigrants,and some terms are even tougher.The governments argue that this will help foreigners better join the society and promote understanding across cultures.
Italy,which has a much weaker tradition of immigration,has witnessed a sharp increase in immigration in recent years.In 1990,immigrants numbered some 1.14 million out of Italy’s then 56.7 million people,or about 2 percent.At the start of this year,foreigners living in Italy amounted to 4.56 million of a total population of 60.6 million,or 7.5 percent,with immigrants’ children accounting for an ever larger percentage of births in Italy.
Cojochru,the Moldovan caregiver,hoped obtaining permanent residence(居住权) would help her bring her two children to Italy;they live with her sister in Moldova,where salaries are among the lowest in Europe.She was skeptical that the language requirement would encourage integration.
Italians always “see me as a foreigner,” an outsider,even though she’s stayed in the country for years and can speak the local language fluently,she said.
4.Why does Cojochru have to take a language test?
A.To continue to stay in Italy. 
B.To teach her children Italian.
C.To find a better job in Italy. 
D.To better mix with the Italians.
5.Some people worry that the new language requirement may    .
A.reduce Italy’s population quickly 
B.cause conflicts among people
C.lead to financial difficulties 
D.put pressure on schools
6.What do we know about Cojochru?
A.She lives with her sister now in Italy.
B.She enjoys learning the Italian language.
C.She speaks Italian well enough for her job.
D.She wishes to go back to her home country.
〚导学号44994004〛

C
(2017·浙江五校联考)
Filled with much housework,meals and childcare at home,many people feel that being at work sounds more like having a picnic.Even for those who have a happy family life,they feel actually more stressed at home than at work.
Recently,a study carried out by the researchers at a university in the USA found lower levels of hormone(荷尔蒙) released in response to stress in a majority of subjects when they were at work compared to when they were at home.This was true for both men and women,and parents and people without children.
Both men and women  showed less stress at work.But women are more likely to report feeling happier there.Men were more l ikely to feel happier  at home.Experts say there are other reasons why work is less stressful than home for many.“Paid work is more valued in society,”said Sarah Damaske,the lead researcher on the study.“Household work is boring and not particularly rewarding.”
We get better at our job with time and the increased competence means less stress and more rewards.Yet none of us,no matter how long we’ve been doing it,ever truly feels like an expert at parenting or even at marriage.
The support and friendship of co-workers also offer stress relief.At home,meanwhile,stress spreads and increases quickly.“That’s the reason why most housewives wish they were the bread earners,” Dr.Damaske says.
Much of the advice to families and couples includes the warning to “leave work stress at office” and even to change our mind-set from work to home,for example,a walk around the block.The recent findings,though,suggest our home life,not our attitude,might be due for some change.
7.According to Paragraph 1,many people feel that being at home    .
A.is like having a picnic
B.is an ideal way to manage stress
C.offers greater relaxation than at work
D.can bring more stress than in the  workplace
8. According to Sarah Damaske,   .
A.men feel happier at work than women
B.parents without ch ild ren tend to feel happier
C.household work is not as rewarding as work on a job
D.both men and women feel happier at home than at work
9.What can make people feel happy at work?
A.Recognition of the value of their work.
B.A good management of their marriage.
C.Much competition among colleagues.
D.Forgetting the stress from family life.
10.According to the recent findings,what should we change to solve the problem mentioned?
A.Our attitude. B.Our home life.
C.Our mind-set. D.Our working style.
〚导学号44994005〛


参考答案

阅读理解提升练(二) 细节理解题
A
【语篇导读】 在一个温暖的星期一,Jenny Neilson在车内受到了一个歹徒的袭击。听到呼喊声后,两名记者Robert Bruce和Jeff Jackson及时赶到与歹徒展开了生死搏斗,另一名记者Reggie Miller及时报了警。
1.B 词义猜测题。根据第七段中“Later,Bruce and Jackson were shocked to learn the man was the professional carjacker(劫车 者)and suspected murderer,whose picture— but with a full head of hair—had been recently printed in their own newspape r.”可知,那个歹徒是位专业的劫车者,也是位杀人嫌疑犯,而且他的照片曾经在Bruce和Jackson工作的报纸上刊登过,但那时他是满头头发,由此猜出这时候他是“光头”的。故选B项。
2.C 细节理解题。根据第七段的内容可知,那个歹徒的照片曾经在Bruce和Jackson的报社报纸上刊登过;而后发生了这个周一的劫车事件:Neilson在车内享受午餐——歹徒劫持她的车——歹徒被逮住。故选C项。
3.B 推理判断题。根据最后一段中Neilson 的话“Unfortunately...many people would never have done what they did,and that is the real truth.”可知,很多人可能不会像Robert Bruce和Jeff Ja ckson以及Reggie Miller一样及时出手,见义勇为。故选B项。
B
【语篇导读】 本文报道了意大利最近采取的一项限制移民的措施,即要求移民通过一项语言考试来获得工作条件甚至居民身份。
4.A 细节理解题。根据第一段中的“...in order to stay she’s had to prove her language skills by taking a test...” 可知她参加考试是为了证明自己的语言技能从而能继续留在意大利,故A项正确。
5.B 推理判断题。根据第三段中的“Some  immigrant advocates worry that as hard financial times make it  more difficult for natives to keep jobs,such measures will become more a vehicle for intolerance than integration.”可知,糟糕的经济状况已经让本国人很难保住工作,而这样一项措施使得移民压力变大,可能会导致排外而不是融合,故B项正确。
6.C 推理判断题。根据最后一段中的“...she’s stayed in the country for years and can speak the local language fluently...”可知,她能熟练地讲意大利语。B项在文中未提到;A、D两项和文章倒数第二段内容矛盾,故选C项。
C
【语篇导读】 本文是一篇说明文,介绍了人们更愿意在外上班而不愿在家做家务这一社会现象,并对这一现象进行了分析,给出了解决方法。
7.D 细节理解题。根据文章第一段可知,对于整天忙于做家务、做饭、照顾孩子的人来说,他们更愿意在外工作,在外工作压力小并且更像在野外聚餐一样心情放松。故选D项。
8.C 细节理解题。根据文章第三段 “‘Paid work is more valued in society,’ said Sarah Damaske,the lead researcher on the study.‘Household work is boring and not particularly rewarding.’”可知,Sarah认为做家务不如上班有成就感。故选C项。
9.A 推理判断题。根据文章第四段可知,在工作中会获得成就感和别人的认同感,而在家没有这种感觉。故选A项。
10.B 细节理解题。根据文章最后一段“The recent findings,though,suggest our home life,not our attitude,might be due for some change.”可知,我们应该改变我们的家庭生活。故选B项。

文 章来
源莲山 课件 w w
w.5 Y k J.Co m
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |