2017高考英语二轮复习阅读理解1随堂训练(含答案和解释)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2017高考英语二轮复习阅读理解1随堂训练(含答案和解释)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来源
莲山 课件 w w
w.5 Y k J.COm 随堂训练
1
A 15-year-old girl wrote to me and asked about figuring out what to do with her life. She wrote:
“As a high-school student I’m often being reminded to figure out what to do with my life, what job I would like to have and so on. I feel huge amounts of pressure when my teachers and parents tell me to figure out something now. I’m young and I don’t want to make a mistake and ruin my future. I know what I like and what my interests are but when I read about a job related to those interests, I feel as if I wouldn’t enjoy it and I don’t know why. ”
What an extremely hard thing to figure out: what to do with your future! Now, I can’t really tell this young woman what to do, but I can share what I’ve learned looking back on my life, and what I would tell my kids. Here’s what I’d say.
You can’t figure out the future. Even young people who have a plan(be a doctor, lawyer, research scientist, singer)don’t really know what will happen. Life doesn’t go according to plan, and while a few people might do exactly what they set out to do, you never know if you’re one of those. Other things come along to change you, to change your opportunities, to change the world.
So if you can’t figure out the future, what do you do? Don’t focus on the future. Focus on what you can do right now that will be good no matter what the future brings. Learn skills. Go on adventures. Make friends. These things will help in the future.
Learn to be good with trouble. One of the most important skills you can develop is being OK with trouble. The best things in life are often hard, and if you run away from difficulty and trouble, you’ll miss out. You’ll live a safe life.
Learning is hard. Building something great is hard. Writing a book is hard. A marriage is hard. All are amazing. If you get good at this, you can do anything. You can start a business, which you couldn’t if you’re afraid of trouble, because starting a business is hard and uncomfortable.
How do you get good at this? Do things now that are uncomfortable and hard, on purpose. But start with small things. Try exercising for a little bit, even if it’s hard, but just start with a few minutes of it, and increase a minute every few days or so. When you find yourself avoiding discomfort, push yourself just a little bit more.
【文章大意】本文就“怎样才能过好自己的生活”给年轻人提出了一些很好的建议。作者认为不管未来会怎么样, 做好现在能做的是非常有益的。
1. The girl wrote to the writer for advice about______.
A. how to study in school     B. how to live her life
C. what to do with mistakes   D. what to do with pressure
【解析】选B。细节理解题。根据第一段可知, 有一个15岁的女孩写信给我, 让我告诉她应该怎样生活, 由此可知答案B项正确。
2. How does the girl like her future job?
A. Interesting.       B. Sad.
C. Uncertain.        D. Hopeless.
【解析】选C。推理判断题。根据第二段最后一句话“我知道我喜欢什么, 也知道自己的兴趣所在, 但是每次看到那些和我的兴趣相关的工作时总感觉我不能享受那样的工作, 我也不知道为什么。”可判断出她对未来的工作感到迷茫, 故C项正确。
3. According to the writer, the girl’s question is______.
A. full of dreams     B. completely wrong
C. short of thoughts    D. difficult to answer
【解析】选D。细节理解题。根据第三段可知, 回答她的问题是很棘手的, 现在, 作者无法告诉这个年轻的小姑娘应该怎么做, 由此可判断出答案D项正确。
4. What young people should do now is to______.
A. figure out the future
B. make a plan for the future
C. do something to change them
D. do well in what they are doing
【解析】选D。细节理解题。根据第五段可知, 别纠结于你的未来了, 做好你现在能做的, 不管未来会怎么样, 这都会是有利的, 由此可知答案D项正确。
5. The passage is mainly written for______.
A. young parents     
B. young workers
C. young people     
D. young teachers
【解析】选C。推理判断题。通读全文可知, 本文主要是写给年轻人的一些建议: 怎样才能过好自己的生活。故答案C项正确。
2
The National Air and Space Museum in Washington, DC has thousands of objects on display, including the 1903 Wright Flyer, Charles Lindbergh’s Spirit of St. Louis, the ApolloⅡ Command Module Columbia, and a lunar rock you can touch. In addition to our exhibition galleries, you may want to visit the Albert Einstein Planetarium, Lockheed Martin IMAX Theater, and the Public Observatory on the east end. There are many things to do at the Museum in DC. We offer daily tours and educational activities for both children and adults. We also have scheduled lectures and events throughout the year.
Hours & Admission: Open every day except December 25. Admission is free.
Regular Hours: 10: 00 am to 5: 30 pm
Extended Hours: 10: 00 am to 7: 30 pm
December 26—30, 2014.
March 30—April 20, 2015.
Fridays and Saturdays, April 24—May 16, 2015.
May 17—September 7, 2015.
VISITING TIPS:
Limit the Number of Bags: All visitors are screened through metal detectors upon entry. The fewer items you bring inside the Museum, the faster your entry. Before you visit, please review the list of prohibited items, which include pocket knives and tripods(三脚架). Visitors carrying prohibited items will not be allowed inside the Museum, so please leave them at home or in your car.
No Food and Drink: Only bottled water is permitted in the Museum. You may only consume food and other drinks in the Food Court, not in the Museum. Groups who bring food are encouraged to picnic on the National Mall.
Please Take Photos: You are welcome to take photos for personal use. However, tripods and monopods(单脚架)are not permitted without approval.
First Aid: The Museum has a First Aid office and a nurse on duty. Please contact the nearest security officer or the Welcome Center for assistance.
Visit the Welcome Center:
At our Welcome Center in the South Lobby, staff and volunteers can answer any question you have during your visit.
Open 10: 00 am to 5: 30 pm
Phone: 202-633-2214
E-mail: NASM-VisitorServices@ si. edu
【文章大意】本文主要介绍了美国国家航空航天博物馆的参观时间和注意事项等。
1. According to the passage, the National Air and Space Museum is a museum______.
A. where only adults can take part in some educational activities
B. everyone can pay a visit to without buying tickets
C. where one can touch anything he likes
D. everyone can visit without time limits all the year round
【解析】选B。细节理解题。根据Admission is free. 可知, 任何人都可以免费去参观, 所以选B。
2. If the Greens plan to visit the Museum at 6: 00 pm, it is accessible on______.
A. December 24, 2014
B. March 1, 2015
C. July 6, 2015
D. September 15, 2015
【解析】选C。细节理解题。根据December 26-30, 2014. March 30-April 20, 2015. Fridays and Saturdays, April 24-May 16, 2015. May 17-September 7, 2015. 可知, 在这几个时间段都可以在下午六点去参观, 只有C选项在此区间内, 所以选C。
3. A visitor to the museum can______.
A. eat and drink in the Museum or in the Food Court
B. take photos with tripods for personal use
C. bring fewer bags to go through metal detectors
D. get some medical treatment if he suddenly falls ill
【解析】选D。细节理解题。根据The Museum has a First Aid office and a nurse on duty. 可知, 有一个护士值班, 所以游客如果病了会得到相应的治疗。
4. The purpose of this passage is to______.
A. make an advertisement for the museum
B. attract people to explore the universe
C. encourage adults to bring their children there
D. show what is on display in the museum
【解析】选A。目的意图题。本文主要介绍了美国国家航空航天博物馆的参观时间和注意事项等, 所以本文是一则广告, 故选A。 文 章来源
莲山 课件 w w
w.5 Y k J.COm
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |