山东师大附中2017-2018高二英语下学期期末试题(附答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

山东师大附中2017-2018高二英语下学期期末试题(附答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载

章 来源莲山课件 ww w.
5 Y k j.CoM

绝密 ★ 启用前                                        试卷类型A
山东师大附中2016级第八次学分认定考试
英 语 试 卷
                                  命题人 邢积文 张少琳          审核人 李敏
                                                                                  
本试卷分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分,共9页,满分为150分,考试用时120分钟。
注意事项:
1.答卷前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、准考证号、考试科目填写在规定的位置上。
2.第Ⅰ卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。
3.第Ⅱ卷必须用0.5毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应的位置;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,不得使用涂改液,胶带纸、修正带和其他笔。

第Ⅰ卷(共90分)
第一部分 听力 (满分20分)
第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. Who is the man over there?
A. Jim’s brother.             B. Jim’s uncle.              C. Jim’s father.
2. What are the two speakers talking about?
A. A homeless dog.           B. City services.             C. Dog food.
3. What does the woman suggest the man do?
A. Go to the grocery store.
B. Go shopping online.
C. Go to the Internet Cafe.         
4. What does the woman mean?
A. It’s easy to find a car.
B. She’s glad to get cash.
C. The money is not enough.
5. Why does the man make this call?
A. To cancel his travel.
B. To book a ticket.
C. To change the leaving date.
第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6. What does the man order?
A. A birthday dinner.
B. A candle light dinner.
C. A Chinese dinner.
7. When will the dinner start?
A. At 8:00 pm.            B. At 8:30 pm.                C. At 9:00 pm.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What does the man plan to do?
A. Color his hair.           B. Shorten his pants.          C. Reserve a room.
9. How will the man return home?
A. By plane.               B. By train.                 .C. By car.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. What might the woman buy?
A. A blue skirt.             B. A green dress.             C. A handbag.
11. Why is the man hurried to go home?
A. To attend a party.         B. To watch a match.          C. To have a rest.
12. How does the woman feel at last?
A. Happy.                 B. Surprised.                 C. Annoyed.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. What is the man studying?
A. Art.                   B. Nursing.                   C. Painting.
14. Where does the conversation probably take place?
A. At school.              B. In the hospital.              C. At the airport.
15. Why is the man going to New Zealand?
A. To have a tour.           B. To visit an art village.        C. To study for a degree.
16. What is the most probable relationship between the speakers?
A. Strangers.               B. Friends.                   C. Relatives.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What time will the bus leave for the field trip?
A. At 8:00 am.              B. At 8:15 am.                C. At 8:30 am.
18. What will they do on the first night?
A. Have a campfire.          B. Have a dance.              C. Have a barbecue.
19. When will they come back to school probably?
A. On Sunday morning.       B. On Sunday afternoon.        C. On Sunday night.
20. What does the speaker remind the students in the end?
A. Not to be late.            
B. To get their packs prepared.  
C. To ask parents for permission.
第二部分  阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
The Welcombe Hotel
Location
Less than two miles from Stratford-upon-Avon, it takes several minutes to walk through the Welcombe Hills and the Clopton Local Nature Reserve to reach the town on foot. Besides the town center tourist attractions, the British Motor Museum, Warwick Castle and Warwick Racecourse are all within a 15-minute drive.
Service & facilities(设施)
There seem to be professional staff everywhere ready to assist. Room service is 24 hours a day. Besides the modern spa facilities, tennis courts and the golf course, there are 11 meeting rooms, suites to accommodate weddings and functions, and business services are also provided.
Food & drink
Meals are served in the Trevelyan Restaurant. Dinner is a fixed price menu: ₤28 for two courses or ₤35 for three, with a choice of four starters, seven main courses and five desserts. Dishes of British and classic French cuisine are thoughtfully presented. Wine is available by the glass for ₤4.95. Breakfast (₤14.95 for room-only guests)is served including a choice of hot dishes together with homemade bread, cheeses and hams, fresh fruit and juices.
Value for money
Year-round rates start from ₤99 for a standard double room, not including breakfast. Free private hotel parking, use of spa and Wi-Fi .
Rooms for guests with disabilities
Room 14 has a fully assisted bathroom and room 7 has a walk-in shower but no assisted handles. Just remember both of them are on the ground floor. The Hamlet Apartment is single storey and features a wet room.
Family friendly
There are 20 family rooms like Room 15 on the third floor and Room 8 on the second floor and a children's menu in the restaurant. The swimming pool has specific family hours, and the country park is perfect for letting off some steam.
21. Which of the following places is the nearest to the Welcombe Hotel?
A. Warwick Castle.
B. The British Motor Museum.
C. Warwick Racecourse.
D. The Clopton Local Nature Reserve.
22. If a couple wants three courses and two glasses of wine, how much should they pay?
A.₤32.95.        B. ₤37.9.         C.₤44.9.        D. ₤49.95.
23. What do we know about the Welcombe Hotel from the text?
A. It charges less than other hotels.
B. It provides meals without alcohol.
C. It charges a little for parking private cars.
D. It offers comfortable services to families.

                                 B
I fondly remember road trips as a child, sitting in the sunny backseat of my mom's car, daydreaming about other worlds and fantastic adventures. As I’ve grown older, my daydreams have become increasingly occupied less with fantasy but more with the reality of my past and future. Nearly everyone daydreams about their future and reflects nostalgically (念旧地) or negatively on moments of the past. These moments can provide inspiration, but if you spend too much time daydreaming in this fashion, you may be reducing your success in the present.
If you've ever planned a vacation, you're familiar with the impatient days tapping at your desk, dreaming of the lazy, relaxing days to come. Unfortunately, sometimes you end up comparing the real vacation to your imagined one, and it doesn't live up to the standard. Reflecting nostalgically on the past can also prevent present enjoyment. It is equally fun to reflect on past achievements or fun events, but it's possible to be so consumed with happy memories that you miss opportunities to create more.
 We've all made mistakes that we’re ashamed of; reflecting on them is an important step in correcting those mistakes and becoming a better person. But dwelling (细想)too long on your past can also be negative. If you dwell too long on a past mistake, you can begin to equate(使等同)yourself with your past and feel farther away from the person you want to be. Train your brain to think quickly about the past and future, and take only the information and inspiration that you need in order to be the best person you can without resting on your glory moments or your mistakes.
If your identity is not dependent on the past or future, every experience is new and every day is a blank page for you to write. A fun mental exercise is to always tell yourself that you’re experiencing things for the first time. So take advantage of each moment you’re given.
24. What does the author think of daydreaming?
A. It's the favorite for many kids.
B. It can lead to fantastic adventures.
C. It's the major source of inspiration.
D. It has both strengths and weaknesses.
25. What can we learn from Paragraph 2?
A. Past achievements strongly influence us.
B. It's important to be patient with our present life.
C. Daydreaming may make the present disappointing.
D. Reflecting nostalgically on the past brings us no pleasure.
26. What should we avoid doing according to Paragraph 3?
A. Reflecting on the past.
B. Resting on our past experiences.
C. Thinking about our past mistakes.
D. Feeling ashamed of our past mistakes.
27. What's the author's purpose in writing the text?
A. To tell about her childhood.
B. To tell how to let go the past.
C. To suggest we focus on the present.
D. To encourage us to learn from mistakes.
C
On a February afternoon in a classroom, Taylor came face to face with a cow-but it was all in her head.A virtual(虚拟的)reality headset had transported her and her classmates to a farm 250 miles away and for them, the technology means field trips are no longer limited by a bus ride.
On any given day, students nationwide walk through fields, dive into deep sea, and observe medical operations by using such headset. It's another way to attract the iPhone generation of students and improve their understanding and their grades.
Richard Lamb is a scientist working at Buffalo Science Lab. In the lab, the physical effects of virtual reality become clear as participants experience motion (运动) sickness without moving. “Some of the research we’re doing has shown that what you experience in virtual reality has very similar responses that you would get if you were doing the actual activity, ” Lamb said.
 It's unknown how many classrooms have or will adopt the technology, but experts say it's still relatively rare. While individual headsets that require a user’s phone can cost as little as $20 or $30, systems and software for classes will cost thousands of dollars. Early complaints about a lack of good software are fading as more companies enter the market, but the rules for use haven't necessarily caught up with the technology.
In New York, virtual lab experiments don’t count toward the state's hands-on lab time requirements. Even so, the sciences are an area where virtual reality holds particular promise for classrooms. “The biggest impediment is going to be the quality of that experience, and that means how closely it mimics (模仿) the physical world, ” said David Evans, a scientist. “ Doing dangerous things and running into a lot more cases represent a huge learning opportunity.”
Lamb agreed. “Too often in schools, when we do things in labs, you mix things together and you get this outcome. And if you don't get that outcome, you did something wrong, but we don't have enough resources for you to redo it,” he said. “In virtual reality, all I do is on the computer. I don’t have to actually use chemicals.”
28. What does a virtual reality headset really help the students do?
A. Take some exercise.          B. Perform an operation.
C. Go for a bus ride.            D. Have different experiences.
29. The technology is rarely used in classrooms mainly because ________.
A. students show little interest in it
B. it's too expensive for users to afford it
C. supporting software is inaccessible yet
D. it's inconvenient to be operated by students
30. Which word can replace the underlined word “impediment” in Paragraph 5?
A. Opportunity.                B. Difficulty.
C. Surprise.                   D. Disappointment.
31. Which of the following statements do both Lamb and Evans agree with?
A. This technology can save students a lot of time.
B. This technology is safe when used in experiments.
C. This technology can produce a better result in real life.
D. This technology can enrich students’ learning experiences.

D
In today’s world, understanding how to analyze big data is a significant tool for students, scientists, and citizens alike-and a key topic during both speeches at the 2017 Research Teachers Conference.
During their speeches, Lisa Purcell, Senior Scientist at Regeneron and Ruth Krumhansl, founder of the Oceans of Data Institute, both offered recommendations to more than 200 teachers at the conference on how to effectively use big data in the classroom.
“Having a lot of data is worthless unless you can make sense of it, ” Ruth said. “We have a responsibility to help our students make wise decisions in a very complex world.” Ruth explained that she is always seeking to increase data literacy(数据素养能力)and transform science education using big data. With these resources, students can conduct a variety of big data research projects -all from the classroom. Moreover, even students interested in non-STEM(科学、技术、工程、数学)careers like consulting or business analytics can benefit from understanding how to analyze and understand data sets.
Lisa stressed that teachers have the power to change the world by providing the next generation with the correct analytical tools and approaches to handle such large quantities of information. “You can train the next generation with them to do whatever, whether it’s dealing with climate change, creating a vaccine (疫苗) for Ebola, or becoming the next President of the U.S. or Prime Minister of Canada,” Lisa said.
Understanding big data is critical to students’ success in school and their future careers. According to Ruth, students should begin working with data from a young age. This will enable students to practice analytical thinking as early as possible, and to begin asking important questions about what is going on in our world. And big data can help answer questions that students have. “Students are interested in what is known, but they get more excited about what is not known,” she said.
32. According to Paragraph 2, we know the speeches of Lisa and Ruth _______.
A. advise students to increase data literacy
B. ask teachers to know how to analyze big data
C. show the significance of big data in non-STEM
D. advise teachers to apply big data in the classroom
33. What can we know about Ruth?
A. She was a real specialist in analyzing big data.
B. She laid the base for students to do big data projects.
C. She stressed the important role of teachers in using big data.
D. She made outstanding achievements with the help of big data.
34. Which of the following may Lisa agree with?
A. Teachers are given the power to change the world.
B. Teachers should try to transform science education.
C. Teachers can help students apply big data to many fields.
D. Teachers know the importance of big data for students.
35. What may be the best title for the passage?
A. How can students analyze big data?
B. How can students make use of big data?
C. Big data-a significant tool in today’s classroom
D. Big data-a necessary subject for students to learn
第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
According to expert Dr. Bob Nelson, the most effective employee rewards are also the least expensive.  36   The trick to giving your employees rewards that make a real difference is to personalize them - this is a case where one size definitely does not fit all. Here’s how to keep your team motivated by rewarding them wisely.
Be quick. In order to make recognition effective, it needs to be closely linked to the behavior being rewarded.   37    Don't wait a month or two after the fact. By that time, the employee may have already forgotten what it was that she did to earn the recognition.
Be specific. Generalities have no place when you’ re rewarding your employees.   38   Then explain to the employee why you appreciate it: “You did a remarkable job pulling together the data for that marketing survey!”
  39   Effective management is all about building relationships and trust with your people. It's always best to convey your praise in person and publicly, in front of the employee’s peers, whenever possible. If you can’ t arrange for a personal, face-to-face praising in a timely way, then use the telephone or send an email, text message or handwritten note.
Be sincere.   40  The easiest way to do this is to offer thanks when you really are appreciative. Don’t fake it when it comes to recognizing employees. Your people will see right through your lukewarm(冷淡的)praise, and they will discount the recognition that you give them.
A. Be positive.
B. Be personal.
C. Make sure your thanks are from your heart.
D. This means rewarding an employee immediately.
E. Point out the specific behavior that you are recognizing.
F. You don't need to send employees to Hawaii on expensive vacations.
G. All your appreciation of an employee can be destroyed in the instant you yell at them.

第三部分  完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D),选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
After graduating from college, I began to teach in a junior high summer school. Although I lacked teaching   41  , I was young and enthusiastic. And I was  42    that I’d be good with all kinds of students. However, they were naughtier than I had   43  . Of course, no class is   44   without a ringleader(捣蛋头目). Apparently John was such one.
John’s behavior was still the worst, but something else in him changed   45   as we got familiar. John loved to   46   and he would tell me many stories about his life. One day, John asked me if I liked perfume. I said yes, not knowing where the conversation was going. He   47   that his father bought his mother the perfume to  48   having an argument with her. Since his mother   49   it, he brought it to me. I accepted the   50   after making sure he’d gotten permission to give it   51  . A week later, I was on the phone with John’s father. We were discussing John’s recent   52   at school again. His father said “since my wife passed away,” then I knew John’s mother had died of cancer and the perfume was once her   53  . However, John’s father firmly   54   that I keep it, stating his son must have had a   55   reason for giving it to me, for he looked upon me as his mother.
At the end of the summer, John was able to   56   the test and move up to the 7th grade. I felt so glad to see his   57  .On the last day of summer school, John who   58   before liked to show his feelings came back to my office to say goodbye several times. On the final   59   to my office, John hugged me and said, “Thank you, Ms. Rivera. I’ll never forget you.” Those words moved me to tears. As I waved goodbye and   60   him that I’d always remember him too, I suddenly understood that teaching is about those life altering moments you never expect.
41. A. information        B. knowledge        C. spirit          D. experience
42. A. certain            B. curious           C. excited         D. satisfied
43. A. declared    B. analyzed     C. imagined       D. introduced
44. A. optimistic         B. complete         C. positive        D. capable
45. A. immediately        B. totally           C. gradually       D. suddenly
46. A. listen             B. talk     C. lecture          D. think
47. A. continued         B. believed         C. concluded       D. complained
48. A. prepare for       B. get ready for        C. make up for      D. blame for
49. A. disliked           B. forgot            C. valued          D. adored
50. A. reality           B. surprise           C. idea           D. gift
51. A. aside            B. out               C. away          D. off
52. A. future           B. behavior          C. ability          D. graduation
53. A. memory          B. dream            C. favorite         D. pride
54. A. urged             B. commanded       C. insisted         D. desired
55. A. strange           B. clear             C. practical         D. special
56. A. take             B. understand        C. pass            D. enjoy
57. A. happiness         B. progress          C. trial            D. promise
58. A. sometimes         B. usually           C. often            D. never
59. A. chance            B. trip              C. adventure         D. scene
60. A. moved            B. reminded          C. encouraged         D. convinced

第Ⅱ卷(共60分)
第四部分 根据首字母或汉语提示,写出相应单词,注意使用其正确形式。(共10小题;每小题1分,满分10分)注:必须使用选修七、八单词表中出现的黑体单词,否则不得分。在答题纸上答题时,需书写单词的完整形式。
61. It had never o__________ to him that the boss was mistaken.
62. It is not likely for her to ___________(抵抗)the temptation of chocolate.
63. He was about to speak when the audience i____________ him.
64. Encourage your child to reach a __________(妥协)between what he wants and what you want.
65. He, who s__________ the right moment, is the wise man.
66. It is generally a__________ (假设,认为)that stress is caused by too much work.
67. __________ (分类)by subject, the books in the library didn't seem out of order as before.
68. Mr. Richard makes it a rule to d__________a lot of money to charity once a year.
69. You will not be able to achieve one of your a__________ if you do not work hard.
70. With the white walls __________(反射)the light, the room looks warm and bright.
第五部分  语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
It was not until I came to Beijing that I had a taste of the saying "Even though the eyes of a stranger are big, they cannot see everything."
A visit to the Great Wall showed me one of mankind's 71.__________ (astonish) achievements. Built by Emperor Qin Shihuang as a defence against the 72. __________ (enemy) from the North, today, it is China's symbol to the rest of the world. In China, 73. __________ is said that climbing the Great Wall is one of the biggest 74. __________ (accomplish) any Chinese should make during their life time.
I was curious 75. __________ (know) from my Chinese friend why this 76. __________ (consider) an important milestone. The answer was in the famous words of the founder of modern China, Chairman Mao Zedong,"If you have never been 77. __________ the Great Wall, you are not a true man." It was then clear to me 78. __________ this was the inspiration behind the eagerness for many Chinese to climb the wall. I saw senior citizens in 79. __________ (they) 70s or 80s climbing a step at a time just to fulfill one last requirement to be 80. __________ true Chinese.

第六部分 写作 (共两节,满分35分)
第一节 短文改错(10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线( )划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Yesterday, we held a class meeting on the topic of “My Dream”. Encouraging by our English teacher, we talked about our understanding of dreams. Opinions on this matter differ from person to person. Otherwise, we all believed that our dreams would come true one day.
As for me, my dream is to be a lawyer in the future, because lawyers are doing a meaning job. They can help people whoever are in need to solve a great many of problems with their professional knowledge, which is of great value to our society. To realize our dream, I will work as hard as I can from then on. I will try my best to get admitting into a good university where I can get a good knowledge of law and gain enough skills to become a lawyer. It is only in this way where I can accomplish my dream.

第二节 书面表达 (满分25分)
假设你是李华,你的英国朋友Jason近期将到中国参加中美青年艺术交流夏令营活动,给你发邮件想了解中国传统艺术品——扇子(fan),并咨询前期准备工作。请你回复邮件,内容包括:
1. 介绍扇子的品种,特点和功用;
2. 准备个人才艺节目,交流展示。
注意:
1.词数100左右。2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Jason,
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Best wishes!
Yours,
Li Hua

 


Keys:
1-5 BABCC    6-10 BCBCA 
11-15 BCACB   16-20 ABABC

A
        导语:本文是一篇应用文,文章介绍了离莎士比亚故乡斯特拉福不远的the Welcombe酒店,它的地理位置不错,设施非常好,并且提供优质服务。
21. D。细节理解题。从第一个要点Less than two miles from ... walk through the Welcombe Hills and the Clopton Local Nature Reserve to reach the town on foot可知,Clopton自然保护区离宾馆最近。
22. C。细节理解题。从第三个要点 ... £28 for two courses or £35 for three ... Wine is available by the glass for £4.95.可知,总共需要44.9英镑(£35+£4.95+£4.95)。
23. D。推理判断题。从第二个要点和最后一个要点可知,该酒店提供非常专业且全面的服务,并且非常适合家庭活动。
B
        导语:我们不应该沉浸于幻想和过去,应该活在当下。
24. D。推理判断题。根据第一段的Nearly everyone daydreams ... your success in the present.可知幻想很正常,但是这样做既有好处也有坏处。
25. C。推理判断题。根据第二段的Unfortunately, sometimes you end up ... live up to the standard.可知幻想可能会让我们现在的生活显得令人失望。
26. B。细节理解题。根据第三段的take only the information and inspiration ... your mistakes.可知我们不能长时间地沉浸于过去的光辉。
27. C。写作意图题。根据文章内容,可知主要是讲我们不能沉浸于幻想和过去,而应该活在当下。
C
导语:本文是一篇说明文,文章介绍了虚拟现实技术在课堂中的运用。
28. D。 细节理解题。从第一段的A virtual reality headset ... limited by a bus ride和第二段的内容可知,学生们不需要到实地去考察,虚拟现实技术便可以让他们有不同的体验。
29. B。 细节理解题。从第四段的It’s unknown how many classrooms ... systems and software for classes will cost thousands of dollars可知,虚拟现实技术设备较贵,从而影响了这种技术的普及。
30. B。 词义猜测题。根据上文的In New York, virtual lab experiments … holds particular promise for classrooms.及下文的and that’s how closely it mimics the physical world可知,该词意为“阻碍,阻碍物”。
31. D。 推理判断题。从第五段的Doing dangerous things and running into a lot more cases represent a huge learning opportunity可知,David Evans认为虚拟现实对学生有益;从第六段的内容可知,Lamb认为虚拟现实技术能够节省资源,使学生重新试验。因此可推知:他们都认为虚拟现实技术可丰富学生的学习经历。
D
 导语:本文主要讲述了大数据是当今课堂上的重要工具。
32. D。细节理解题。根据文章第二段... both offered recommendations to more than 200 teachers at the conference on how to effectively use big data in the classroom.可知,她们在演讲中建议老师把大数据应用到课堂中。
33. B。细节理解题。根据文章第三段she is always seeking to increase data literacy (数据素养) ... With these resources, students can conduct a variety of big data research projects — all from the classroom.可知,Ruth为学生完成大数据项目提供了基础。
34. C。推理判断题。根据文章第四段... train the next generation with them to do whatever, whether it’s dealing with climate change, creating a vaccine for Ebola, or ...可知,Lisa认为老师可以帮助学生应用大数据到各个方面。
35. C。主旨大意题。根据全文内容特别是最后一段可知,大数据是当今课堂上的重要工具。
第二节
        导语:本文主要介绍了一些有效地奖赏团队员工的方式。
36. F。此空设于段中,进一步解释说明上句内容。你不必给予你的员工经常去夏威夷度假的待遇。
37. D。此空设于段中,承上启下,指出奖赏员工必须迅速,不要等一两个月后才奖赏员工。
38. E。此空设于段中,与上句构成对比的关系。指出员工具体的值得奖赏的地方。
39. B。此空设于段首,是本段的主旨句。指出奖赏要亲自实施。
40. C。此空设于段中,本句解释了标题,指出奖赏必须真诚,发自内心。

完形填空
  导语:大学毕业后作者当初中老师,她遇到最调皮的学生约翰,在她的耐心教育下,约翰改变了态度,进步较快,约翰后来的表现使作者深为感动。
41. D。根据前文After graduating from college, I began to teach in a junior high summer school.可知作者大学刚毕业,缺乏教学经验(experience),但她年轻有热情。
42. A。根据前文可知,尽管作者缺少教学经验,但她年轻有活力,确信(certain)自己能应对各种类型的学生。
43. C。根据前文可知作者确信自己能应对各种类型的学生,再根据However, they were naughtier 可知,作者班的学生要比她想象(imagined)的更加调皮。
44. B。当然没有哪个班级完全(complete)没有一个捣蛋头目。
45. C。根据前文可知,班上的捣蛋头子是John,尽管他的表现还是最坏的,但是他的某些别的方面逐渐(gradually)改变了。
46. B。根据下文的he would tell me many stories about his life.可知John喜欢讲话(talk),分享他的家庭生活。
47. A。根据前文One day, John asked me if I liked perfume可知,此处指他继续(continued)说他的家庭生活。
48. C。根据前文内容以及后文的having an argument with her.可知John的父亲给妈妈买香水是为了对一次争吵进行补偿(make up for)。
49. A。根据前文since 可知,此处表示他将香水送给我的原因,可知John的妈妈不喜欢(disliked)那瓶香水。
50. D。John将香水送给他的老师,对作者来说,这是一份礼物(gift)。
51. C。作者之所以接受这个礼物是因为她相信John所说的,他妈妈不喜欢这香水,所以他将这香水送出(give it away)。
52. B。作者与John的父亲通电话再次讲John最近在校表现(behavior)。
53. C。根据John的父亲与作者通话,作者得知,这个香水曾是他妈妈最喜欢的(favorite)。
54. C。但John的父亲坚持(insisted)让作者收下这瓶香水。
55. D。根据后文可知这位父亲说他的儿子送香水给这位老师有他的特别的(special)原因。
56. C。根据后文可知John的态度转变后,他通过了(pass)考试能够升入七年级。
57. B。根据前文可知John通过了考试,作者很高兴看到他的进步(progress)。
58. D。作者说John在之前从来不(never)流露自己的感情。
59. B。由前文可知John升入了七年级,他要离开老师,向老师告别。他最后一次来到老师办公室。作者称他的最后来访为the final trip。
60. D。作者与John挥手告别,也使john相信(convincing)她也会一直记着他。
单词拼写
61-70:occurred;  resist;   interrupted;  compromise;  seizes;   assumed;  Classified;  donate;  ambitions;  reflecting
语法填空
71. astonishing   72. enemies   73. it    74. accomplishments 75. to know
76. was considered   77. to    78. that    79. their     80. a
短文改错
Keys: 1. Encouraging改为Encouraged  2. differ改为differed
3. Otherwise改为However    4. meaning改为meaningful
5.whoever改为who           6. of去掉
7. our 改为my                8. then改为now
9. admitting改为admitted      10. where改为 that

 


 


章 来源莲山课件 ww w.
5 Y k j.CoM
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |