湖北宜昌一中2017-2018高二下学期英语期末试卷(带答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

湖北宜昌一中2017-2018高二下学期英语期末试卷(带答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来
源莲 山课件 w ww.5 Y
K J.cOm

宜昌市第一中学2018年春季学期高二年级期末考试
英 语 试 题
考试时间:120分钟  满分:150分
命题人:彭盈    审题人:高万英
第一部分 听力(共两节, 满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分, 满分7.5分)[来源:学|科|网]
听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
A. £19.15.
B. £9.15.
C. £9.18.
答案是B。

1. Where will the woman probably go first?
A. To a cinema.     B. To a supermarket.    C. To a bank.
2. Why does the man refuse the woman’s request?
A. The heating is broken.
B. He can’t afford the heating bill.
C. He doesn’t like to use the heating.
3. What does the woman most probably want to do?
A. Apply to Island Air for the job.
B. Get some work experience first.
C. Take a training course.
4. What does the man think of his history teacher?
A. Respectable.     B. Annoying.     C. Talkative.
5. What are the speakers talking about?
A. A website.      B. A piece of music.    C. A T-shirt.

第二节(共15小题;每小题1.5分, 满分22.5分)
 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的做答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What age group is the game good for?
A. From 10 to 19.     B. From 8 to 13.     C. From 6 to 12.
7. Where is Black’s PC shop?
A. On Marsden Street.    B. On Hunter Road.   C. Next to Walker’s store.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What is the relationship between the speakers?
A. Advertiser and advertising agent.
B. Business partners.
C. Workmates.
9. Why was the company unsuccessful in Japan?
A. The target group between Japan and Ameri ca is different.
B. The name of the company scared off customers.
C. The marketing strategies(策略) didn’t work.

听第8段材料,回答第10至12题。
10. What is the man doing?
A. Giving directions.   B. Offering an invitation.   C. Asking for information.
11. Where is the registrar’s office?
A. Opposite the library.   B. In the classroom building.  C. In the red brick building.
12. What does the man offer to do for the woman?
A. Have dinner with her.
B. Show her around the school.
C. Accompany her to the registration.

听第9段材料,回答第13至16题。
13. Why did the man miss his connecting flight?
A. His plane arrived late.
B. He took a wrong plane.
C. He didn’t catch the earliest flight.
14. When will the man’s connecting flight depart?
A. At 3:00.     B. At 4:30.      C. At 7:00.
15. Where is the man now?
A. In Munich. B. In Denver. C. In Chicago.
16. What does the man want to do?
A. Ask the technicians for help.
B. Attend the meeting online.
C. Have the meeting videotaped.

听第 10段材料,回答第17至20题。
17. Who are the listeners?
A. Servers.     B. Cashiers.      C. Students.
18. Which is mentioned by the speaker?
A. Where to apply for a dotcom job.
B. Why to choose a dotcom job.
C. How to get a dotcom job.
19. What do students enjoy most when doing dotcom jobs?
A. Respect.     B. High pay.      C. Good experience.
20. Why do some university students drop out to start their own dotcoms?
A. Dotcoms need little money and few skills.
B. Dotcoms demand little working experience.
C. Dotcoms require few formal qualifications.

第二部分 阅读理解(共两节, 满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分, 满分30分)
阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。
A
You may be familiar with the following famous people, but have you heard of their graduation speeches, in which they either share their unforgotten experiences or give you some great inspiration.
●Michael Dell, University of Texas at Austin
And now  you've accomplished something great and important here, and it's time for you to move on to what's next. And you must not let anything prevent you from taking those first steps. ... You must also commit to the adventure. Just have faith in the skills and the knowledge you've been blessed with and go.
●J. K. Rowling, Harvard University
Half my lifetime ago, I was striking an uneasy balance between my ambition and the expectation from my parents who were not rich...But what I feared most for myself at your age was not poverty, but failure.
●Steve Jobs, Stanford University
Sometimes life's going to hit you in the head with a brick. Don't lose faith...Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work, and the only way to do great work is to love what you do. If you haven't found it yet, keep looking, and don't settle.
●Bill Gates, Harvard University
We need as many people as possible to have access to the advanced technology to lead to a revolution in what human beings can do for one another. They are making it possible not just for national governments, but for universities, smaller organizations, and even individuals to see problems, see approaches and deal with the world's inequities(不公平)like hunger, poverty, and so on.
21.What Michael Dell said is to urge us to     .
A. listen to our heart                       B. pursue our dreams
C. follow others' example                   D. learn from our mistakes
22.Who wants to express "Keep looking for what you believe in"?
A. Michael Dell.   B. J. K. Rowling.   C. Bill Gates.   D. Steve Jobs.
23.What does Bill Gates suggest people do?
A. Make contributions to the environment.  
B. Take responsibility for their own behavior.
C. Make joint efforts to rid some global problems.  
D. Master as much advanced technology as possible.

B
Many people in high school cannot wait to go to college and leave their hometowns behind. Questions arise, though, when it comes to all of the decisions involved in choosing a college.
One of the first considerations may be financial. State and public colleges are often the least expensive. Often, though, the better colleges are private and more expensive. It is sad when gifted students cannot attend a college of their choice just for financial reasons.
Another major factor is location. Whether the college is in a small town or large city can have a major impact on its activities. Those who cannot tolerate heat will probably be more comfortable at a northern college.
School size also plays a major role in the decision process. If you want to get to know your teachers and avoid feeling like just a number, a small college is suitable. For those of you who consider yourself a "people person" and want a wide range of activities, a large college is more fitting.
Your area of interest is another factor to consider in the decision-making process if you want to get the most from your education.
Finally, one must take into consideration the colleges to which you can realistically be accepted. An Ivy League school for an average student would probably not be a good match. Similarly, an average school for an above-average student would not work well. The college should provide enough of a challenge for the student to work hard. Although there may not be the perfect college out there, there probably will be one that is close. Those who cannot find a suitable college are probably not looking hard enough.
24.What's the main idea of the text?
A. Procedures of choosing a college.   B. Difficulties in attending a school.
C. Pros and cons of going to college.   D. Considerations in choosing a college.
25.We can infer from the passage that     .
A. an Ivy League school is probably a state college
B. a small college may bring you a sense of emptiness
C. gifted students with financial aid are likely to choose private colleges
D. an average school isn't suitable for an average student
26.A "people person" in Paragraph 4 probably refers to     .
A. a  person who tends to be alone
B. a person who is good at sociality
C. a person who is afraid of teachers
D. a person who is accustomed to a noisy atmosphere
27.What does the author think of choosing a college?
A. A small college is a better choice for shy students.
B. A northern college has a more comfortable climate.
C. The location of a college is more important than the size of it.
D. You will always find a suitable college if you look hard enough.

C
Every year billions of pounds are spent on hair loss treatment. If we succeed in curing hair loss with 3D printed hair follicles(毛囊), it will be a huge revolution.
L’Oreal, the cosmetics firm is partnering with a French bio-printing company called Poietis, which has developed a form of laser(激光) printing for cell-based objects. Poietis’ technique begins with the creation of a digital map that determines where living cells and other tissue components should be placed to create the desired biological structure. This involves how the cells are expected to grow over time. About 10,000 of these micro-droplets are created every second.
Poietis is not the only company working on bio-printing, but most others use another way, which involves pushing a bio-ink through a nozzle(喷嘴), rather than lasers to build their tissue. Poietis suggests its technique puts less stress on the biological matter, meaning there is less risk of causing it damage.
Alopecia UK—a charity that provides support and advice about hair loss—has mixed feelings about the development. “It is encouraging to know that companies such as L’Oreal are investing in technology that may help those with hair loss in the future,” said spokeswoman Amy Johnson.
“However, we would suggest it’s still very early to be getting excited about what this potentially could mean for those with medical hair loss. At this point it is unclear as to whether this technology could benefit those with all types of hair loss.”
“Also, if this new technology does lead to a treatment option, given the high costs of existing hair transplant procedures, how many people will be able to realistically afford any new technological advances that may become available? As with any other research and development into processes that may be able to help those with hair loss, we watch with great interest.”
28. What does Paragraph 2 mainly tell us?
A. How the printing process is carried out.
B. Where the living cells should be placed.
C. How long the cells are expected to grow.
D. What the printing equipment is made up of.
29. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?
A. hair follicle           B. biological matter     C. nozzle          D. bio-ink
30. The passage implies that the new technology may ______.
A. meet some practical challenges
B. help people with hair loss at present
C. offer solutions to all problems of hair loss
D. cost a large sum of money to transplant hair
31. What is Amy Johnson’s attitude towards the new technology?
A. Disapproving.         B. Optimistic.         C. Cautious.        D. Negative.

D
It's the holiday season, the time when we connect with family and friends. Social media sites like Twitter and Facebook are full of festive pictures, featuring parents' catching and sharing those special family moments, their child's wish list, and maybe even a cute video of their child dancing to "Jingle Bell:Rock" while wearing a diaper(尿片) and Santa hat. Swelling with pride, parents can't wait to get approval with a "thumbs up" or better yet a personalized message on their treasured post.
Adults should be able to post what they want online. However, when exposing family moments online, are they sharing too much information? Do parents have the right to share those cute now, but embarrassing later moments about kids? Have children willingly given their agreement to sharing their cute but funny video online?
A recent study found that 75% of parents turn to social media for parenting-related information and social support. There is even a term: used to describe the overuse of sharing too much information about kids on social media: "sharenting".
While there's no reliable information on how young children feel about things posted online, we do have information about how teens feel. According to a report by the Family Online Safety Institute, 76% of teens are concerned about their privacy. Many teens constantly search for new apps that allow anonymity. When names are required, they use screen names that don't reveal real information.  If our teens are doing a better job of protecting themselves online, shouldn't parents take the lead and do the same? Plus, with more and more college admission representatives and potential employers surfing the internet for potential candidates, we'd hate for one of our posts to change an important decision. Think about it... online reputations are now becoming inseparable with real life ones.     
Of course, we can secure our privacy settings, only allowing our friends to view pictures, posts and videos, but that doesn't stop others from uploading our pictures, Adults need to be cautious of sharing information online, especially information about children.
So. this holiday season, enjoy family time and share those special memories with family and friends. Before clicking the app to upload photos or videos, stop and think twice.
32. Which of the following behaviors is "sharenting"?
A. A girl attends a live performance online.
B. A father tells his son's story to his colleagues.
    C. A mother posts her baby's pictures on Facebook.
D. A boy invites his friends to his birthday party at home.
33. What does the underlined word "anonymity" in Paragraph 4 mean?
A. One's real name.       B. Using strange names.
    C. Unchangeable names.      D. Being unknown by name.
34. What's the author's attitude toward "sharenting"?
    A. Sympathetic.     B. Negative.     C. Neutral.     D. Unconcerned.
35. What is the main purpose of the passage?
    A. To state an argument.        B. To support an opinion.
    C. To compare different ideas.    D. To question a point of view.

第二节(共5小题;每小题2分, 满分10分)
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Do you usually feel you're working hard but still can’t reach your study goals? Here are some quick tips to help you study better.
♦ Study with a partner or in groups
Rather than living in a cave with your nose in the books all day, grab a friend from your class and study with him.    36  
♦ Step into your teacher’s shoes
Ask yourself “If I were the teacher, what would I put on the test?” You have probably experienced a lot of your teacher’s tests and quizzes by now.    37    Teachers have specific types of information that they want you to learn. The structure is usually the same.
♦ Paint pictures on the paper
You can build your knowledge structure in the form of pictures. It’s harder to remember each piece of a puzzle individually than it is to recall the completed picture.    38  
♦    39  
A hungry brain is an ineffective one. Your brain needs the proper nutrients to keep it going. Because of this, what you eat and drink also plays a huge role in how sharp your brain is. Healthy foods provide nutrients to your brain cells to keep them energized.[来源:学_科_网Z_X_X_K]
♦ Take breaks to relax your brain
Your brain is like a muscle.    40    It can also be tired if you overwork it. If you divide studying into 15 to 30 minutes blocks with quick breaks in between, your brain will feel refreshed, grateful and ready for the next challenge you throw at.

A. Feed your brain from time to time.
B. It needs exercise to make it stronger.
C. Relax your brain by eating and drinking.
D. You’d better learn from them for the next test.
E. It’s necessary to have a long holiday and have n ice food.
F. Find ways to connect  what you are learning to real life or to other concepts.
G. Group studying helps you to engage and process the information more deeply.

第三部分 英语知识运用(共两节, 满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分, 满分30)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B. C 和D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。
Two years ago, Dubuque, Iowa, started its first annual "Back-to-School Bash" program. It offered needy families an opportunity to learn about free   41   in the community. Holmes decided to   42   by providing help to kids. He was   43   two jobs at the time, one of which was working as a barber. Saturday was his   44   day, but he chose to   45   his time and gave free haircuts to lower-class kids on condition that the kids should   46   their free haircuts by having to read a book to him.
The idea was so   47   that he continued it for the next two years. Many kids would   48   a favorite book, settle into the barber chair, and read aloud   49   Holmes was doing their hair. After the haircuts, they'd review the book, from the   50   and vocabulary to the themes-just like in school, only more fun.
Holmes, who is married   51   two sons, recognizes that not every parent has the time to     52   with their kids. So he hop es to offer some   53   in this way. And he admits he,   54  , benefits from doing that.
There was a seven-year-old kid who   55   stuttered (结巴) over words while reading. He had the boy take the book home and   56  . When the child came back a few days later, he read it with no problems. That   57   Holmes to do more.
Holmes and his family have recently moved to a Chicago suburb. When they get   58  , he plans to restart his   59   as the Storybook Barb er. "Today's world is full of guns and violence," he says. "The barbershop is a   60   place for the kids to come and read books."
41. A. materials B. resources C. methods D. connections
42. A. participate B. perform        C. develop  D. withdraw               
43. A. faced with      B. caught in C. presented with D. occupied with
44. A. happiest   B. worst      C. busiest    D. best
45. A. spend      B. waste      C. save       D. donate[来源:学科网ZXXK]
46. A. recommend     B. earn        C. demand    D. request
47. A. popular    B. ordinary    C. complex    D. practical
48. A. put away   B. take over   C. pick up    D. give out
49. A. before    B. after     C. while    D. until
50. A. kids       B. heroines    C. barbers     D. characters
51. A. with     B. to       C. for      D. about
52. A. stay     B. read     C. talk      D. learn
53. A. guidance   B. criteria  C. assistance  D. insurance
54. A. again      B. still        C. then       D. too
55. A. usually     B. hardly      C. merely     D. necessarily
56. A. write       B. practice    C. remark     D. reflect
57. A. surprised   B. excited    C. inspired    D. impressed
58. A. settled     B. relaxed     C. pleased    D. refreshed
59. A. ownership  B. hobby      C. promise    D. role
60. A. secret     B. safe        C. rough      D. crowded

第二节(共10小题;每小题1.5, 满分15)
阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(一个单词)或括号内单词的正确形式。
A story about violinist Fritz Kreisler tells how he once came across a beautiful instrument he wanted to acquire. When he finally raised the money for the violin, he returned to buy it but learned that it   61  (sell) to a collector.
He went to the new owner's home in order to try to persuade him to sell   62   violin. However, the collector said it was one of his valuable   63  (possess) and he could not let it go. The   64  (disappoint) Kreisler turned to leave, but then asked a favor. " May I play the instrument once more,   65   it is put away?"
Permission was given and th e great musician began to play. The violin sang with a quality of music so beautiful that the collector could only listen   66   amazement. "I have no right   67  (keep) that to myself," he said after the violinist finished. "The violin is   68  (you) , Mr. Kreisler. Take it into the world, and let the people hear it."
I want to live my life that way-to take it into the world and live it   69  (full). I'd rather be used up than die not having done whatever I could. Happiness is found in investing our lives in others. Say yes when   70  (ask) for a hand. Volunteer some time for a worthwhile organization.


第四部分 写作(共两节, 满分35分)
第一节  短文改错(共10小题;每小题1分, 满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均限一词;
      2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。
It is clear shown that many middle school students have physical and mental problems. 68% of the students surveying have studying anxiety as well as poor eyesight too. And a larger percentage lacks sleep. 52% are short of physical exercise. 42% of the students won't obey our parents or teachers. Personally, I think we student should balance our physical exercise and studies. Without sound body, one can't achieve anything. However, too much attention has been paid only on studies. As a result, I suggest we are given less homework or more time for out-of-classroom activities. Only in this way can we live a happy and healthy life.

第二节 书面表达(共1题;满分25分)
假如你是李华,你校外教Mr. Brown 春节期间看到邻居房门上的福字是倒贴,感到很好奇。写信向你询问此事。请给他回一封信,介绍福字倒贴的原因和这一传统的寓意,同时邀请他在高考后来你家过端午节。
注意:1. 词数120左右;
2. 可以适当增加细节,已使行文连贯。
参考词汇:福字  the character Fu    高考  the College Entrance Exam
颠倒:upside down
 
高二英语期末考试 答案
听力
1. C 2. B 3. A 4. A 5. C  6. B 7. A 8. C 9. B 10. A
11. C 12. B 13. A 14. B 15. C 16. B 17. C 18. B 19. A 20. C
【阅读】
21-25: BDCDC 26-30: BDABA
31-35: CCDBA 36-40: GDFAB
【完形】
41-45 BADCD    46-50 BACCD     51-55 ABCDA     56-60 BCADB
【语法填空
61. had been sold 62. the 63. possessions 64. disappointed 65. before
66. in 67. to keep 68. yours 69. fully 70. asked
【改错】
71. clear改为clearly              72. surveying改为surveyed
73. 去掉too        7 4. lacks改为lack
75. our改为their         76. student改为students
77. Without后加a        78. on改为to  
79. are改为be                80. or改为and
【参考范文】
Dear Mr. Brown,
In your last letter you have told me that you are confused why the Fu stuck on your neighbor’s door is upside dow n. What I can explain to you is that the upside down character “Fu” merely represents the coming of happiness. It is one of our traditions to which people often attach great significance.[来源:Zxxk.Com]
By the way, there are only three months left before the arrival of the College Entrance Exam. After that, another vital festival which serves as an honor of an outstanding poet called “Qu  Yuan” is just around the corner. I sincerely invite you to celebrate the Dragon Boat festival with my family and have a taste of the delicious zongzi. I’m sure you will be satisfied with your journey.
I’m looking forward to your reply.

                                                         Yours
                                                           Li Hua

【听力录音稿】
(Text 1)
W:  I’m going to the supermarket. But before that, I have to go to the bank.
M: Then could you buy tickets for The Plant of the Apes on your way back?
W:  Sure.
(Text 2)
W: It’s really cold in this apartment. Can we turn up the heat?
M: No, my last heating bill was too high. I had trou ble paying it. Would you like a sweater?
(Text 3)
W:  Island Air is now accepting applications for flight attendants. It says no experience necessary, and training is provided.
M:  Sounds great. What are the requirements?
W: It says you must have a pleasant character and attitude. Is that me?
(Text 4)
M: Do you like our new history tea cher?[来源:Zxxk.Com]
W: I’m fed up with his endless talking.
M: You can’t say that! He’s a very knowledgeable person.
(Text 5)
W: Hey, Mark. Cool T-shirt.
M: Thanks. I just got it from a website that sells high-tech clothing.
W: Oh yeah? What are all those lights moving up and down on your T-shirt?
M: They show the beats of my music playing.
 (Text 6)
W:  I bought my brother a computer game called City Two Thousand and Ten. He plays with it for hours.
M:  How old is he?
W:  10.
M:  Oh, my brother is 12.
W:  That’s OK. This game’s good for 8 to 13 year olds.
M:  Great! Where did you buy it?
W:  In Black’s PC shop. I looked everywhere in Cambridge and Peterstown, but I had to go to a shop in London to find it.
M: Where is the shop?
W:  On Marsden Street. You know Hunter Road? Turn left at the end and it’s opposite Walker’s store at number 19.
M:  I can get there next Thursday. Thanks, Jenny.
 (Text 7)
W: Hey, John. Do you have a moment? I want to talk about the marketing in Japan.
M: Sure.
W: First, do you know that sometimes just the name of a company can be enough to scare off customers. I heard about a company that tried to sell gas in Japan. It was unsuccessful there because of its name.
M: Really?
W: Yeah. It was called Enco — E-N-C-O. They opened a few shops in Japan and advertised using their American name. Unfortunately they didn’t know Enco is a short way of saying “engine stop” in Japanese.
M: Hmm. We should consider that when we do our marketing.
 (Text 8)
W: Excuse me. Do you know where registration is?
M: Sure. You see that tall building over there?
W:  Uh-huh.
M:  It’s the shorter building to the right of it.
W:  Oh, thank you. Do you also know where I pay my school fee?
M: Yes, you have to go to the registrar’s office.
W:  Where’s that?
M:  It’s behind us. You have to go through the library. And then you turn right and you can see the classroom building. Next to it is the red brick building. The registrar’s office is on the 3rd floor.
W: Great. Thanks for all your help.
M: Say, I could show you around our school later.
W:  Thanks, but I’m  having dinner with my friend.
M: OK. Well, good luck. See you later.
 (Text 9)
M:  Hello, Sue? This is Damon Guenther. My plane had an electrical problem, so my flight from Munich was delayed and I missed my connecting flight here.
W: I’m sorry to hear that, Damon. Can you come to the meeting on time?
M: The earliest flight I can catch leaves at 4:30 and arrives in Denver at 7, so I’m going to miss the meeting at 3 today.
W: Unfortunately, we can’t change the time of the meeting, because Sam Hawthorn has come from Boston, and he has to return tonight. But I’d really like you to attend it.
M:  I know. Is there any way you could set it up as a video meeting on the Internet? That way, I could take part in it in Chicago.
W:  That’s a good idea. I’ll try. Let me talk with our technical support staff, and I’ll get back to you soon. Meanwhile, go ahead and book the 4:30 flight. In a worst-case, we’ll videotape the meeting and you can watch it tonight after you arrive.
(Text 10)
M:  Hello, everyone. First let me introduce myself. My name is John Barker, and I work at an institution. As most of you know, I’m here to talk about students’ summer jobs. In many parts of the world, university students work in the summer. They need the money, and they can get some working experience. Traditionally, they get jobs as servers, cashiers, and lifeguards at swimming pools.
 These days, however, more and more students are working at dotcoms. Dotcoms are Internet-based companies which offer goods and services online. Today’s young people already know a lot about computers, and they can quickly learn more. The pay is usually much better than at the traditional summer jobs.
 There are other advantages besides the pay. Students see dotcom jobs as a good start on their future. In addition to providing good experience, the work is also enjoyable for most. On top of this, their co-workers treat them with respect.
 Dotcoms are new and need new ways of thinking. Imagination is more important than formal qualifications. So some students are even quitting school to start their own dotcoms.

 

文章来
源莲 山课件 w ww.5 Y
K J.cOm
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |