2018届高考英语总复习真题研练29(附答案和解释)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018届高考英语总复习真题研练29(附答案和解释)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来
源莲山 课件 w w
w.5 Y k J.Co m 真题研练29
 
Task 1:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
(2016•全国Ⅲ,D)Bad news sells.If it bleeds,it leads.No news is good news,and good news is no news.Those are the classic rules for the evening broadcasts and the morning papers.But now that information is being spread and monitored(监控) in different ways,researchers are discovering new rules.By tracking people's e­mails and online posts,scientists have found that good news can spread faster and farther than disasters and sob stories.
“The ‘if it bleeds’ rule works for mass media,” says Jonah Berger,a scholar at the University of Pennsylvania.“They want your eyeballs and don't care how you're feeling.But when you share a story with your friends,you care a lot more how they react.You don't want them to think of you as a Debbie Downer.”
Researchers analyzing word­of­mouth communication—e­mails,Web posts and reviews,face­to­face conversations—found that it tended to be more positive than negative(消极的),but that didn't necessarily mean people preferred positive news.Was positive news shared more often simply because people experienced more good things than bad things? To test for that possibility,Dr.Berger looked at how people spread a particular set of news stories:thousands of articles on The New York Times' website.He and a Penn colleague analyzed the “most e­mailed” list for six months.One of his first findings was that articles in the science section were much more likely to make the list than non­science articles.He found that science amazed Times' readers and made them want to share this positive feeling with others.
Readers also tended to share articles that were exciting or funny,or that inspired negative feelings like anger or anxiety,but not articles that left them merely sad.They needed to be aroused(激发) one way or the other,and they preferred good news to bad.The more positive an article,the more likely it was to be shared,as Dr.Berger explains in his new book,“Contagious:Why Things Catch On.”
【语篇解读】 本文是一篇议论文,研究表明好消息要比坏消息在网络上传播的更快、更广。
1.What do the classic rules mentioned in the text apply to?
A.News reports. B.Research papers.
C.Private e­mails. D.Daily conversations.
答案 A [细节理解题。根据首段中的Those are the classic rules for the evening broadcasts and the morning papers.可知,这些规则适用于新闻报道。故选A。]
2.What can we infer about people like Debbie Downer?
A.They're socially inactive.
B.They're good at telling stories.
C.They're inconsiderate of others.
D.They're careful with their words.
答案 C [细节理解题。根据第二段最后两句可知,像Debbie Downer那样的人是不替别人着想的。故选C。]
3.Which tended to be the most e­mailed according to Dr.Berger's research?
A.Sports news. B.Science articles.
C.Personal accounts. D.Financial reviews.
答案 B [细节理解题。根据第三段最后两句可知,人们更愿意发送一些科学类的文章。故选B。]
4.What can be a suitable title for the text?
A.Sad Stories Travel Far and Wide
B.Online News Attracts More People
C.Reading Habits Change with the Times
D.Good News Beats Bad on Social Networks
答案 D [文章标题题。文章主要表明了通过研究证明了好消息要比坏消息在网络上传播的更快、更广。故选D。]
Task 2:词汇积累
1.track n.轨道;踪迹 v.追踪;跟踪
2.positive adj.积极的;肯定的
3.negative adj.否定的;消极的;负面的
4.review n.复习;回顾;检讨;评审
5.monitor v.监视;监督;监听n.班长;监视器;〔计算机〕显示器
6.online post网上的帖子
7.mass media 大众媒体
Task 3:语法填空
One of his first finds was __1__ articles in the science section were much more likely to make the list than non­science articles.He found that science amazed Times' readers and made them want to share this positive feeling __2__ others.
Readers also tended  __3__ (share)articles that were exciting or funny,or that inspired negative feelings like anger or __4__ (anxious),but not articles that left them merely sad.They needed to be aroused(激发) one way or the other,and they preferred good news __5__ bad.The more positive an article,the more likely it was to be shared,__6__ Dr.Berger explains in his new book,“Contagious:Why Things Catch On.”
答案 1.that 2.with 3.to share 4.anxiety 5.to
6.as
Task 4:单句改错
1.They want your eyeballs and don't care what you're feeling.
2.You don't want them to think you as a Debbie Downer.
3.Were positive news shared more often simply because people experienced more good things than bad things?
答案 1.what→how 2.think后加as 3.Were→Was
Task 5:攻克长难句(分析句子结构,尝试翻译成汉语)
Researchers analyzing word­of­mouth communication—e­mails,Web posts and reviews,face­to­face conversations—found that it tended to be more positive than negative(消极的),but that didn't necessarily mean people preferred positive news.
分析:本句为连词but连接的两个并列分句,第一个分句为含有一个宾语从句的复合句,主句的主语是Researchers,其后的现在分词短语analyzing word­of­mouth communication作定语,谓语是 found,后面是that引导的宾语从句;第二个分句也是一个含有宾语从句的复合句。
译文:分析口述交际如电子邮件、网帖、评论和面谈的研究者发现,它倾向于更积极而不是消极(的内容),但这并不一定意味着人们更偏爱积极的消息。
 文 章来
源莲山 课件 w w
w.5 Y k J.Co m
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |