2017年高中英语必修3全册试题(北师大版22套有答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2017年高中英语必修3全册试题(北师大版22套有答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来源
莲山 课件 w w w.5Y k J.C om Communication Workshop and Culture Corner
课后篇巩固探究
一、根据句意及首字母提示补全句子,使句子完整正确
1.Thousands of people poured into the s       to watch the football match.
答案:stadium
2.They had fierce d       as to whether their company should restore the trade relationship which was broken years ago.
答案:debate
3.This is a l       problem,not a nationwide one.
答案:local
4.The trees here were tall and strong and there was a lot of w       in the forest.
答案:wildlife
5.In some countries,people who d       with the government are classed as criminals.
答案:disagree
6.She put on dark glasses as a p       against the strong light.
答案:protection
7.In spaces with good natural lighting,the approach can cut e       consumption by around 20%.
答案:electricity
8.W       she goes,there are crowds of people waiting to see her.
答案:Wherever
二、用适当的介词或副词填空
1.We’ve booked a direct steamer,which is due to sail       your port next month.
答案:to
2.You’ll have a free gift if you spend up       four hundred yuan.
答案:to
3.Like Miss Matty,she had an elder brother who disappeared       a voyage to India.
答案:on
4.For the first time in my life,I realized how much my parents cared       me.
答案:for/about
5.With the TV and radio news pulsing through the house all day there is no protection for anyone       the real world.
答案:from
三、阅读理解
You may think that sailing is a difficult sport,but it is really not hard to learn it.You do not need to be strong.But you need to be quick.And you need to understand a few basic rules about the wind.
First,you must ask yourself,“Where is the wind coming from?Is it coming from ahead or behind or from the side?” You must think about this all the time on the boat.The wind direction tells you what to do with the sail.
Let’s start with the wind blowing from the behind.This means the wind and the boat are going in the same direction.Then you must always keep the sail outside the boat.It should be at a 90° angle(角度) to the boat.Then it will catch the wind best.
If the wind is blowing from the side,it is blowing across the boat.In this case,you must keep the sail half way outside the boat.It should be at a 45° angle to the boat.It needs to be out far enough to catch the wind,but it shouldn’t flap(摆动).It shouldn’t look like on a flagpole.If it is flapping,it is probably out too far,and the boat will slow down.
Sailing into the wind is not possible.If you try,the sail will flap and the boat will stop.You may want to go in that direction.It is possible,but you can’t go in a straight line.You must go first in one direction and then in another.This is called tacking.When you are tacking,you must always keep the sail inside the boat.
1.What should you consider first while sailing?
                
A.Sailors’ strength. B.Wave levels.
C.Wind directions. D.Size of sails.
答案:C
解析:细节理解题。由第二段第一句和最后一句可知,在航行时首先应该考虑“风向”。
2.What does the underlined word “It” in Paragraph 4 refer to?
A.The boat. B.The wind.
C.The sail. D.The angle.
答案:C
解析:代词指代题。此处it与上一句中的it指代同一内容,再结合本段中的“In this case,you must keep the sail half way outside the boat.”可知,此处it指的是“帆(sail)”。
3.What do you have to do when sailing against the wind?
A.Move in a straight line. B.Allow the sail to flap.
C.Lower the sail. D.Tack the boat.
答案:D
解析:细节理解题。由最后一段中的“You must go first in one...This is called tacking.”可知,D项正确。
4.Where can you probably find the text?
A.In a popular magazine. B.In a tourist guidebook.
C.In a physics textbook. D.In an official report.
答案:A
解析:文章出处题。本文第一段开门见山指出帆船运动不难,下文介绍帆船运动与风向的关系,而帆船运动是一种水上运动,是一项体育项目,故推知本文应该出自杂志,不应该是出自旅游指南、物理教科书或官方报告。
四、七选五阅读理解
 导学号06944004
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
One of the best ways to relieve(减缓) stress is to learn from your mistakes.But how can you learn from your mistakes if you don’t realize when you’ve made one?1.    However,there are some ways that will work in various situations.
Be Forgiving.2.    You will feel more stressed if you think of your mistakes as big events.Be forgiving.Changing your view on this can make you more able to learn from your mistakes.
Ask for Advice.Ask a few trusted friends for their opinions,and they will tell you the truth.3.   You can ask them what they see.Sometimes we’re too close to a situation to make sense of it at first,but an observer who isn’t so emotionally attached,and who can deliver his opinion with love,is what we need to help us learn from our mistakes.
Look Beyond.Look at other sides of the same situation.How do different people in the situation feel?How might things have gone differently if you’d made different choices?Look at the situation in different ways.4.  
Value Your Mistakes.Stop thinking of your mistakes as failures.5.   People generally learn more from mistakes than from success.With each mistake,you can learn valuable information that can be used for future success.
A.Don’t take mistakes too seriously.
B.And see what you can learn from it.
C.Because they can see things from both sides.
D.Congratulate yourself on whatever growth you’ve gained.
E.There’s no easy answer to how to learn from your mistakes.
F.Be glad that you have the chance to learn from your mistakes.
G.They can be more exactly described as opportunities for learning.
答案:1~5 EACBG
 文 章来源
莲山 课件 w w w.5Y k J.C om
相关试题:
没有相关试题

  • 上一个试题:
  • 下一个试题: 没有了
  • 最新试题

    点击排行

    推荐试题

    | 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |