2018届高三英语上学期期末考试试卷(泸县第二中学附答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018届高三英语上学期期末考试试卷(泸县第二中学附答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来 源
莲山课件 w w
w.5 Y K J.Com

泸县第二中学2018届高三上学期期末考试
英 语 试 题
注意事项:
1.本试卷分为试题卷和答题卡两部分,其中试题卷由第I卷(选择题) 和第II卷(非选择题)组成;答题卡2页
2.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息
3.请将答案正确填写在答题卡上
第I卷(选择题,共100分)
第一部分  听力 (共两节,满分30分)
回答听力部分时,先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到答题卡上。
第一节  (共5 小题; 每小题1.5 分,满分7.5 分)
听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题并阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例: How much is the shirt?
A. £ 19.15.                 B. £ 9.18.                C. £ 9.15.
答案是C.
1.41.Where are the speakers?
A. In a classroom.            B. In a library.          C. In a bookstore.
2.When will the man leave for Tianjin?
A. At 5:00.                 B. At 5:30.             C. At 6:00.
3.When should the delivery be made to the man?
A. On Sunday.             B. On Saturday.        C. On Thursday.
4.What did the woman do last weekend?
A. She stayed in a town.        B. She climbed the mountains.       C. She walked in the rain.
5.How are the two speakers going to the concert?
A. By car.                     B. By bike.                  C. By bus.
第二节  (共15小题; 每小题1.5 分,满分22.5 分)
听下面一段较长对话,回答以下小题。
6.Why is Harry unwilling to join the woman?
A. He wants to watch TV.        B. He has a pain in his knee.        C. He is too lazy.
7.What will the woman probably do next?
A. Stay at home.              B. Play with Helen.          C. Take Harry to hospital.
请听第8段材料,回答小题。
8.What does the woman want?
A. An overcoat.           B. A jacket.             C. A skirt.
9.Who promised to solve the problem for the woman?
A. The tailor.             B. The manager.         C. The tailor’s assistant.
10.When will the speakers go to the tailor’s?
A. Next Saturday morning.      B. Next Saturday afternoon.     C. Next Sunday morning.
听下段材料,回答下列小题。
11.How often does the man play tennis?
A. Every day.           B. Twice a year.          C. Several times a week.
12.What does the woman think of the man’s weight?
A. He’s got a problem.         B. He doesn’t have to worry.       C. He should exercise more.
听下面一段较长对话,回答以下小题。
13.What is troubling the woman?
A. A headache                B. A fever                      C. Sleeping problems
14.What do we know about the woman?
A. She runs her own company.          B. She works too much.           C. She is a manager.
15.What does the man advise the woman to do?
A. Work in the day                    B. Change her job.               C. Take a holiday
听下面一段材料,回答下列小题。
16.What day is it today?
A. Tuesday.                  B. Thursday.               C. Sunday.
17.What is the man's problem?
A. He can't receive any calls.       B. He cannot dial any numbers.     C. He cannot send short messages.
18.What does the man offer the woman?
A. The serial' number of the phone.         B. The receipt of the phone.          C. The phone, number.
听下面一段材料,回答下列小题。
19.What does the man tell the woman to do at 3 J 00 pm?
A. Feed the dog a treat.         B. Give the dog some exercise.         C. Let the dog watch a program.
20.What does the woman mean in the end?
A. She refuses to watch the dog.  
B. She doesn't like walking the dog. 
C. She will take care of the dog herself.
二、阅读理解(本大题共15个小题,2分每题,共30分)
A
Watching a 3D movie can more than double the concentration powers and the cognitive(认知的)process of children,new re-search claims.
A study by visual technology firm Read and led by child psychologist Dr Richard Woolfson and associate lecturer at Goldsmiths Patrick Fagan suggests that children aged between 7 and 14 experienced twice the cognitive processing speed and performed better in tests after watching 20 minutes of a 3D film.
This suggests that children's attention spans have shortened in the last decade due to unlimited access to entertainment,including on-demand TV,gaming and social media.
A 2015 study claimed that watching 3D content had a similar effect to brain-training exercises.
Consumer psychologist Mr Fagan said that the increased stimulation found in watching something in 3D "exercised" the brain and improved performance in the short term.
3D films can play the role of brain-training "games and help to make children 'smarter' in the short term," he said. "The response speed after watching 3D was almost three times as quick as that gained from watching 2D; in other words,3D helps children process aspects of their environment more quickly.This is likely because 3D is a mentally exciting experience which 'gets the brain's juices flowing'."

21.How do we know the benefits of watching a 3D film?
A. Through introduction.    B. By taking an exam.      C. Through research.    D. By watching TV shows.
22.What's the meaning of the underlined word "stimulation" ?
A. Excitement.           B. Contents.         C. Cost.            D. Time.
23.Why does 3D have an advantage over 2D?
A. The time of watching 3D is short.
B. 3D can increase the reaction speed.
C. 3D can make children adapt the surroundings more quickly.
D. 3D can make more brain's power
24.What may be the best title for the text?
A. How 3D forms       B. What are 3D films       C. A study on 3D films    D.3D films benefit children
B
Chinese students always complain that they’re under great pressure and don’t get enough sleep. But they may be surprised to learn that they’re much luckier than their peers (同龄人) in South Korea and Japan, according to a recently published report, conducted by Shanghai Academy of Social Sciences on the physical and mental health of senior high school students in the three Asian countries.
According to the study among nearly 6,000 high school students in the three countries, Chinese students are the tallest but poorest in physical fitness. Chinese students are on average 168.17cm, compared with 167.61cm for South Korean students and 164.70cm for Japanese students. Chinese students asked for sick leave more than students in other countries. About 72 percent of Korean students never asked for sick and injury leave during high school, compared to 53 percent for Japanese students and 45 percent for Chinese students. Moreover, Chinese students drink alcohol and smoke earlier than Korean and Japanese students. Around 70 percent of Chinese students have drunk alcohol, compared to 50 percent for Korean and Japanese students.
According to the survey, Japanese and South Korean students suffer more pressure than their Chinese peers. Statistics (统计) show 16 percent of students in China said they experienced mental pressure often over the past year, while the numbers in Japan and South Korea were 33 percent and 47 percent respectively. Their worries come from “study”, “future after graduation”, “friendships” and “relationship with their parents”. To go with stress, 57.9 percent of Korean students sleep the least, less than six hours a day, compared with 46.6 percent of Japanese students and 30 percent of Chinese students.
More Chinese students were satisfied with their physical appearance, double that of students in the survey from Japan and South Korea. The report said that over half of students in South Korea had tried to lose weight in the past year, while in China the figure was only 22 percent.
In measures of self-worth, such as “I think I am valuable” and “I think I am successful”, “I can complete many things”, “I won’t give up to failure,” Chinese students showed greater self-confidence than students in Japan and South Korea.
25.What’s the main idea of the passage?
A. Chinese students always complain that they’re in bad condition.
B. Chinese students are much luckier than their peers in the Republic of Korea and Japan.
C. Chinese teenagers drink alcohol and smoke earliest and smoke earliest among the three countries.
D. There is a report on the physical and mental health of senior high school students.
26.What does the underlined word “that” in the last paragraph refer to?
A. the height          B. the percentage       C. the weight         D. the number

27.The worries that cause students to be stressed come from the following factors EXCEPT _______.
A. study and career          B. physical appearance      C. friendships    D.family relationship
C
AAVE Teen Adventures
Camp Address
2308 Fossil Trace Dr
Golden,Colorado 80401
USA
800 222-3595
Camp Locations: California,China,France,Hawaii
Since 1976,AAVE has been about adventure travel,leadership and learning.AAVE inspires responsibility and commitment in teenagers.Throughout our adventures we camp,rock climb,mountain bike,sea & river kayak,raft, backpack,surf.ice climb.sail or study a foreign language.Most of our programs include community service projects which make a difference for our participants as well as those we meet.
Adventure Camp: Horseback Riding
Camp Address
P.O.Box 568
Union,Oregon 97883
USA
888 420-7855
Wilderness Horse Camp is a youth summer horseback riding camp.You will receive instruction on trail riding,ride the high mountains,play in creeks and learn how to live as they did in the old west.You'll sleep in wall tents,eat hearty western food and ride your horse all day,every day!
Traditional Camp
Camp Address
P.O.Box 819/200 Arrowhead Rd.S.
Hunt,Texas 78024
USA
888 681-2173
Established in 1934 we are located on 650 beautiful acres along the clear South fork of the Guadalupe River.Our mission is to provide a safe and positive atmosphere for girls to develop confidence and talents within themselves through the many activities offered.Our specialty is FUN!
Filmmaking and Acting Camp
Camp Address                                  .
100 East 17th Street
New York,New York 10003
USA
212 674-4300
The New York Film Academy is a unique educational institution,devoted to providing the most focused filmmaking instruction in the world.Our workshops are geared to offer an intensive,hands-on experience which gives students the opportunity to develop their creative skill's to the fullest extent possible.
28.Jacy's dream is to be a film a actress so she’d probably sign up at           .
A. 2308 Fossil Trace Dr Golden,Colorado 80401
B. P.O. Box 568 Union,Oregon 97883
C. P.O. Box 819/200 Arrowhead Rd.S.Hunt,Texas 78024
D. 100 East 17th Street New York, New York 10003
29.Who would be most interested in AAVE Teen Adventures?
A. An active boy who wants to improve his leadership skills.
B. A girl who'd like to develop her confidence in a safe and positive atmosphere.
C. A boy who'd like to try horse riding in the wild.
D. A girl who wants to develop her creative skills through all kinds of activities.
30.Steven would like to have some adventures and at the same time learn a foreign language,so he'd probably join              .
A. AAVE Teen Adventures                       B. Adventure Camp: Horse back Riding
C. Traditional Camp                            D. Filmmaking and Acting Camp
31.Catherine would like to develop her confidence in a safe and positive atmosphere,so she can call______for more information.
A. (800) 222-3595        B. (888) 420-7855      C. (888) 681-2173       D. (212) 674-4300
D
Aunt Karen always had a special place in my heart. When I was growing up, I knew I could count on her to have room for me on her lap and words of love and encouragement when I needed to hear them. When she died five years ago, I was devastated. The whole family was still in shock when her husband, Uncle Ronnie, died a week later. I longed to have a small item of Aunt Karen’s to remember her by, but seeing her children and grandchildren overcome by the grief of this double loss made me shy away from asking.
A few months after Aunt Karen’s death, I was on my way to work when I saw Rescued Treasures, a local second-hand store. I only had a couple of dollars on me and didn’t really intend to buy anything, but I stopped anyway just to look inside. I had been shopping around for a few minutes when a small, black handbag caught my eye. It wasn’t fancy or special. I didn’t really need a handbag and continued to look around the store, but something kept drawing me back to that handbag. Finally, I checked the price tag (标签). It was just one dollar.
The handbag stayed in the back of my car for weeks until I came upon it during a car clean-up. I opened it up. I couldn’t believe it. They hadn’t even cleaned it out. It was still full of junk, old candy wrappers, old receipts (收据) and used paper. Usually the store emptied things inside, so there wouldn’t be any surprises for a new owner.
I threw away some wastes, and sorted through the receipts, when I found one item in the small inside pocket. It was an insurance card with the name “Karen Stair” written on it. I began to cry. My beloved Aunt Karen. This was her handbag.
32.What do we know from the passage?
A. Karen’s husband survived her by five years.        B. Karen’s children refused to give any item to the author.
C. The author was very shy when she was young.       D. Karen had been very kind to the author.
33.The underlined word “devastated” in Paragraph 1 probably means “________”.
A. very worried           B. a little lonely      C. extremely sad        D. slightly disappointed
34.The author made up her mind to buy the handbag because ________.
A. she just needed to buy a handbag
B. the bag looked strange and was worth the price
C. it happened that she could afford it
D. someone else persuaded her to buy it
35.As soon as the author opened the handbag, she felt very ________.
A. surprised            B. excited             C. sick            D. nervous
三、七选五(本大题共5个小题,2分每题,共10分)
Start Small, Think Big
Remember when you were asked to write compositions about “a meaningful experience” as young students? You would write about how you overcame hardship and unpleasantness in order to help others. You learned then that there was more to life than earning lots of money and living in comfort.
It’s easy to lose sight of the greater meaning in our life when running our business and making time for our family and friends.  36.
Rank our values. Many people are successful, but people who live lives of real significance actually think about and work for others instead of just collecting wealth. They’re getting involved in ordinary activities that make a difference to others or fulfill a need in their communities. 37.The hard work they put in helping others is reflecting the values that are most meaningful to them.
Think locally. People who live significant lives don’t necessarily jet around on airplanes going to so-called extraordinary events and board meetings. 38.That could mean creating a great employment environment for a dozen people, raising funds for a cancer charity, or volunteering in a local school district. The key is that your actions are in agreement with your values and you are committed to making a positive difference.
39.   Donate your old clothes and books to children in poor areas. Join a volunteering project. Help set up a waste bin for used batteries in your building. Hand out leaflets to your neighbors on how to protect themselves in the growing air pollution.
40. We’re giving more than we’re taking away and making them better because of it. when people say “I like myself best when I’m with you, and you know you’re making the world a better place,” you’re living a life of significance.
A. It matters a lot to measure your own business against your community
B. They just improve their own parts of the world for the benefit of others.
C. Significance comes when we create value and make contributions to people we care about
D. Their seemingly small deeds actually come bigger than other goals
E. They often aim high
F. But the good news is that you can take action to begin to get back on track
G. Be kind and considerate.
四、完形填空(本大题共20个小题,1.5分每题,共30分)
Chelsea’s father had always been concerned about him from the very beginning. When Chelsea was in senior school and got eight A’s and two B's, his father asked about the B’s. Later, as he grew up and   41     the wonderful girl he was in love with, his father warned that she might be   42    from what he thought. No matter what Chelsea did, it was   43   enough to satisfy his father.
Chelsea’s father was    44    when Chelsea decided to take a job in another town. He tried t   45   Chelsea's plan, so he explained the   46   of being close to the family and the dangers and the difficulties of living in a completely new place.    47   ,Chelsea shouted,“Dad,I’m moving to get away from you! I love you,but I can’t   48   the way you tear down everything I do.”
He kept up his spirits for his father’s counterattack (反击), but   49   the first time in his life he saw his dad’s mask of confidence   50    .With tears in his eyes, his dad said    51  ,“All I ever wanted was to make you better and help you reach your goals and    52    failure. It’s what I do. It’s
   53    my business is so successful. Do you want me to pay no attention to my    54    , just stand by and not say anything or be a cheerleader?”
“Dad,our    55     hasn’t been good, because you care only about your own advice,” Chelsea   56   . “You’re my dad Sometimes I need praise more than a push.   57     trying to make me better just makes me feel worse. It's not
     58    that you just love me and push me forward. I also need you to
     59    me.” Sometimes we just need others’   60     more than advice.
41.A. consulted         B. saw              C. described           D. imagined
42.A. absent            B. different          C. free              D. previous
43.A. still              B. just               C. ever              D. never
44.A. disappointed       B. pleased            C. fortunate          D. energetic
45.A. understand         B. permit            C. change            D. forgive
46.A. possibilities        B. results            C. advantages        D. causes
47.A. Slowly            B. Frequently         C. Gradually         D. Finally
48.A. refuse             B. stand             C. follow            D. find
49.A. for                B. on                C. in               D. at
50.A. set off             B. paid off            C. turned up         D. broke up
51.A. rudely             B. sadly              C. slightly          D. angrily
52.A. avoid              B. admit             C. take             D. hide
53.A. when               B. what             C. why             D. how
54.A. business            B. experience         C. interest          D. quality
55.A. tradition            B. belief              C. company        D. relationship
56.A. explained            B. agreed            C. proved          D. guessed
57.A. Seldom             B. Quickly            C. Always          D. Suddenly
58.A. necessary           B. enough             C. possible         D. clear
59.A. appreciate           B. limit              C. promise           D. comfort
50.A. protection           B. skill              C. patience          D. encouragement
第II卷(非选择题 50分)
五、短文填空(本大题共10个小题,1.5分每小题,共15分)
I have to remind myself  61.(constant) that I am taking up this prize and I’m really in the year of AD 3008.
I suffered from “time lag” that I kept getting flashbacks from previous time period.We climbed in a capsule through a small  62  (open).It was very comfortable.A few minutes later,the journey was completed and we had arrived.At first,the  63   (surround) were hard to tolerate.Because of the lack of fresh air,I got a headache.So I put  64  a mask.Then I followed Wang Ping to collect a hovering carriage driven by computer.These carriages float above the ground and by   65  (press) down in the seat,we can move swiftly.Wang Ping showed me   66  to use it,but I lost sight if him when we reached a place where many carriages flew by  67  all directions.Later we arrived at a strange-looking house  68  had a green wall made of trees.A table and some chairs could rise from under the floor by flashing a switch on a computer screen.I  69   (exhaust) that night and fell  70   (sleep) quickly.
六、短文改错
71.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第1l处起)不计分。
As is known, some students have breakfast regularly. Therefore, others don’t, or even skip it. Among of the students who have breakfast every day, only a few have a balanced diet which includes breads, milk and eggs. There is several reasons. First of all, many students don’t know an importance of breakfast. Besides, many parents have limited knowledge about that a balanced diet is. Finally, teachers give students too much tasks, so they have no time have breakfast. In a word, every student should had breakfast regularly. The more balanced diet one has, the healthy he will be!
七、提纲类作文
72.常州电视台今年八月将举办中学生才艺大赛。你校将组织学生参加,请你用英语写一篇广播通知。要点如下:
比赛时间:8月20日     报名时间:截止7月底     报名地点:学生会
注意:
①广播稿约100词。
②应包括以上要点,但不要逐字翻译,要组织成一篇通顺连贯的短文。
生词:才艺大赛—— talent show        学生会——the Student Union
2017年秋期四川省泸州市泸县第二中学高三期末考试
英语试题参考答案
1.B    2.C    3.B    4.A     5.B    6.A    7.B     8.A       9.B        10.C
11.C    12.B    13.C    14.B    15.C    16.B    17.A    18.A    19.C     20.A
21.C     22.A    23.B    24.D    25.D    26.D    27.B    28.D    29.A    30.A
31.C     32.D    33.C     34.C    35.A    36.F    37.D    38.B    39.G    40.C
41.C     42.B     43.D    44.A    45.C    46.C     47.D    48.B    49.A    50.D
51.B      52.A    53.C     54.B    55.D    56.A     57.C    58.B    59.A     60.D


61.constantly     62.opening      63.surroundings      64.on       65.pressing       66.how      67.in           68.that/which           69.was exhausted        70.asleep

71.
1. Therefore→However;2. 去掉among后面的of;3. breads→bread;4. is→are;5. an→the;6. that→what;7. much→many;8. 在time和have之间加to;9. had→have;10. healthy→healthier

写作:省略
 

文章来 源
莲山课件 w w
w.5 Y K J.Com
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |