2018届高三英语上学期期末试卷(河北省定州中学高补班含答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018届高三英语上学期期末试卷(河北省定州中学高补班含答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来源 莲
山 课 件 w w w.
5Y k J. c oM

河北定州中学2017—2018学年度第一学期期末考试
高四年级   英语试卷
     
第一部分:听力(共两节,满分30分)
1. What does the man want to do?
A. Take photos.                 B. Buy a camera.          C. Help the woman.
2. What are the speakers talking about?
A. A noisy night.               B. Their life in town.           C. A place of living.
3. Where is the man now?
A. On his way.                 B. In a restaurant.             C. At home.
4. What will Celia do?
A. Find a player.     B. Watch a game.              C. Play basketball.
5. What day is it when the conversation takes place?
A. Saturday.                    B. Sunday.               C. Monday.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听下面一段对话,回答第6至7两个小题。
6. What is Sara going to do?
A. Buy John a gift.         B. Invite John to France.        C. Give John a surprise.
7. What does the man think of Sara’s plan?
A. Funny.                     B. Exciting.            C. Strange.
听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。
8. Why does Diana say sorry to Peter?
A. She has to give up her travel plan.
B. She wants to visit another city.
C. She needs to put off her test.
9. What does Diana want Peter to do?
A. Help her with her study.   
B. Take a book to her friend.  
C. Teach a geography lesson.
听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。
10. Why does the man call the woman?
A. To tell her about her new job.
B. To ask about her job program
C. To plan a meeting with her.
11. Who needs a new flat?
A. Alex.                      B. Andrea.                      C. Miranda.
12. Where is the woman now?
A. In Baltimore.                B. In New York.                 C. In Avon.
听下面一段对话,回答第13至16四个小题。
13. What does Jan consider most important when he judges a restaurant?
A. Where the restaurant is.
B. Whether the prices are low.
C. How well the food is prepared.
14. When did Jan begin to write for a magazine?
A. After he came back to Sweden.
B. Before he went to the United States.
C. As soon as he got his first job in 1982.
15. What may Jan do to find a good restaurant?
A. Talk to people in the street.
B. Speak to taxi drivers.
C. Ask hotel clerks.
16. What do we know about Jan?
A. He cooks for a restaurant.   
B. He travels a lot for his work.
C. He prefers American food.
听下面一段独白,回答第17至20四个小题。
17. What do we know about the Plaza Leon?
A. It’s a new building.           B. It’s a small town.     C. It’s a public place.
18. When do parents and children like going to the Plaza Leon?
A. Saturday nights.             B. Sunday afternoons.     C. Fridays and Saturdays.
19. Which street is known for its food shops and markets?
A. Via Del Mar Street.           B. Fernando Street.    C. Hernandes Street.
20. Why does the speaker like Horatio Street best?
A. It has an old stone surface.   
B. It is named after a writer.     
C. It has a famous university.
二、阅读理解
A new study from the Georgia Institute of Technology finds that older and younger people have varying preferences about what they would want a personal robot to look like. And they change their minds based on what the robot is supposed to do.
Participants were shown a series of photos portraying either robotic, human or mixed human-robot faces and were asked to select the one that they would prefer for their robot’s appearance. Most college-aged adults in the study preferred a robotic appearance. However nearly 60 percent of older adults said they would want a robot with a human face, and only 6 percent of them chose one with a mixed human-robot appearance. But the preferences in both are groups were different when participants were told the robot was assisting with personal care, chores, social interaction or for helping to make decisions.
Preferences were less strong for helping with chores, although the majority of older and younger participants chose a robot with a robotic face. But for decision-making tasks, such as getting advice for where to invest money, younger participants tended to select a mixed human-robot appearance. A robotic face was their least favored choice for this task. Older adults generally preferred a human face.
Personal care tasks such as bathing provoked the most divisive preferences within both age groups. Those who chose a human face did so because they associated the robot with human-like care capabilities—such as nursing and trustworthy traits(特点). Many others didn’t want anything looking like a human to bathe them due to the private nature of the task.
In the final category, assistance with social tasks, both age groups preferred a human face.
Based on this early research, Prakash, a researcher who led the study says that if a robot is designed to help only with a specific task, its appearance should be decided by the features of the task. For instance, if the robot is designed to specifically assist the user with critical decisions, the robot should be given an intelligent look instead of a funny one. Prakash plans to expand the study to other age groups and more diverse educational backgrounds.
21.The underlined word “them” in Paragraph 2 refers to ________.
A. participants    B. college-aged adults.
C. older adults.    D. robots.
22.While getting advice about the money from robots, the older may choose ________.
A. a robotic appearance    B. a human face
C. a mixed human-robot look.    D. a funny appearance.
23.What can we learn from the passage?
A. The younger didn’t like a robot with a human face to bathe them.
B. The older preferred to hire a nurse to bathe them instead of a robot.
C. The choice of the robots’ look is mainly related to the age.
D. There will be a further study on the choice of the robot’s look.
24.What does the passage mainly talk about?
A. A new study from the Georgia Institute of Technology.
B. The preferences while choosing a face of a robot.
C. How to select the appearance of a robot.
D. The development of the robot.

Nellie Bly
Nellie Bly’s adventures came about because of her work for the New York World paper. Pretending to be mad, Bly was admitted to an asylum (精神病院), which was hardly fit for humans. The articles she wrote not only changed how reporters did research, but the situation of hospitals. Her next adventure was one that made her world-famous: Bly made a trip around the world. She set out on November 14, 1889 and made it back to New York in a time of 72 days, 6 hours and 11 minutes.    .
Freya Stark
Freya Stark was one of the best loved travel writers in English, and her long life held plenty of adventure. Her traveling life began in the late 1920s. She was the first European woman to enter Luristan in Iran. In the mountains, she mapped out the area for westerners for the first time. Returning from this adventure, she wrote the first of nearly thirty books on travel that are still read today. She continued traveling until the end of her life.
Annie Smith Peck
Annie Smith Peck achieved academic success in her twenties. She was one of the first women professors in North America and the first woman to study archaeology (考古学) in Greece. However, when she was 44, Peck took up mountain climbing while in Europe, becoming the third woman to climb up the Matterhorn. The northern top of Mount Huascarán was renamed in her honor. She continued to climb into old age.
Louise Boyd
Born into wealth, Louise Boyd was the "first woman to reach the North Pole in an airplane, in 1955. Her first Arctic (北极) adventure was in 1926 when she spent time filming and photographing the environment of the Arctic. Her most famous adventure was taking part in the hunt for famous adventurer Roald Amundsen, who had disappeared while helping an Italian airship. She led five adventures in Greenland, and an area of Greenland was named Louise Boyd Land in her honor.
25.Nellie Bly was famous all over the world because she __________.
A. was the first woman adventurer in New York
B. worked for a famous newspaper
C. traveled around the world
D. set up a new asylum
26.According to the text, Annie Smith Peck ___________.
A. stopped climbing mountains at the age of 44
B. was the first European woman to enter Luristan
C. was the first woman expert in archaeology in the world
D. was honored by having a mountain top named after her
27.Louise Boyd went to the Arctic in 1926 to __________.
A. become the first woman to reach the Arctic
B. search for Roald Amundsen
C. take photos of the Arctic
D. help an Italian airship
28.What did the four people have in common?
A. They all led adventurous lives.
B. They all achieved academic success.
C. They were all good at writing articles.
D. They all became famous in the 20th century.

The Cardboard Box Office is a project created by Lilly and Leon Mackie, who recently moved from New Zealand to Sydney, Australia. The transfer left them with a mountain of cardboard boxes, and the arrival of their baby son Orson 10 months ago meant their social lives were “completely altered (改变.” So the couple decided to try to make some fun of the situation.
“We started after creating a one-off photo where we wanted to portray the general mess and sleep-deprivation (睡眠) that comes with being new parents,” Lilly Mackie said in an email. “People seemed to really love it and asked for more. We had a lot of weekends at home and a stockpile of cardboard so we thought ‘Why not?’ It went from there. ”
The Mackies took the first photos in September and have portrayed 14 movies so far,including their versions of “Cast Away”(or “Castababy”) and “Jurassic Park”(or “Goo-goo Gaa-gaa-rassic Park”). Even “Star Wars” gets the Mackie treatment, with Orson holding a cardboard tube in place of a saber (军刀) and mom sporting impressive Princess Leia-like hair buns ( HI    made out of brown paper in the photo titled “Wah Wars.”
The family usually creates the sets on 'Saturdays and posts the whimsical pictures on their blog and Facebook page, which have almost 3,000 fans. Besides cardboard boxes, the photos feature costumes, props (道具) , and sets created out of everyday household items, toys, “and three individuals slowly losing their sense,” they joked on their blog.
Leon, a children’s book designer at a large publishing company, and Lilly, a stay-at-home mom, are both film buffs and photography fans. The baby is also becoming a connoisseur    (鉴赏家) of movies and cardboard boxes.
“Orson seems to find the photo shoots quite fascinating and enjoys exploring the sets-and tearing things apart. There’s never a dull moment for him on Saturday nights,” Lilly said. “When he gets a little older, we’11 bring in a lot more of his input, asking for his ideas on films and sets. Make it a real family thing. I think he may come up with some quite funny things.”
29.The original reason why the Mackies create family movies is that______.
A. they want to earn a great deal of money
B. both of them are children’s book designers
C. they have no friends in their new community
D. they want to make their family life interesting
30.What do we know about the Mackies’ family movies?
A. They are usually made on Sundays.
B. They are not popular on the Internet.
C. Some of them are made based on famous films.
D. They are mainly about early childhood education.
31.Which word is closest in meaning to the underlined word “whimsical” in Paragraph 4?
A. Unusual.    B. Valuable.    C. Famous.    D. Disgusting.
32.What's the final purpose of the Mackies' making family movies?
A. To teach audiences how to make films.    B. To prove their baby is very bright.
C. To develop Orson's skills in art.    D. To make themselves .famous.

Cycling
You need only look at a professional cyclist to appreciate the potential effects of cycling on the body. But what about the mind? It’s a question that has long challenged anyone who has wondered how riding a bike can offer what feels close to a state of emptying your mind.
Dr. John Ratey thinks cycling increases “the chemistry in your brain that makes you feel calm,” but also that carrying out multiple operations while cycling can be an effective treatment, as shown in a German study involving 115 children, half of whom did activities such as cycling that involved complex movements, while the rest performed more straightforward exercises with the same aerobic (有氧的) demands. Both groups did better than they previously had in concentration tests, but the “complex” group did a lot better.
There have been other interesting findings too. In 2003, Dr. Jay Alberts rode a tandem bicycle, a bicycle built for two riders sitting one behind the other, across the American state of Ohio with a friend who has Parkinson’s (帕金森) disease, a condition affecting the nervous system. The idea was to raise awareness of the disease, but to the surprise of both riders, the patient showed significant improvements. Dr. Jay Alberts then scanned the brains of 26 Parkinson’s patients during and after an eight-week exercise programme using bikes. Half the patients were allowed to ride at their own paces, while the others were pushed harder. All patients improved, and the group which was pushed harder showed particularly significant increases in connectivity between areas of intelligence responsible for functions such as walking and picking things up.
We don’t know how this happens, but there is more evidence of the link between Parkinson’s and cycling. A video on the Internet shows a 58-year-old man with severe Parkinson’s. At first, we watch the patient trying to walk. He can barely stand and his hands shake uncontrollably. Then we see the man on a bicycle being supported by others. With a push, he’s off, cycling past cars with perfect balance. Doctors don’t fully understand this discrepancy either, but say that cycling may act as some sort of action that helped the patient’s brain.
The science of cycling is incomplete, but perhaps the most remarkable thing for the everyday rider is that it can require no conscious focus at all. The mindlessness of cycling can not only make us happier, but also leave room for other thoughts. On the seat of my bike, I’ve solved problems at work and made life decisions, as, I’m sure, have countless others.
33.What does the study described in Paragraph 2 suggest?
A. Cycling has a good effect on physical fitness.
B. The tasks involved in cycling can be hard for children.[
C. Lack of exercise like cycling causes lack of concentration.
D. Cycling can improve the ability to focus attention on a task.
34.Studies of people with Parkinson’s show that ______.
A. cycling does more good if sufferers put more effort into it
B. cycling on tandem bikes has a better effect on the disease
C. not every person with Parkinson’s will benefit from cycling
D. social awareness is more important for Parkinson’s sufferers
35.What does the underlined part “this discrepancy” in Paragraph 4 refer to?
A. Why Parkinson’s affects some people and not others.
B. Why someone with Parkinson’s can cycle but not walk.
C. How cycling could be included in treatment for Parkinson’s.
D. How a link between cycling and Parkinson’s was discovered.
36.What’s the main idea of the passage?
A. The effect of cycling is not yet fully understood.
B. Cycling is believed to be both complex and mindless.
C. Cycling has a significant influence on people’s mind.
D. People may be more intelligent with the help of cycling,


三、完形填空
Although I knew we were not wealthy as children, I didn’t know we were “poor”. I always had everything I needed and wanted, including beautiful __. But according to my mother, I didn't have enough clothes. I can still remember so clearly going to Kmart to __ them —the beautiful clothes. When my mother said that we would be __ this, I knew it meant that I would soon be performing as a(n) __ , trying on new clothes for the eager audience —Mom.
I also knew that I would be going home with a new outfit(服装). I always __ my mother’s hand in the parking lot and through the store. She would __ me to the fitting rooms in the rear(后面)and she would __ the store for anything she wanted me to try on. She could examine the sizes, __ and prices and still know __ what I was doing. It amazed me how she seemed to __ when 1 was about to be tempted (有兴趣的)to dive under the clothes racks (衣架)or wander away.
Once her load of clothes was __ for me to model, the lady would arrange me in my own room to begin the __    . After each fitting, my mom would rush up with a new dress. The look in her eyes is still __ in my memory—a look that said, “Yes, this one may be __ than the last.” When I walked out of the dressing room, she would put her hand __ her mouth in awe(惊叹), and smiles.
Sometimes, during this __ , I would look up at her and see a sort of desiring. It was a(n) __ look. It was almost like she'd give up any of her things just to buy me one more pretty dress. But even __ that, she had a __ of pure love and joy. She wanted so much to give her little girl everything she needed and wanted, __ what she didn’t know was that her little girl already had everything she needed and wanted—her mom.
37.A. flowers    B. vases    C. clothes    D. pictures
38.A. look at    B. rely on    C. make room for    D. Heal with
39.A. wearing    B. measuring    C. preserving    D. doing
40.A. model    B. actress    C. athlete    D. tailor
41.A. dragged    B. shook    C. held    D. examined
42.A. drive    B. invite    C. adapt    D. lead
43.A. open    B. search    C. keep    D. run
44.A. styles    B. parcels    C. targets    D. meanings
45.A. publically    B. confidently    C. clearly    D. skillfully
46.A. know    B. report    C. declare    D. forget
47.A. heavy    B. ready    C. potential    D. limited
48.A. bargain    B. sale    C. rest    D. show
49.A. impressed    B. reminded    C. provided    D. explored
50.A. cheaper    B. lighter    C. better    D. brighter
51.A. beyond    B. from    C. under    D. over
52.A. journey    B. process    C. research    D. experiment
53.A. painful    B. brave    C. honest    D. terrified
54.A. rather than    B. more than    C. other than    D. less than
55.A. glance    B. chance    C. lack    D. look
56.A. once    B. or    C. but    D. and

 

四、任务型阅读
From SIRI to self-driving cars, artificial intelligence (AI) is progressing rapidly. While science fiction often pictures AI as robots with human-like characteristics, AI can include anything from Google’s search algorithms to IBM’s Watson to autonomous(自动的)weapons.
Over the last several decades, AI has become common in our lives. We plan trips using GPS systems that rely on Al to find the best route to take. Al algorithms detect faces as we take pictures with our phones and recognize the faces of individual people when we post those pictures to Facebook. Internet search engines rely on an AI subsystem. On any day, AI provides hundreds of millions of people with search results, traffic predictions, and recommendations about books and movies. Several companies are working on cars that can drive themselves.
Beyond the influences in our daily lives, AI techniques are playing a major role in science and medicine. For example, AI methods have been employed recently to discover interactions between medicines that put patients at risk for serious side effects.
However, when considering how AI might become a risk, experts think two possibilities:
The AI is programmed to do something destructive Autonomous weapons are artificial intelligence systems that are programmed to kill. They will have no human guidance after being programmed. They can select and fire upon targets without any human intervention. So they are a fundamental challenge to the protection of civilians(平民). If in the hands of the wrong person, these weapons could easily cause mass deaths.
The AI is programmed to do something beneficial, but it develops a destructive method for achieving its goal: This can happen whenever we don’t have the same goals as AI. If you ask an intelligent car to take you to the airport as fast as possible, it might get you there chased by helicopters and covered in vomit, doing not what you wanted but exactly what you asked for.
Stephen Hawking, Elon Musk, Steve Wozniak, Bill Gates, and many other big names in science and technology have recently expressed concern about the risks posed by Al. AI has the potential to become more intelligent than any human, we have no sure way of predicting how it will behave. People now control the planet, not because we’re the strongest, fastest or biggest, but because we’re the smartest. If we’re no longer the smartest, are we assured to remain in control?
57. AI is progressing rapidly, covering many aspects of our life.
Benefits In our 58. lives:
59. on AI, we can find the best route for our trips.
AI can be used for facial recognition on Facebook.
All kinds of information will be 60. to many people on the Internet.
Self-driving cars will become a 61. one day.
 In science and medicine:
AI methods can help doctors discover 62. between medicines.
63. Autonomous weapons will endanger the safety of civilians due to the 64.of human guidance or intervention.
AI will achieve its goal as programmed in a destructive 65. regardless of what you what.
Concerns If AI becomes smarter than humans, we may 66. control of the planet.

 


五、短文改错
67.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I’m gladly to receive your novel. Thank you for such lovely a gift, for I had been expecting it for a long time. This novel offers to me more understanding of American society and daily life. I know you’re interesting in Chinese festivals, and therefore I have chosen an album of paper cutting for you. Paper cutting is unique form of Chinese cultural relics, that is often used as a decoration for a joyful atmosphere. I hope it will bring happiness and lucks to your family as it always did in China.
I’m expecting you to come to China and experience the rich culture on person.

六、读写任务
68.请阅读下列材料,并按要求用英语写一篇150词左右的文章。
材料1:各国对迟到时间容忍度的情况调查(单位:分钟)
 
Tolerance toward one’s lateness
材料2:
There are few habits as annoying as someone making us wait. However, some punctually- challenged people have no intention of offending anyone. They still want to keep friends, family and bosses happy. They are often painfully aware and ashamed of the damage their lateness could do to their relationships, reputations, careers and finances.
Johnson, a doctor in New York, says his reputation for being unpunctual can sometimes be caused by a misunderstanding of opinion. “A friend will ask me to come over, and he’ll say ‘come anytime from seven.’ But if I do turn up at eight or later, he will be annoyed.”
Joanna, a teacher in London, for whom the most distressing (令人苦恼的) thing is writing school reports, never makes the deadline for herself. “I always spend weeks carefully considering everything about the reports,” she says, “just for fear that any error arises.”
【写作内容】
1.用约30个单词为以上材料撰写概要;
2.用约120个单词发表你的观点,内容包括:
(1)迟到带来的不良影响(至少两点);
(2)给Johnson和Joanna提出你的建议,至少两条。
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________
参考答案:
听力:1-5ACACB       6-10 CBABA    11-15 BACAA      16-20 BCBCC
21.C
22.B
23.D
24.B
25.D
26.C
27.A
28.C
29.D
30.C
31.A
32.C
33.A
34.B
35.C
36.D
37.C
38.A
39.D
40.A
41.C
42.D
43.B
44.A
45.C
46.A
47.B
48.D
49.A
50.C
51.D
52.B
53.A
54.B
55.D
56.C
57.Introduction
58.daily
59.Relying/Depending
60.available/supplied
61.reality
62.interactions
63.Dangers/Risks
64.lack
65.way/method
66.Lose
67
68.
68.Different countries adopt different tolerance towards one’s lateness. Actually, some people are late not deliberately but because they misunderstand others’ opinions or pay too much attention to details.
As we all know, frequent lateness will have negative effects on one’s daily life. On the one hand, unpunctual people tend to leave a bad impression on those who have made the appointment with them. Others usually regard being punctual as a sign of keeping the promise. On the other hand, lateness sometimes brings about much trouble in solving urgent problems.
As for those who are unintentionally late, like Johnson and Joanna, I have two suggestions as follows. First, whenever you make appointments with others, make sure you have understood all the details and try to get there a few minutes before the appointed time. Second, make good preparations for the appointments but never become too particular about every detail.
 

文 章来源 莲
山 课 件 w w w.
5Y k J. c oM
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |