Unit 5 验收检测
1．Which city are the speakers talking about?
2．What does the man suggest to the woman?
A．Buying a new car.
B．Saving her money.
C．Getting a secondhand car.
3．Where is the man going?
A．To New York.
4．What is the woman?
5．What is the relationship between the two speakers?
A．Hostess and guest.
B．Salesgirl and customer.
C．Waitress and guest.
6．What does the man ask Larry to take to the party?
7．What is the woman doing while answering the call?
A．Drinking a bottle of orange.
B．Taking part in a party.
C．Writing the message down.
8．What are the two speakers talking about?
9．What kind of pictures does the man dislike?
A．Prepared for cameras.
B．Taken in daily life.
C．Taken by others.
10．How many cameras does the man use more often?
A．Twelve. B．Ten. C．Two.
11．What does the woman suggest the man should do?
A．Get a higher degree.
B．Look for a better job.
C．Find a place in a university.
12．What does the woman think is unsuitable for the man?
13．What does the woman think of being a doctor?
A．It is boring.
B．It pays well.
C．It is highly demanding.
14．When will the woman leave for her holiday?
15．How long will the woman stay in Europe?
A．About three weeks.
B．About one month.
C．About three months.
16．How does the man know Jim Thomas?
A．He once studied in the same college with him.
B．He used to go on a summer trip with him.
C．He once worked with him.
17．What will the woman probably do with her flat when she is away?
A．Rent it to the man.
B．Rent it to Jim Thomas.
C．Leave it to one of her friends.
18．What did the speaker like doing at school?
19．Why did the speaker refuse the parents' pay?
A．She loved to help her teacher.
B．She wanted to be a maths teacher.
C．She didn't think her work worth so much.
20．What do we know about the speaker?
A．She was fit for her job.
B．She was good at all subjects.
C．She was ready to help others.
W: Manchester is one of the most important cities in Britain, isn't it?
M: Yes, it is, although it is different from cities like London, Edinburgh and Cardiff in terms of its size and population.
W: I can't decide whether to buy a new car or try to find a secondhand one.
M: If you buy a new one, you'll probably save money in the long run.
W: New City Railway Station.
M: Good evening. Could you tell me the time of the last train to London, please?
W: Last train to London? Yes, sir. 8：35, change at Goldberg.
M: Thank you very much.
W: Professor Bates, good evening. My name's Susan Grely. I'm with the local newspaper.
M: Pleased to meet you.
W: Do you mind if I ask you one or two questions?
M: Not at all... Fire away!
M: The beer tastes so good.
W: I'm glad you like it. Would you like something to eat?
M: Mm! Yes, please.
M: Hello. May I please speak to Larry?
W: I'm afraid Larry isn't here right now. Can I take a message?
M: Yes. This is his friend Bob calling. Would you please ask Larry to bring a few bottles of orange to the party tonight?
W: OK. Just a minute. I'm writing this down. “Bob called. You should bring a few bottles of orange to the party tonight.” Is that it?
M: Yes, I guess so. You might ask him to call me back if he is free.
W: All right. I'll give him the message.
M: Thanks a lot.
W: I like that picture you put up on the wall yesterday.
M: Oh, thank you. It's a photograph that I took on my vacation last year.
W: You took it yourself? I didn't know you were a photographer.
M: Oh, yes, I've been taking pictures for years.
W: That sounds interesting. Do you have any more of your pictures here? And may I see them?
M: Yes, certainly. Some of them are faces, just faces of people who I see when I'm walking around.
W: Do you let them know that you're taking pictures of them?
M: I try not to. I don't like pictures of people who sit or stand for the camera. I like people who are going about their business without knowing the camera is there.
W: I suppose you need a lot of equipment. How many cameras do you have?
M: Well, I have a dozen of them, but I use two of them more than the others.
W: Paul, why don't you get a better job for a change?
M: But I like my present job.
W: Look, gardening is not a job for a university graduate.
M: But the money is not bad and there is plenty of fresh air.
W: Well, if I were you, I'd go on some kind of courseteaching, say, maths.
M: Maths? Anything but that. It's so boring.
W: Come on. You really must think of the future.
M: I'll tell you what. I'd like to be a doctor.
W: Well, you should think very seriously about that. It means a lot of study, and then working all sorts of hours.
M: Yes. But the idea attracts me.
W: Well, then you ought to get more information about it as soon as possible.
M: Hi, Sue. I've heard that you are going to Europe for a holiday this summer.
W: Yes, I'm just making preparations for the trip these days.
M: You must be very excited about your trip. When are you leaving?
W: Next Friday, and I am excited. But there are still a few thing I need to do before I go.
M: Like what?
W: Picking up my passport, going to the travel agency to buy my plane ticket and finding out what I should do with my flat while I'm gone.
M: The flat is really a problem. It's hard to find another one around. What do you plan to do?
W: I'm looking for someone who will rent my house while I'm away.
M: Mm. Let me think. I know just the person. A former college classmate of mine, Jim Thomas is coming to do some research this summer, from June to August.
W: That's exactly when I'll be away. That sounds great.
M: I'll call Jim this weekend anyway, so I'll mention it to him then.
W: Thanks a lot. Please let me know what happens.
W: My favourite subject at school was maths. I enjoyed solving problems, and was interested in teaching methods. But most of my friends found maths very difficult, and because they thought it was a useless subject they saw no need for working at it. Maths was, in fact, the least popular subject in our class. During my last year at school our maths teacher's child was seriously ill and she had to stay with him in the hospital for two weeks. Some students became very worried about their maths exam results. Each evening, I gave lessons to three of my friends, so that they would have a chance of passing their examination. I was patient, and got good at explaining things to people, and the lessons went well. My three friends and I all passed the examination. Their parents offered to pay me for the lessons, but I refused. I was sorry for my teacher. I did not think it would be fair if I took the money for doing my teacher's job.
1－5 CABCA 6－10 BCBAC 11－15 BACBC 16－20 ABBAC
Everybody in this world is different from one another. But do you know that understanding differences can help you better manage your money?
As we grow up, we gradually develop a set of our own values or beliefs. These are influenced by society, family background, the education and so on. Once this value system is set up, it's not easy to change later in life.
Financial experts say that everyone also has his own belief of how to manage his finances. This is part of our value system and it has a great impact on the way we look after our money.
According to our different values, experts put us in three categories. They are the ant, the cricket(蟋蟀) and the snail.
The ant—works first
Just like ants who work heart and soul in summer in order to store food for winter, these people don't care about enjoying the moment. They work very hard and save money they earn so that they can enjoy life when they get old and retire. The ants love to save but they could make more out of their money if they were willing to invest in some funds and stocks with low risk.
The cricket—has fun first
The cricket wants to enjoy everything now and doesn't think too much about the future. They even borrow money when they really want something. Many young people now belong to this group. These people have little savings. When they get old, they might have problems. They should learn to save and buy insurance.
The snail—lives under pressure
The snail refers to people who make life difficult for themselves. They take big long－term loans from the bank in order to buy things such as luxury houses. They are happy to take big loans even though they are not sure whether they can afford it. This can cause problems in the future. They should plan more carefully.
21．Our beliefs and values are affected by the following EXCEPT ________.
A．society B．the family
C．the education D．money
22．People with the character of the snail would like to ________.
A．enjoy life at the moment without thinking much about the future
B．put work before everything else
C．live a luxury life at all costs
D．take the risk of investing a large sum of money
23．Which of the following has the character that the author prefers?
D．The ant and the cricket.
24．This passage mainly talks about ________.
B．the relation between man and insects
C．the insects in nature
D．three different kinds of value systems
When something goes wrong, it can be very satisfying to say, “Well, it's soandso's fault.” or “I know I'm late, but it's not my fault; the car broke down.” It is probably not your fault, but once you form the habit of blaming somebody or something else for a bad situation, you are a loser. You have no power and could do nothing that helps change the situation. However, you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. This is the winner's key to success.
Winners are great at overcoming problems. For example，if you were late because your car broke down, maybe you need to have your car examined more regularly. Or, you might start to carry along with you the useful phone numbers，so you could call for help when in need. For another example, if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person. Ask to work with a different person ，or don't rely on the person. You should accept that the person is not reliable and find creative ways to work successfully regardless of how your colleague fails to do his job well.
This is what being a winner is all about—creatively using your skills and talents so that you are successful no matter what happens. Winners don't have fewer problems in their lives; they have just as many difficult situations to face as anybody else. They are just better at seeing those problems as challenges and opportunities to develop their own talents. So, stop focusing on “whose fault it is”. Once you are confident about your power over bad situations, problems are just stepping stop on for success.
25．According to the passage, winners ________.
A．deal with problems rather than blame others
B．meet with fewer difficulties in their lives
C．have responsible and able colleagues
D．blame themselves rather than others
26．The underlined word “remedy” in Paragraph 1 is closest in meaning to ________.
27．When your colleague brings about a problem, you should ________.
A．find a better way to handle the problem
B．blame him for his lack of responsibility
C．tell him to find the cause of the problem
D．ask a more able colleague for help
28．When problems occur, winners take them as ________.
A．excuses for their failures
B．barriers to greater power
C．challenges to their colleagues
D．chances for selfdevelopment
25．解析：推理判断题。根据文中第二段和第三段开头句Winners are great at overcoming problems.和This is what being a winner is all about—creatively using your skills...可知。
27．解析：细节理解题。根据第二段if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person.可知。
Austin Gutwein shoots hoops (环) to raise money for orphans in Africa.
He once spent six hours shooting 2,057 throws. The marathon effort did more than just make his arms tired—it raised about $3,000 to help kids in Africa.
Four years later, Austin, 13, has turned his one－kid effort into Hoops of Hope，a growing nonprofit group with thousands of participants in six countries. A nonprofit group is one that does not make money for itself.
Each Hoops of Hope member aims to shoot 500 to 2,057 free throws. Austin chose the number 2,057 because that is about the number of kids in Africa who are orphaned (成为孤儿) by AIDS during the length of a typical school day, based on United Nations data. AIDS is a disease spread by body fluids. The disease is the No. 1 cause of death in Africa. It kills about 6,000 people on the continent each day.
Free－throw participants collect donations from their friends and families. So far, Austin and Hoops of Hope have raised more than $300,000. That money has gone toward building a new school and a medical center in Zambia, a country in Southern Africa.
Austin visited Zambia last fall to see the difference he has made firsthand. “The kids are just like me，and they have goals，and they have dreams，and they have a purpose，”he told WR News. “They were happy even though they were living in poverty.”
This year，Austin hopes to raise enough money to build a second medical center in Zambia. He and other Hoops of Hope participants will hit the courts on May 16. “You don't need to wait to be an adult to make a difference，”Austin says.
29．Why did Austin choose to shoot 2,057 free throws?
A．Because he wanted to set a new record of shooting hoops.
B．Because it was the number of kids who died of AIDS in Africa.
C．Because 2,057 kids lose their parents because of AIDS every day.
D．Because 2,057 kids died of AIDS at school each day in Africa.
30．Austin went to Zambia last fall in order to ________.
A．find out what effect he had on African orphans
B．send the donations of $300,000 to orphans himself
C．examine the medical center built based on their donations
D．find a suitable place to build another medical center
31．By saying “Yon don't need to wait to be an adult to make a difference”， Austin means ________.
A．making a difference needs immediate actions
B．there is no use waiting to make a difference
C．you can't expect an adult to make a difference
D．even teenagers can make a difference too
32．What would be the best title of the passage?
A．AIDS spreads quickly in Africa
B．Youth is no obstacle to legend
C．The kids suffering AIDS also have dreams
D．Hoops of hope help Africans
29．解析：细节理解题。根据第四段的“... because that is about the number of kids in Africa who are orphaned by AIDS during the length of a typical school day ...”可知，他选择这个数字是因为每天都有近2057个学生成为孤儿。
30．解析：细节理解题。根据第六段的“Austin visited Zambia last fall to see the difference he has made firsthand”可知，他去那里的目的是要亲自看看他的行动对于当地孩子的影响。
The meaning of the word “volunteer” may be a little different in different countries, but it usually means“one who offers his or her services”. There are many different ways in which people can volunteer，such as taking care of sick people，working in homes for homeless children, and picking up the waste from beaches and parks. Volunteers may work within their own countries or in other countries. They are often people with a strong wish to help those who are less fortunate than themselves. Volunteers don't expect any kind of pay.
At the root of volunteering is the idea that one person may have the ability to offer services that can help other people. Tracy ，a good friend of mine, however, recently came back from India with a new idea of what being a volunteer means. She worked for two and a half weeks in one of Mother Teresa's homes in Calcutta. The following is her story.
“I first heard about Mother Teresa in my high school when we watched a video about her work in India and all over the world. I was so moved by her spirit to help others and her endless love for every human being that after I graduated from high school, I, too, wanted to try her kind of work. So with two friends I flew to Calcutta for a few weeks.”
“I was asked to work in a home for sick people. I helped wash clothes and sheets, and pass out lunch. I also fed the people who were too weak to feed themselves and tried to cheer them up. I felt it was better to share with them than to think that I have helped them. To be honest，I don't think I was helping very much. It was then that I realized that I had not only come to help，but also to learn about and experience another culture that helped improve my own understanding of life and the world.”
33．What's the best title of this passage?
A．Volunteers Sharing As Well As Helping
B．Volunteers Washing As Well As Cleaning
C．Volunteers Cheering As Well As Planting
D．Volunteers Caring As Well As Understanding
34．According to the text，a volunteer refers to a person who ________.
A．is willing to help those in need without reward
B．can afford to travel to different places
C．has a strong wish to be successful
D．has made a big fortune in life
35．Tracy started her work as a volunteer ________.
A．after she met Mother Teresa
B．after she finished high school
C．when she was touring Calcutta
D．when she was working in a hospital
34．解析：细节理解题。由文章第一段最后一句“volunteers don't expect any kind of pay”可知。
35．解析：细节理解题。文章第三段倒数第二句“... after I graduated from high school, I, too wanted to try her kind of work”已告知特雷西是中学毕业后从事志愿者工作的。
Is there anything more important than health? I don't think so. “Health is the greatest wealth，” wise people say. __36__
If you have a headache, toothache, backache，or bad pain in the stomach，if you complain of a bad cough，or if you suffer from high or low blood pressure，I think you should go to the doctor.
The doctor will examine your throat，test your blood pressure，take your temperature, sound your heart and lungs，check your teeth or have your chest X－rayed. __37__ The only thing you have to do is to follow his advice.
An old gentleman came to see the doctor. The man was very ill. He told the doctor about his weakness，memory loss and serious problems with his heart and lungs. The doctor examined him and said there was no medicine for his disease. He told his patient to go to a quiet place for a month and have a good rest. __39__ In other words，the doctor advised him to follow the rule: “Eat at pleasure, drink with measure and enjoy life as it is.”The doctor also said that if the man wanted to be well again, he shouldn't smoke more than one cigarette a day.
A month later the gentleman came into the doctor's office. __40__ He thanked the doctor and said that he had never felt a healthier man.
“But you know, doctor，”he said, “it's not easy to begin smoking at my age.”
A．He also advised him to eat a lot of meat，drink two glasses of red wine every day and take long walks.
B．You can't be good at your studies or work well when you are ill.
C．After that he will advise some treatment or some medicine.
D．All these will cost a lot of money.
E．He looked cheerful and happy.
F．He was more worried about his illness.
G．Speaking about doctor's advice，I can't help telling you a funny story.
When I entered Berkeley, I hoped to earn a scholarship. Having been a StraightA student, I believed I could __41__ tough subjects and really learn something. One such course was World Literature given by Professor Jayne. I was extremely interested in the ideas he __42__ in class.
When I took the first exam, I was __43__ to find a 77, Cplus, on my test paper, __44__ English was my best subject. I went to Professor Jayne, who listened to my arguments but remained __45__.
I decided to try harder, although I didn't know what that __46__ because school had always been easy for me. I read the books more carefully, but got another 77. Again, I__47__ with Professor Jayne. Again, he listened patiently but wouldn't change his __48__.
One more test before the final exam. One more __49__ to improve my grade. So I redoubled my efforts and, for the first time, __50__ the meaning of the word “thorough”. But my __51__ did no good and everything __52__ as before.
The last hurdle(障碍) was the final. No matter what __53__ I got, it wouldn't cancel three Cpluses. I might as well kiss the __54__ goodbye.
I stopped working hard. I felt I knew the course material as well as I ever would. The night before the final, I even __55__ myself to a movie. The next day I decided for once I'd have __56__ with a test.
A week later, I was surprised to find I got an A. I hurried into Professor Jayne's office. He __57__ to be expecting me. “If I gave you the As you __58__， you wouldn't continue to work as hard.”
I stared at him, __59__ that his analysis and strategy(策略) were correct. I had worked my head __60__， as I had never done before.
I was speechless when my course grade arrived：Aplus. It was the only Aplus given. The next year I received my scholarship. I've always remembered Professor Jayne's lesson: you alone must set your own standard of excellence.
43．解析：与上文的Having been a StraightA student, I believed...构成对比可知，当知道自己得了77分时，作者无疑是“震惊的”。
44．解析：该句是下句I went to Professor Jayne的原因，故用for表示原因。
45．解析：下文中的“...but wouldn't change his __48__”相对应，本句中应表示“虽然我去找Jayne教授，但他并没有被打动”，故用unmoved。unchanged表示“不改变”；unpleasant表示“不愉快的”；unfriendly表示“不友好的”；unmoved表示“冷漠的；不被打动的”。
56．解析：for once表示“就此一次”。因为自己屡受挫折，故而决定这次考试不再“郑重对待”，所以用have fun with。
60．解析：work one's head off表示“拼命工作，拼命学习”，是学习搭配。
One morning, I was waiting at the bus stop, worried about __61__(be) late for school. There were many people waiting at the bus stop, __62__ some of them looked very anxious and __63__ (disappoint). When the bus finally came, we all hurried on board. I got a place next __64__ the window, so I had a good view of the sidewalk. A boy on a bike __65__(catch) my attention. He was riding beside the bus and waving his arms. I heard a passenger behind me shouting to the driver, but he refused __66__(stop) until we reached the next stop. Still, the boy kept __67__(ride). He was carrying something over his shoulder and shouting. Finally, when we came to the next stop, the boy ran up to the door of the bus. I heard an excited conversation. Then the driver stood up and asked, “__68__ anyone lose a suitcase at the last stop？” A woman on the bus shouted, “Oh dear! It's __69__(I)．” She pushed her way to the driver and took the suitcase thankfully. Everyone on the bus began talking about what the boy had done, and the crowd of strangers __70__ (sudden) became friendly to one another.
答案：61.being 62.and 63.disappointed 64.to 65.caught 66.to stop 67.riding 68.Did 69.me/mine
I'm a middle school student named Li Hua. I'm writing tell you something. Recently I had noticed that many of my schoolmates often go to the Internet bar near our school. The other day, I went there, either. I was surprising to see many students playing computer games, seeing movies or were chatting. Some students were even sending love letter online. In my opinion, Internet bar should be a place which we can find much usefully information. Internet should be a window to the outside world rather than a place for playing games. Internet is good unless we make good use of it. Otherwise, they will do us great harm. So the local government should take measures to make sure of the “safety” of students in the Internet bars.
I'm a middle school student named Li Hua. I'm writing ∧to tell you something. Recently I hadhave noticed that many of my schoolmates often go to the Internet bar near our school. The other day, I went there, eithertoo. I was surprisingsurprised to see many students playing computer games, seeing movies or chatting. Some students were even sending love letterletters online. In my opinion, Internet bar should be a place whichwhere we can find much usefullyuseful information. Internet should be a window to the outside world rather than a place for playing games. Internet is good unlessif we make good use of it. Otherwise, theyit will do us great harm. So the local government should take measures to make sure of the “safety” of students in the Internet bars.
How are you?
These days, I am planning to travel abroad during the vacation.
These_days,_I_am_planning_to_travel_abroad_during_the_vacation. I think travelling abroad is very meaningful. First, travelling abroad can broaden my horizons. When I visit a foreign country, I can learn more about the customs and history of the country. At the same time, I can make lots of friends. Besides, communicating with the local people will give me the chance to learn a foreign language. The most important thing is that I can relax and enjoy the beautiful scenery.
Michael, please come to China when you are free. I do hope you can witness the great changes in China.