2017-2018高二英语下学期期末联考试卷(含答案福建四校)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2017-2018高二英语下学期期末联考试卷(含答案福建四校)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章
来源莲山
课件 w ww.5 y kj.Co m

2017-2018学年下学期高二年四校第一次联考
英语试卷
(考试时间:120分钟    满分150分)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
1. What does the woman mean?
A. Both Simon and Ronald are good at the two subjects.
B. Neither Simon nor Ronald is good at the two subjects.
C. Ronald is better at the two subjects than Simon.
2. Why doesn’t the woman buy lunch in the cafeteria any more?
A. It’s too expensive.
B. The food there is bad.
C. There are too many people.
3. How much is the jacket?
A. 600 US dollars.    B. 100 Hong Kong dollars.   C. 600 Hong Kong dollars.
4. What will the man do?
A. Drive two blocks.  B. Go to Fourth Street .  C. Buy the woman some bread.
5. Why does the man think the room is a little expensive?
A. It is so small.       B. It has no furniture.    C. It includes electricity.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听第6段材料,回答第6至7题。
6. Where are they having the conversation?
A. In a bus.           B. In a ship.            C. In a taxi.
7. What’s the man going to do?
A. Visit a friend.       B. Move to a new house.  C. Buy a new house.
听第7段材料,回答第8至9题。
8. What is the purpose of the woman’s call?
A. To borrow some records.
B. To make an invitation.
C. To pass on some information.
9. Where is the woman after five?
A. Still in her office.    B. In her own home.      C. In her mother’s home.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. What does the woman suggest the man should do?
A. Go to another place for a change.
B. Look for a better job.
C. Find a job in a hospital.
11. Why does the man like his present job?
A. Because he likes gardens.
B. Because he can’t find another job.
C. Because of the high pay and fresh air.
12. What can we learn from the coversation?
A. The man doesn’t want to be a doctor.
B. The woman thinks to be a doctor is a hard thing.
C. The man will change his job immediately.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. What are the speakers complaining about?
A. The loud music.       B. The strict rules.        C. The busy week.
14. When does the conversation probably take place?
A. In the morning.        B. In the afternoon.       C. In the evening.
15. What are the speakers going to do next?
A. Visit the doctor.        B. Go to their neighbour’s. C. Call the police.
16. What is the probable relationship between the speakers?
A. Husband and wife.    B. Doctor and patient.     C. Musician and audience.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. How many polar bears of the world live in Canada?
A. One-third           B. Two-fifths.            C. Two-thirds.
18. What can we learn from the passage?
A. Canada won’t follow US move on polar bears.
B. Canada support what the USA has done on polar bears.
C. Polar bears are well protected all over the world.
19. In which country can people be allowed to hunt polar bears?
A. Canada.              B. The USA.            C. Canada and the USA.
20. What will happen if sea ice melts?
A. No polar bears will live.
B. Polar bears will reduce a lot.
C. Polar bears will be further protected.
第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共8小题,每小题2分,满分16分)
A
According to his GoFundMe page, Eddie Maltsby Jr. became blind when he was 11 due to sarcoidosis, a rare disease that affects many organs. However, Maltsby has committed to bringing light to people in need by playing music on the streets of St. Petersburg, Florida, and donating what he can to them, WTSP reported.
In addition to playing for the public, Maltsby also hosts a radio show on WRXB called “Blind Boy Radio”. While on air, the musician gives away groceries, cash and other goods to grateful callers. To date, Maltsby has donated $2,000, but his funds are running low—even with help from sponsors. That's why he's turning to the community for help.
Maltsby has set up a GoFundMe campaign in the hope of collecting $25, 000 to aid  struggling people in the community.
While Maltsby's benevolent (慈善的) spirit is inspiring, it's often the people with little to spare who demonstrate how easy it is to part with money.
This past winter, for example, when Dominique Harrison­Bentzen, a British student, did't have any way to get home, a homeless man gave her all the money he had—$4.60—for a taxi. She returned the favor by setting up a fundraiser for the kind man, which has since collected more than 32,000 British pounds(over $50,000).
“I hope my campaign will help people think a little more about the people around them,” Harrison­Bentzen told The Mirror.“If people can see what I am doing then maybe they can take the time to just stop and talk to a homeless person, hear their story.”
21. What can be learned about Eddie Maltsby Jr.?
A. He has collected $25,000.
B. He's going to keep on giving.
C. He was born with blindness.
D. He plays music to earn a living.
22. Why does Eddie Maltsby Jr. ask for help?
A. He earns less and less money.
B. His funds have been used up.
C. He needs more people to donate.
D. His family give no support to his campaign.
23. Which of the following words best describe Eddie Maltsby Jr.?
A. Creative and determined.    B. Talented and friendly.
C. Cooperative and optimistic.  D. Helpful and generous.
24. Dominique Harrison­Bentzen's story is used to ________.
A. get people involved in community service
B. prove that giving is indeed important
C. encourage people to share and give
D. show the poor are more willing to give
B
I grew up in a family that ate dinner together every evening. Although my parents enjoyed wine, they rarely drank during the week and were always in moderation (节制). As for myself, I wasn't interested in alcoholic drinks and neither were my high school friends.
So when I arrived on campus for my first year of university life, I was a bit shocked.  Many different events had been organized for the freshmen, but they all had one thing in common—alcohol, and plenty of it. Not wanting to be left out, I joined a few of the events. But I always returned home early, feeling disappointed. Your personality, interests and experiences didn't matter at all, only how many alcoholic drinks you could absorb before passing out (喝醉). It seemed shallow to me I wanted to get to know my new classmates, not how fast they could down a pint of beer.
Gradually, however, I realized that real friends don't judge you by how much you can drink and there were other ways of making friends. I joined a photography society, took a first aid course, and every weekend I went cycling with a classmate. I found that by engaging in these activities and sharing the fun of learning new skills together in a group, I formed much stronger bonds with my new friends than even the strongest alcoholic drinks could encourage.
Another valuable lesson I learned is that it's perfectly okay to say “No” if you don't want to drink. However, in many Western societies, especially the UK, binge drinking (狂喝)has become the norm. Many people who drink don't necessarily want to, but they give in to the peer pressure (同伴压力)—they're afraid to say “No”.
25. What shocked the author when he entered university?
A. The strange campus.     B. The popularity of alcohol.
C. The drunken classmates.  D. The limited activities.
26. Why did the author return home early from the events at first?
A. He wasn't good at drinking.
B. He had no familiar classmates.
C. He hated the way people got along.
D. He was left out by the organizers.
27. How did the author finally make real friends at university?
A. By saying “No” to alcoholic drinks.
B. By staying away from group activities.
C. By giving in to the peer pressure.
D. By joining people with common interests.
C
My daddy worked hard to support our family in the 1940s. The year I was eight, we barely had two dimes (十分硬币) for the coming Christmas.
Our neighbor suggested that we hang lights in our yard to lift the Christmas spirit along our street. However, we had just enough money for things to decorate our living room.
There was a hardware store (五金店) down the street. I wanted to see how much the lights cost. On the way I spotted a dime on the sidewalk. Joy! How lucky I was to have found 10 cents !                          
In the store, I stared longingly at the strings of outdoor lights. I knew I could not buy even the smallest set. Then I saw the single lights, and my hope rose. I got excited when discovering a single bulb cost only 20 cents.
Walking home, I was thinking how I might get another dime. Maybe if I helped my grandma gather evergreens, she would give me a few cents. As expected, Grandma asked for my help on the weekend. But I didn't get a cent when we finished.
Several days later, Uncle Charlie dropped in, and gave each child a dime. We jumped with delight. Just as soon as I could, I went back to the hardware store and bought a single colored bulb. Back home, I climbed the ladder and replaced the clear light with the colored one. After the sunset, I switched on the light and, unobserved, went outside to see the lovely colored light in the darkness.
When Daddy came home, he asked, “Who put the light on the front door?”
“I did, Daddy!”I smiled up at him.“Doesn't it look Christmassy?”
He bent down and, with tears in his eyes, took me gently  in his arms.
Our house was wearing some holiday spirit, and it looked  beautiful.
28. The neighbor suggested that the author's family ________.
A. buy outdoor lights          B. decorate the yard
C. beautify the living room     D. lighten the street
29. Why did the author feel excited when he found the single bulbs in the store?
A. Because he was attracted by their lovely colors.
B. Because he believed he could get the money for one.
C. Because they were more beautiful than strings of lights.
D. Because they were so cheap that he could buy one immediately.
30. How did the author get another dime?
A. His grandma gave it to him as a reward.
B. He found it on the way home.
C. His uncle gave it to him as pocket money.
D. He earned it by taking a part­time job.
31. Why did the author's father take him in his arms?
A. His father was moved by his caring behavior.
B. His father was affected by his merry feelings.
C. His father was touched that he had helped his grandma.
D. His father was proud that he had replaced the bulb by himself.
D
Heavy rain continues to attack South Carolina after a powerful storm flooded much of the state over the weekend. Emergency workers are going door­to­door to search for anyone who may still be trapped in their homes. At least seven deaths have been blamed on the storm so far.
The storm poured more than 20 inches of rain on one area of Columbia, South Carolina's capital. Many cars ended up completely under water on flooded streets. Even weather experts said they were surprised by the amount of rain the storm poured on the state. On Sunday, Governor Nikki Haley said the storm is the kind seen only once in a thousand years.
Earlier in the week, weather experts had predicted Hurricane Joaquin to attack the East Coast, but the hurricane turned away in the Atlantic Ocean. Despite the shift, Shepherd says tropical moisture (水分) from the hurricane helped boost the power of the rainstorm in the Carolinas and several neighboring states.
According to the National Weather Service, Sunday was the wettest day in the history of Columbia. The rainfall total at the Columbia Metropolitan Airport was 6.87 inches, the highest one­day level ever recorded there.
The flooding caused water main breaks that have threatened the drinking water supply for South Carolina's capital city. Columbia officials told all 375 000 of its water customers to boil water before drinking it. Worse still, many roads and bridges across the state were washed out or under water.
One of the hardest hit areas in Columbia was near Gills Creek, where a weather station recorded over 20 inches of rain over the weekend. Rescue crews used boats to save the family of Jeff Whalen, whose house backed up on the stream.
Columbia residents have also been helping one another. Rawlings LaMotte, 38, said he and a friend got into a small motorboat and transported several people to safety.
32. Governor Nikki Haley said the storm is the kind seen only once in a thousand years because ________.
A. it came so suddenly               B. it was so serious
C. it killed many emergency workers    D. it failed to be predicted
33. The underlined word “boost” in Paragraph 3 most probably means “________”.
A. reduce         B. control       C. increase       D. cause
34. What damage was caused to South Carolina?
A. Hundreds of people were killed in the storm.
B. Drinking water supply was cut off.
C. Many roads and bridges were destroyed.
D. A large number of people lost their homes.
35. The best title for the passage would be ________.
A. Damage Caused by a Natural Disaster   
B. Hurricane Striking the United States
C. Rescue Operations in a Storm           
D. Flooding in South Carolina
第二节七选五(共5小题,每小题2分,满分10分)
There are certain steps you can take to relieve the damage done by some of the previously mentioned reading problems. 36__ Be sure to use and practice them as you read.
Take breaks.
Remember tiredness can lead to all of the health problems and to other problems as well. If you do not rest your mind, you will likely get tired and it will cost you points.
__37__
You can mark your place either by pointing to each word as you read it, or by placing a sheet of paper underneath the line you are reading. Pointing to each word with a pencil or your finger helps your eyes see where they should be reading. Placing a piece of paper under the line helps you to move smoothly from one line to the next.
Read aloud.
__38__ If you must remain silent, whisper the words to yourself, or mouth the words, and say them in your head. It is important that you actually hear the sounds, even if you only hear them in your imagination.  This multisensory approach allows you to see, hear, and feel what you are reading. Reading aloud should help you stay focused, understand better and remember what you are reading.
__39__
If you are thinking about what is important enough to write down, you will pay more attention to the reading.  __40__ It will also help you process the main point of the passage and improve the possibility that you will remember things.  In addition, the notes you take are a record of the passage that you can refer back to if you do forget elements.
A. Take notes.
B. Highlight text.
C. Trace your place.
D. This will keep your mind from wandering.
E. Notes about the entire passage should be written.
F. Just knowing about these techniques is not enough.
G. If you're in your own room, you can say each word aloud.
第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
After stepping out of the international plane, I realized my 10­hour sleepy voyage finally came to an end. Sitting on the bus, I was waiting anxiously for it to start.
A woman, sitting next to me, and her daughter both  seemed __41__. She told me that her daughter had an upset stomach and would throw up continuously; __42__, the mother had lost her __43__. Apart from a significant amount of money, the purse also had her phone and a phone number of an important __44__, a person she was travelling 90 kilometers to meet for discussing a __45__ matter which had to be __46__ by tomorrow morning.
I handed her my cellphone without __47__ and told her that she could make any call she wanted. I also  __48__ a bottle of water I had in my bag to relieve her daughter of her __49__.   After making several calls, they finally __50__ to the official! They turned to look at me __51__  and thanked me many times. The woman tried to pay for my  __52__, but I jumped to do it before her __53__ I knew she had lost her money.
Next morning, I received a call from the mother, saying that they couldn't tell how much my __54__ act touched them. They were so __55__ that they had taken down my number to thank me. I was __56__ to be thanked in this way. I never thought my simple offer __57__ so much in her heart. And I thought of how many opportunities for __58__ we had lost by plugging into cellphones and being disconnected __59__ the  reality around us—something with easy access may make a  big __60__  to others.
41.A. excited     B. relaxed     C. unconscious   D. uncomfortable
42.A. besides     B.however   C. therefore      D. otherwise
43.A. phone      B.address    C. purse         D. luggage
44.A. accountant   B.doctor    C. lawyer        D. official
45.A. simple      B.pressing  C. political        D. financial
46.A. settled      B.ignored   C. raised        D. dropped
47.A. doubt      B.permission  C. question       D. hesitation
48.A. produced    B.ordered    C. bought        D. sold
49.A. fever       B.stress      C. sickness       D. appetite
50.A. came over             B. got through
C. looked up             D. turned around
51.A. doubtfully   B.closely    C. anxiously      D. gratefully             
52.A. water      B.offer      C. ticket         D. assistance
53.A. since       B.if        C. while         D. although
54.A. temporary   B.generous  C. cautious        D. honest
55.A. reasonable  B.flexible    C. considerate     D. desperate
56.A. ashamed    B.astonished  C. disappointed    D. amused
57.A. weighed    B.balanced    C. increased      D. ranked
58.A. courage    B.success      C. kindness         D. justice
59.A. in         B.beyond       C. of            D. from
60.A. promise    B.wish          C. difference     D. gesture
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
       61.阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Ocean pollution is serious. It can kill ocean creatures __1__ even harm humans. It's vital to focus on this issue and find ways to prevent pollution in our waters.
Pollution in the oceans   __2__  (severe) harms sea creatures. For example, ocean animals often mistake pieces of plastic for food. As a result, their bellies fill up with plastic from bottles,  __3__ (contain) and beach toys. This can be deadly to the animals.
 Ocean pollution   __4__   (cause) risks to humans, too. Polluted  water can result   __5__ diseases among swimmers. Also, people eat  fish   __6__   might be poisoned with harmful chemicals from oil leaks  and rubbish in sea water.
Some people may argue that ocean pollution is not serious, __7__  (believe) that the oceans are so vast that they can absorb all kinds  of pollution. However, the examples of ocean creatures   __8__  (kill)  by pollution prove them wrong.
 In   __9__  (conclude), it's clear that ocean pollution is a   __10__ (challenge) problem. We need to learn more about how to stop it.
第四部分  写作(共两节满分35分)
第一节短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)
62.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1每处错误及其修改均仅限一词;
2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.

Last week I got the first prize in the English Speech Contest held in our school. Which made me very excited. I used to be too shy to speak English in the public. It was Susan who asked me practice several times in her office and correct my pronunciation and intonation. Beside, she encouraged me to be confident and brave whether I wanted to show my talent before others. I followed her advices. That was why I won the first prize. I am deep moved by what he has done for me. I owe her a thousand thanks with her kindness.
第二节 书面表达(满分25分)
63一家英语报社向中学生征文,主题是“十年后的我”、请根据下列要求和你的想象完成短文、
1、 家庭
2、 工作
3、 业余生活
注意:1、次数100左右;2、可以适当增加细节,以使行文连贯;3. 开头语已为你写好
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬     I often imagine what my life will be like in the future.

 

 

 

 

 

 


2017-2018学年下学期高二年四校第一次联考答案
1-5 BACBA     6-10 CACCB     11-15 CBACB     16-20 ACAAB

A
语篇解读:这是一篇记叙文。Eddie Maltsby Jr.因肉状瘤病而失去视力,但他依旧赚钱帮助他人。
21.B 考查推理判断。
【解题思路】根据第一段中的“and donating what he can to them”和第二、三段的内容可知,他已经捐赠了很多钱物,并发起了GoFundMe运动,希望能筹到25 000美元来帮助他人,由此可推知,Eddie Maltsby Jr.会继续付出,帮助他人。
22.C 考查细节理解。
【解题思路】根据第二段中的“To date,Maltsby has donated $2,000,but his funds are running low—even with help from sponsors.That's why he's turning to the community for help”可知Eddie Maltsby Jr.求助的原因是他的资金快花完了,即他需要更多的人捐款。
23.D 考查推理判断。
【解题思路】根据文中的“Maltsby has committed to bringing light to people in need”“While on air,the musician gives away groceries,cash and other goods to grateful callers”和“Maltsby's benevolent(慈善的)spirit”可知,Eddie Maltsby Jr.既乐于助人又大方。
24.D 考查推理判断。
【解题思路】根据第四段中的“it's often the people with little to spare who demonstrate how easy it is to part with money”和第五段中的“for example”可知,作者用Dominique Harrison­Bentzen的例子表明穷人更乐意付出——帮助别人。
【长难句分析】She returned the favor by setting up a fundraiser for the kind man, which has since collected more than 32,000 British pounds(over $50,000).
分析:此句为复合句。句中She returned the favor by setting up a fundraiser for the kind man为主句,by setting up a fundraiser for the kind man为方式状语;which引导非限制性定语从句,其先行词为a fundraiser。
译文:她为那个好心的人发起了一个筹款活动来报恩。从那以来,该活动已经筹集了超过32 000英镑(超过50 000美元)的钱。
B
语篇解读:本文是一篇记叙文,作者讲述了大学时期,面对很多纵酒狂饮的同学自己如何说“不”的经历。
25.B 考查细节理解。
【解题思路】依据第二段的第一句和第二句中的“but they all had one thing in common—alcohol, and plenty of it”可知,到了大学之后作者对大学里喝酒成风的情况感到震惊。
26.C 考查细节理解。
【解题思路】依据第二段的第四句可知,作者经常因感到失望而提前回家,第二段的最后一句和第三段的内容表明作者讨厌通过喝酒来交朋友的方式,因此选C。
27.D 考查细节理解。
【解题思路】依据第三段的内容可知,作者发现与兴趣相同的同学一起参加骑车活动、分享学习新技能的乐趣比在一起喝酒建立的友谊关系更牢固,由此可知选D。
C
语篇解读:本文是一篇记叙文。作者小时候家庭条件不好,但是在一年的圣诞节却想办法帮助家里增添一些节日气氛,并且因此感动了爸爸。
28.B 考查细节理解。
【解题思路】根据第二段的第—句“Our neighbor suggested that we hang lights in our yard to lift the Christmas spirit along our street”可知答案为B。
29.B 考查细节理解。
【解题思路】根据第四段的“I knew I could not buy even the smallest set.Then I saw... my hope rose”以及本段最后一句可知,单个彩灯很便宜,所以当他发现他能买得起单个的彩灯时,他很兴奋。所以答案为B。
30.C 考查细节理解。
 【解题思路】  根据第六段的第一句“Several days later,Uncle Charlie dropped in,and gave each child a dime”可知答案为C。
31.A 考查推理判断。
【解题思路】根据倒数第二段中的“He bent down and,with tears in his eyes”可知,爸爸当时被作者的行为感动了。


D
语篇解读:本文是一篇新闻报道,主要报道了继一场强烈风暴淹没了南卡罗来纳州的大部分地区后,暴雨又持续袭击了该地区。
32.B 推理判断题
【关键句】Even weather experts said they were surprised by the amount of rain the storm poured on the state.(第二段倒数第二句)
译文:甚至连气象专家都说他们对该地区的暴雨量感到惊讶。
【解题思路】根据关键句可知,官员Nikki Haley说这次暴雨千年一遇主要是因为其破坏性之强、雨量之大给南卡罗来纳州带来了巨大的影响。故答案选B。
33.C 词义猜测题。
【解题思路】根据常识可知,飓风中的热带水分会加剧暴风雨的力度。所以推测出,boost意为“提升”,故increase符合语境。故答案选C。
34.C 细节理解题。
【关键句】Worse still,many roads and bridges across the state were washed out or under water.(倒数第三段最后一句)
译文:更为糟糕的是,整个南卡罗来纳州的许多道路和桥梁都被冲走或被淹没在水下了。
【解题思路】根据关键句可知,暴雨冲毁了很多道路和桥梁。故答案选C。
35.D 标题概括题。
【关键句】Heavy rain continues to attack South Carolina after a powerful storm flooded much of the state over the weekend.(第一段第一句)
译文:继一场强大的风暴淹没了南卡罗来纳州的大部分地区后,暴雨又持续袭击了该地区。
【解题思路】关键句是本文的主题句,由此可知,本文主要讲述了南卡罗来纳州的洪涝灾害。故答案选D。
【亮点句积累】At least seven deaths have been blamed on the storm so far. (第一段最后一句)
分析:本句话的亮点在“blame on”这个短语及被动语态的运用上。blame sth.on sb./sth.意为“将……归咎于……”。
译文:到目前为止,至少已有七人因这次暴风雨而丧命。
七选五
语篇解读:本文为说明文,针对阅读常见问题,作者在文中提出了四点建议。
36.F
【解题思路】结合空前的“certain steps you can take to...”和空后的“Be sure to use and practice them”可知,仅知道技巧还不够,还需将这些技巧付诸实践,故选F。
37.C
【解题思路】由空后的“mark your place either by pointing to each word...or by placing a sheet of paper...”可知此段主要讲述的是追踪阅读过程,故选C。
38.G
【解题思路】由本段小标题Read aloud以及空后的“If you must remain silent”可知,G项“如果你在自己的房间里,你可以放声阅读”符合语境。
39.A
【解题思路】由空后的“write down”“the notes”可知,本段主要讲的是做笔记,故选A。
40.D
【解题思路】由空后的“It will also...”可知,空处讲的是做笔记的好处,故D项符合语境。

Cloze 1
语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章通过讲述作者在公交车上帮助一对母女渡过难关的故事告诉我们:小小的关怀和帮助有时会对别人产生很大的影响。
41.D 根据下文的“She told me that her daughter had an upset stomach and would throw up continuously”和“the mother had lost her __3__”可知,这对母女都看起来很焦虑(uncomfortable),故选D。
42.A 根据上下文语境可知,此处表示除此之外,这位母亲还丢了钱包,故选A。
43.C 参见上题解析。下文的“the purse also had her phone”是提示。
44.D 根据第10空后面的“the official”可知,此处指钱包里有一位重要的官员的电话,故选D。
45.B 根据空后的“which had to be __6__ by tomorrow morning.”可知,这件事必须在明天上午之前解决,由此可知,这是一件紧急的事情。pressing“紧迫的,迫切的”,故选B。
46.A 参见上题解析。
47.D 此处表示作者毫不犹豫地把手机递给那位女士。故选D。
48.A 根据语境可知,作者从包里拿出一瓶水。produce“拿出”,故选A。
49.C 根据上文内容可知,作者拿出水是为了缓解那个女孩儿的胃痛,故选C。
50.B 根据语境可知,打了几个电话后,她们终于打通了那位官员的电话。get through表示“(用电话)联系上”。故选B。
51.D 作者帮助了她们,她们充满感激地看着作者并且感谢作者很多次。故选D。
52.C 根据语境可知,为了感谢作者,那位女士想要为作者付车票钱,故选C。
53.A 根据空格前后的内容,此处表示原因。故选A。
54.B 作者慷慨的行为让她们非常感动,故选B。
55.C 那对母女考虑得很周到,记下了作者的电话号码来感谢作者,故选C。
56.B 受到感谢后作者很吃惊,因为作者认为那只是一种简单的帮助,故选B。
57.A 作者从来没想过自己简单的帮助却在她心中产生了如此大的影响,故选A。weigh“有影响”。
58.C 根据下文意思可知,此处表示我们曾经失去过很多表达善意的机会,故选C。
59.D 根据上下文的意思可知,我们通常塞上耳机,与我们周围的现实相脱离,从而失去了对别人表达善意的机会,故选D。
60.C 此处表示一些很容易做到的事情却对别人有很重要的意义。故选C。make a difference“有影响,有作用”。
语法填空
语篇解读:本文为说明文。海洋污染不仅对海洋生物而且对人类都造成了危害,一些人认为海洋如此之大,它可以吸收各种污染,然而事实表明他们的想法是错误的。
1.and 考查连词。
【解题思路】前后两个谓语动词为递进关系,故用and连接。
2.severely 考查副词。
【解题思路】设空处需用副词修饰动词harms,作的状语。
3.containers 考查名词。
【解题思路】根据前后的bottles, beach toys可知设空处应为名词,且为名词复数形式。
4.causes 考查主谓一致。
【解题思路】主语ocean pollution为第三人称单数,故答案为causes。句意:海洋污染对人类也造成了危害。
5.in 考查动词短语。
【解题思路】result in导致,产生。
6.that/which 考查定语从句。
【解题思路】people eat fish为主句。其后为定语从句,先行词为fish。将先行词代入定语从句后可知先行词在定语从句中作主语,且先行词指“物”,故用that或which引导。
7.believing 考查非谓语动词作状语。
【解题思路】believe与主语some people为逻辑上的主动关系,故设空处用现在分词(believing)作状语。
8.killed 考查非谓语动词作定语。
【解题思路】“__8__ (kill) by pollution”作定语修饰名词ocean creatures。kill与ocean creatures之间为逻辑上的被动关系,故用过去分词形式。
9.conclusion 考查介词短语。
【解题思路】in conclusion意为:总之。
10.challenging 考查形容词。
【解题思路】challenging意为:具有挑战性的。
改错
Last week I got the first prize in the English Speech Contest held in our school. WhichIt/That made me very excited. I used to be too shy to speak English in    public. It was Susan who asked me ∧to practice several times in her office and correctcorrected my pronunciation and intonation. BesideBesides, she encouraged me to be confident and brave whetherif I wanted to show my talent before others. I followed her advicesadvice. That was why I won the first prize. I am deepdeeply moved by what heshe has done for me. I owe her a thousand thanks withfor her kindness.
作文:
one Possible Version
    I often imagine what my life will be like in the future. I think my life will be very different in ten years. I will be twenty-eight years old by then. I will have my own family. Probably with a lovely child. I hope I will work in a computer company as a program designer. I will enjoy my work and get along well with my colleagues, I will do a good job in whatever I do. In my free time, I will continue to take regular exercise, such as swimming, running and various ball games. On my holidays, I will travel around the world. In a word, my life will be much richer and more colorful.

 


 

文 章
来源莲山
课件 w ww.5 y kj.Co m
相关试题:
没有相关试题

  • 上一个试题:
  • 下一个试题: 没有了
  • 最新试题

    点击排行

    推荐试题

    | 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |