2017年选修7英语单元测试题(人教版附答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2017年选修7英语单元测试题(人教版附答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章
来源莲山
课 件 w w w.5y K J.Co m

Unit 1 单元学考测评
(总分:150分    时间:120分钟)
(见学考测评卷P1~P6)
第Ⅰ卷
第一部分    听力(共两节,满分30分)    导学号69140000
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)   导学号69140001
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Where will the boy go this afternoon?
A.To the post office.
B.To the lab.
C.To the museum.
2.What will the boy most probably be doing at 4:30 tomorrow afternoon?
A.Doing his homework.
B.Seeing a film in the cinema.
C.Playing football.
3.What do we know about John?
A.John is a close friend of the woman’s.
B.John is the woman’s hairdresser in town.
C.John often helps the woman.
4. How is the woman going to London?
A.By car.B.By plane.C.By train.
5. What do we know from the dialogue?
A.The girl completed the exam in one hour.
B.The exam was difficult for the girl.
C.The girl worked out the last two problems.
第二节(共15小题; 每小题1.5分, 满分22.5分)   导学号69140002
    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。    导学号69140003
6.What was the weather like last night?
A.Good.   B.Terrible.   C.Agreeable.
7.What happened to the tree?
A.The tree was broken.
B.All the leaves fell down.
C.One of the branches fell down.
8. What was the weather like in March?
A.Good.   B.Stormy.   C.Wet.
    听第7段材料,回答第9至11题。   导学号69140004
9.What does John want to have?
 A.A bike.   B.A football.   C.A guitar.
10.Why will the speakers buy an MP3 player for Jane?
A.Because she can learn Chinese with it.
B.Because she can learn Japanese with it.
C.Because she wants to listen to music with it.
11.What will the man probably be doing while the woman is buying the presents?
A.Seeing a film.
B.Playing games with the children at home.
C.Eating something.
    听第8段材料,回答第12至14题。   导学号69140005
12.What’s the problem with the woman?
A.She has a headache.
B.She is worried about the coming exam.
C.She has lost her dictionary.
13.What is the man’s advice for her?
A.Be relaxed and calm and she will make it.
B.Bring a dictionary with her.
C.Discuss with others during the exam.
14.What is allowed to be taken during the exam?
A.Dictionaries.
B.Reference books.
C.Some draft paper.
    听第9段材料,回答第15至17题。  导学号69140006
15.What will the man do on Saturday?
A.Attend a meeting.
B.Attend a party.
C.Work in his office.
16.What can we learn about Mr.Black and his wife?
A.They work in a computer company.
B.They work in a university.
C.They live next door to the woman.
17.What time will the party end?
A.At 5:30 p.m.   B.About 7 p.m.   C.About 8 p.m.
    听第10段材料,回答第18至20题。  导学号69140007
18.How did the speaker go to London?
A.By rail.   B.By air.   C.By bus.
19.Why did Mr.Merrick talk about the speaker’s studies?
A.He wanted to learn something about the speaker.
B.He was interested in university courses.
C.The long journey was very boring.
20.Why did Mr.Merrick give the speaker a business card?
A.He needed his new ideas.
B.He might employ him in the future.
C.He wanted to make friends with him.
答案:1.B   2.C   3.B   4. C   5. B    6.B   7.C    8. A    9.A    10.A
11.C    12.B   13.A    14.C    15A  16.A   17.C    18.A    19.A    20.B

听力原文
第一节
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
现在,你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。
Text 1
W:If you want to go to the post office,you can use my bike.
M:I won’t go anywhere this afternoon.I’ll be doing a chemistry experiment.
W:Well,then,I’ll be staying at the museum till 5 p.m.
Text 2
W:Tom,if you can finish your homework today,I will take you to the museum tomorrow.
M:I’m sure I can.But I’d like to go to the park to play football.
W:OK.But you must return home for dinner before 6 p.m.
Text 3
W:Excuse me.Is John here? He always helps me with my hair.
M:I’m sorry.He is on holiday today,but we can find you another hairdresser.
W:Sorry,but I still prefer John to do it for me.Maybe I can come next time.
Text 4
W:I’m going to London by train next week.
M:Why not go there by plane?It’ll be much faster.
W:I know,but I’m short of money.
Text 5
M:What did you think of the physics test last week?
W:It was not as easy as I expected.At the end of the first hour,I was still on the second page.I hardly had time to work out the last two problems.
M:What a pity!
第一节到此结束。
第二节
    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。  听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。
Text 6
W:It was a heavy storm last night,wasn’t it?
M:It certainly was.⑥The wind broke several windows.What weather!
W:⑦ Do you know that big tree in front of my house? One of the biggest branches came down in the night.
M:Really?Did it do any damage to your home?
W:Thank goodness!It is far away from that.
M:I really hate storms.It’s about time we had some nice spring weather.
W:It’s April,you know.The flowers are beginning to blossom.
M:Yes,that’s true.But I still think the weather is terrible.
W:I suppose we should not complain.⑧ We had a fine March after all.
     听下面一段对话,回答第9至第11三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。
Text 7
W:Ross,Christmas is coming soon.What presents shall we buy for the children?
M:⑨ What about a bike for John? He’s been asking for one for a long time.
W:But I don’t think he’s old enough to ride a bike to school.Let’s buy him a football instead,all right?
M:OK.What shall we buy for Jane?
W:Well,she likes music very much.Shall we buy her a guitar?
M: ⑩I think an MP3 player will be better.It can help her learn Chinese.
W:Then let’s buy one for her.Now, what about little Jack?
M:Well,he’s still a young baby.I think a toy car is best for him.
W:I couldn’t agree more.When shall we go and buy the presents?
M:Well,tomorrow is Sunday.Let’s go shopping tomorrow afternoon after we see the film.
W:But we mustn’t let the children know about the presents before Christmas.
M:I’m sure they won’t know. ⑪I’ll take them to McDonald while you are doing the shopping.
    听下面一段对话,回答第12至第14三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。
Text 8
W: ⑫I’m worried about Monday’s exam.
M: ⑬Take it easy.I’m sure you will do well if you take it easy and remain calm.
W:Is it all right if I use dictionaries?
M:You are not allowed to use them,I think.
W:Do you think I could discuss the questions with others during the exam?
M:I’m afraid that’s impossible.Teachers would not allow that to happen.
W:⑭May I bring some paper to write drafts?
M:⑭Yes,that’s all right,I suppose.
W:Thank you very much for the information.
     听下面一段对话,回答第15至第17三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。
Text 9
W:Hello! Is that you,Mr.Johnson?This is Mary speaking.
M:What can I do for you,Mary?
W:Mr.Johnson,I’m calling to invite you and your wife to a party at our new house.
M:At your new house?
W:Yes.We’ve just moved.Its address is No.105 Yellow Stone Street.
M:When will the party be held?
W:I know you are always busy during the weekdays.So we want to hold it this Saturday.What’s your opinion?
M: ⑮I’m sorry to say I can’t attend it.I’ll be at a meeting.But my wife can go to it.
W:Well,Mr.Johnson,we’ll be sorry if you don’t come.What about this Sunday?
M:OK.I’ll be free the whole day then.Who else are you inviting?
W:⑯We’ll invite Mr.Black and his wife.They work in the computer company near our university.
M:Yes.I know them.Don’t you want to invite some of your neighbors?
W:Yes.I’ll invite Mr.and Mrs.Brown.They live just next door to us.
M:What time will the party begin?
W:⑰ It will begin at 5:30 in the afternoon,and it will probably last two and a half hours.
M:OK.We’ll be there.Thank you for inviting us.Goodbye.
    听下面一段独白,回答第18至第20三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。
Text 10
   It is strange that so many of the important meetings in people’s lives take place quite by chance. ⑱I could have sat anywhere in the train to London on the day I left university because it was almost empty.However,I didn’t want to be alone.Instead,I sat opposite a man who was reading a newspaper.
   After a few minutes he put the newspaper down.Then he glanced at me and said,“End of term?”“The end of university for me,” I said.“Well,I expect you’re looking forward to a long summer break.” “Not exactly,”I said.“The first thing I must do is to look for a job.”
   For the rest of the journey,⑲we talked about my studies.Now that I know Mr.Merrick well,I know he never asks questions to pass the time.By the time we reached London,he knew almost all there was to know about me.As I was saying goodbye,he handed me a business card with his name on it and the address of Merrick Enterprise Ltd.in the city.
   ⑳“If you run out of ideas during the summer,” he said, “give me a ring.”
第二节到此结束。


第二部分    阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
    阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
 
(2016•浙江温州高二月考)Every four years, mentally disabled athletes come together to take part in the Special Olympics.Just like the regular Olympic Games, the events are surrounded by grand ceremony and competition is fierce, but there is also a strong sense of unity and friendship.Each athlete has had to train for many years and overcome fear and hardships to reach the games.For many of the Special Olympic athletes, simply taking part in the games is a victory.It often seems as if the Olympic spirit is stronger at the Special Olympics than at the regular one:winning is not about being the first one across the finish line or scoring the most goals, but it is about being the best you can be.
Athletes at the Special Olympics are fighters in more than one way.Living with a mental disability is perhaps the most difficult challenge a human being can face in life. The disability makes everyday life difficult and society often fails to treat the mentally disabled with dignity and respect. For a long time, mental disability was considered shameful and the mentally disabled received little treatment or encouragement.Fortunately, we have now realized that there is much that can be done to help.The Special Olympics is one example of how society can improve the quality of life for all its citizens.
By preparing for and participating in the Special Olympics, mentally disabled children and adults can develop their ability to move, improve their health and gain greater self-confidence. The Special Olympics is also a good way to make friends.
The first Special Olympics were held in Chicago in 1968.One thousand participants from Canada and the United States competed in three events.Since then, the Special Olympics have grown. At the 2003 Special Olympics in Ireland, more than 6,500 athletes from over 150 countries took part and there were 21 different sports.Interest in the Special Olympics has spread across the world and cities are now competing for the honour to host the event. In 2007, the Special Olympics were successfully held in Shanghai.Chinese athletes, their friends, parents and audience were proud of the great event.
语篇导 读 介绍残奥会情况。
21.The underlined sentence “Athletes at the Special Olympics are fighters in more than one way.” means “Athletes at the Special Olympics ________ .”
A.fight for getting more than one prize
B.fight against more than disability
C.have to fight with many other athletes in different ways
D.have to fight against their disability, other athletes, and even other difficulties
22.Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A.All the disabled athletes can take part in the Special Olympics.
B.The Special Olympics is completely different from regular
Olympic Games.
C.The Special Olympics helps improve the life quality of the
mentally disabled.
D.One thousand athletes from 150 countries took part in the
first Special Olympics in Chicago in 1968.
23.The Special Olympics helps mentally disabled people in the following ways EXCEPT _______ .
A.showing their best
B.making friends
C.gaining self-confidence
D.competing for the honour to host the event
24.What’s the main idea of Paragraph 4?
A.The Special Olympics.
B.A brief introduction of the Special Olympics.
C.Athletes at the Special Olympics are the fighters in more than one way.
D.Not only does the Special Olympics help build the disabled, but it is also a good way to make friends.
答案:21.解析:D考查句意理解。根据第二段内容可知,残疾人参加残奥会除了面对自身的残疾之外,还面临很多方面的困难和挑战。
22.解析:C考查细节理解。根据第二段最后两句可知借助残奥会活动提高了精神残疾人的生活质量。
23.解析:D考查细节理解。根据第三段可知残奥会可以帮助“残疾人发挥他们的特长”、“交朋友”、“获得自信”,但没有提到“竞争赛事承办权”。故正确答案为D项。
24.解析:B考查段意归纳。最后一段简要介绍了残奥会发展历程。

 
    (2016•山东临沂一中高三调研)Ammie Reddick from East Kilbride, Lanarkshire, was only 18 months old when she had the accident that had scarred her for life.The curious child reached up to grab the wire of a hot kettle in the family kitchen and poured boiling water over her tiny infant frame.
Her mother Ruby turned round and, seeing Ammie horribly burnt, called an ambulance which rushed her daughter to a nearby hospital.Twenty percent of Ammie’s body had been burned and all of her burns were third-degree.There, using tissue taken from unburned areas of Ammie’s body, doctors performed complex skin transplants to close her wounds and control her injuries, an operation that took about six hours.Over the next 16 years, Ammie underwent 12 more operations to repair her body.
When she started school at Maxwelton Primary at age 4, other pupils made cruel comments or simply wouldn’t play with her.“I was the only burned child in the street, the class and the school,” she recalled, “Some children refused to make friends with me because of that.”
Today, aged 17, Ammie can only ever remember being a burned person with scars; pain is a permanent part of her body.She still has to have two further skin transplants.Yet she is a confident, outgoing teenager who offers inspiration and hope to other young burns victims.
She is a member of the Scottish Burned Children’s Club, a charity set up last year.This month, Ammie will be joining the younger children at the Graffham Water Center in Cambridgeshire for the charity’s first summer camp.“I’ll show them how to get rid of unkind stares from others,” she says.Ammie loves wearing fashionable sleeveless tops, and she plans to show the youngsters at the summer camp that they can too.“I do not go to great lengths to hide my burns scars,” she says, “I gave up wondering how other people would react years ago.”
语篇导 读 Ammie Reddick严重烧伤,先后动了十几次手术,在伤痛、冷眼面前她依然自信,对未来充满希望。
25.What did other children do when Ammie first went to school?
A.They were friendly to her.
B.They showed sympathy to her.
C.They were afraid of her.
D.They looked down upon her.
26.Which of the following words can’t properly describe Ammie?
A.Courageous.B.Confident.
C.Sensitive.D.Outgoing.
27.What can be the best title of the passage?
A.A Seriously Burned Girl Survives
B.Ways to Get Rid of Unkind Stares
C.Permanent Scars and Pain for a Girl
D.A Seriously Burned Angel of Hope
答案:25.解析:D考查细节理解。根据第三段中“When she started school at Maxwelton Primary at age 4,other pupils made cruel comments or  simply wouldn’t play with her.”可知同学们瞧不起她。
26.解析:C考查推理判断。根据第四段中“Yet she is a confident, outgoing teenager who offers inspiration and hope to other young burns victims.”可知C项不能用来描述她的个性。
27.解析:D考查主旨大意。Ammie Reddick严重烧伤,先后动了十几次手术,在伤痛、冷眼面前她依然自信、开朗、勇敢,对未来充满希望,由此可推断D项可作本篇最佳标题。
 
(2016•福建泉州高二质检)Former Irish President Mary Robinson was just making a polite conversation with an Ethiopian (埃塞俄比亚的) teenager about her wedding day. The 16-year-old had already been married for a year.“She looked at me with the saddest eyes and said,‘I had to drop out of school,” Robinson said in a telephone interview.“That conveyed to me the reality,” said Robinson, the first woman to serve as Ireland’s President and former U.N.high commissioner for human fights.“Her life, as far as she is concerned, had more or less ended.”
Robinson said keeping girls in school was one of the most important things policymakers could do to address the coming challenges of an ever-increasing population, predicted by the United Nations to reach 7 billion soon.“European countries are concerned about aging populations as is Japan, but this is much less of an issue than the huge number of people which we are going to see over the next 40 years when the population goes from 7 billion to 9 billion,” she said.“Almost all of that increase will be in poor developing countries, so that we have a very big challenge.”
Family planning experts worry in particular about the future population explosion in sub-Saharan Africa.In May, the United Nations projected the world population would reach 9.3 billion in 2050 and 10.1 billion by 2100.Much of that growth will come from Africa, where the population is growing at 2.3 percent a year—more than double Asia’s 1 percent growth rate.If that rate stays consistent, which is not certain, Africa’s population will reach 3.6 billion by 2100 from the present 1 billion.
Joel Cohen, a professor of population studies at Rockefeller University and Columbia University in New York, said universal secondary education offered a way to reduce population in high birth-rate regions.In addition to providing information about birth control, a secondary education teaches women to reduce their own fertility (生育力), improve the health of their children and allows them to move from a mind-set of having many children, in the hopes that some will survive to improving the quality of each child’s life, Cohen wrote in the journal Nature.
语篇导 读 谈论世界人口增长问题。
28.In the first paragraph, the author introduces his topic by_________.
A.explaining the author’s opinions
B.giving an example
C.describing the poor education system
D.coming straight to the topic
29.What can we learn from the passage?
A.Robinson is happy after talking to the Ethiopian girl.
B.Robinson is a successful expert in population studies.
C.Robinson is worried about population growth.
D.Robinson encourages female education.
30.What is Joel Cohen’s view about secondary education?
A.It provides basic knowledge of health.
B.It improves the health of children.
C.It makes people pay more attention to education.
D.It can change people’s parenting ideas.
31.According to Robinson, what is one of the most important things policymakers can do to prevent the population from increasing rapidly?
A.Keeping girls in school.
B.Letting girls go away from Africa.
C.Letting young girls remain single.
D.Keeping girls in families.
答案:28.解析:B考查细节理解。从第一段第二句可知B项正确。
29.解析:C考查推理判断。从第二段最后一句Almost all of that increase will be in poor developing countries, so that we have a very big challenge,可知C项正确。
30.解析:D考查细节理解。从最后一段Joel Cohen… said  universal secondary education offered a way to reduce population in high birth-rate regions.In addition to providing information  about birth control,a secondary education teaches women to reduce their own fertility…可知D项正确。
31.解析:A考查细节理解。从第二段第一句Robinson said keeping girls in school was one of the most important things…可知A项正确。
 
(2016•浙江杭州学军中学期中考试)I was asked to pay a visit to a special student.An illness had kept the boy home, but he had expressed an interest in meeting me.I was told it would mean a great deal to him, so I agreed.
During the nine-mile drive to his home, I found out something about Matthew.He had muscular dystrophy (肌肉萎缩).When he was born, the doctor told his parents that he would not live to five.Now he was thirteen.He wanted to meet me because I was a gold-medal power lifter, and I knew about overcoming obstacles and going for my dreams.
I spent over an hour talking to Matthew.Never once did he complain or ask, “Why me?” He spoke about going for his dreams.He didn’t mention that his classmates had made fun of him.He just talked about his hopes for the future, and one day he wanted to lift weights with me.When we finished talking, I went to my briefcase and pulled out the first gold medal I had won and put it around his neck.I told him he was more of a winner and knew more about success and overcoming obstacles than I ever would.He looked at it for a moment, then took it off and handed it back to me.He said, “You are a champion.You earned that medal. Some day when I get to the Olympics and win my own medal, I will show it to you.”
Last summer I received a letter from Matthew’s parents telling me that Matthew had passed away.It read:
Dear Dick,
My mum said I should send you a thank-you letter for the picture you sent me.I also want to let you know that the doctors tell me that I don’t have long to live any more, but I still smile as much as I can.
I told you someday that I would win a gold medal, but I know now I will never get to do that.However, I know I’m a champion.Thank you for loving me.
Your friend,
Matthew
语篇导 读 本文是一篇记叙文。主要讲述了一个男孩患有重病,但却保持乐观、积极向上的生活态度的故事。
32.Matthew looked forward to meeting the author because__________.
A.he was also good at weightlifting
B.he wanted to get to the Olympics and win a medal
C.he was one of the author’s fans
D.he admired the author very much
33.From the passage we learn that ___________ .
A.Matthew was an athlete
B.Matthew was an optimistic and determined boy
C.the author used to have the same disease as Matthew had
D.Matthew became a champion before he died
34.Matthew didn’t accept the author’s gold medal because__________.
A.he thought it was too expensive
B.he was sure that he could win one in the future
C.he thought it was of no use to him as he would die soon
D.he wanted to realize his dream by himself
35.What would be the best title for this passage?
A.An unforgettable visit     B.A special friend
C.A real champion       D.A famous athlete
答案:32.解析:D考查细节理解。根据第一段中的“but he had expressed an interest in meeting me.I was told it would mean a great deal to him,so I agreed”可知,Matthew非常敬仰作者,所以希望见作者一面。
33.解析:B考查推理判断。根据第三段的内容和信中的“I still smile as much as I can”可知,Matthew是一个乐观并且意志坚定的男孩。
34.解析:D考查推理判断。根据第三段中的“You are a champion.You earned that medal.Some day when I get to the Olympics and win my own medal,I will show it to you”可知,Matthew把作者的金牌还了回去,因为他想靠自己赢得金牌,实现自己的梦想。
35解析:C考查标题判断。纵观全文可知,作者很钦佩Matthew积极与病魔作斗争的精神,所以从文中可以看出Matthew才是真正的冠军。故C项最适合作本文标题。

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
(2016•东北师范大学附中期末考试)Weight loss is a hard topic.Lots of people aren’t satisfied with their present weight, but most of them aren’t sure how to change it.You may want to look like the models or actors in magazines or on TV, but those goals might not be healthy or realistic for you.  36  
So what should you do about your weight control?
37  The best way to find out if you are at a healthy weight or if you need to lose or gain weight is to talk to a doctor or dietitian(营养学家). 38  If it turns out that you can benefit from weight loss then you can follow a few of the simple suggestions listed below to get started.
39  People who lose weight quickly by crash(速成的) dieting or other extreme measures usually gain back all of the pounds they lost, because they haven’t permanently(永久地) changed their habits.Therefore, the best weight management ways are those that you can maintain for a lifetime.
Small changes are a lot easier to stick with than large ones.Try reducing the size of what you eat. 40  Once you have that done, start gradually introducing healthier foods and exercise into your life.It’s a good idea to maintain a healthy weight because it’s just that: healthy.
A.Try giving up regular soda for a week.
B.Try to pay attention as you eat and stop when you’re full.
C.Weight management is about long-term success.
D.Besides, no magical diet will make you look like someone else.
E.Being healthy is really about being at a weight that is right for you.
F.Changing your eating habit is not an easy thing to do.
G.They will compare your weight with healthy standards and help you set goals.
语篇导 读 本文是篇说明文。文章简要向读者介绍了作者关于减肥的看法。
答案:36.解析:D根据关键词对比可知,D项中的“look like someone else”和此空前一句中的“look like the models or actors”相呼应,故D项符合语境。
37.解析:E此空下一句讲查看自己是否是健康的体重或是否需要减肥或增重的最好办法是和医生或营养学家谈谈。E项“健康就是要有一个适合你的体重”符合语境。
38.解析:G此空上一句提到了向医生或营养学家咨询,G项中的They指代的就是这些人,故答案为G。
39.解析:C此空是本段主旨句,结合本段内容以及关键词比对可知,C项中的Weight management和本段尾句中的“the best weight management ways are those that you can maintain for a lifetime”相呼应,故C项符合语境。
40.解析:A 本段主要讲了小的改变更容易坚持。故A项“尝试着一周不喝普通苏打水”符合语境。

第三部分    英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
(2016•江苏大丰高三检测)I used to be a very self-centered person, but in the past two years I have really changed.I have started to think about other people  41  I think about myself.I am happy that I am becoming a  42  person.I think my  43  started when I was at Palomar College.At first, I just wanted to get my  44  and be left alone.I thought I was smarter than everyone else, so I hardly ever  45  to anyone in my classes.By the end of my first semester, I was really  46 . It seemed as if everyone but me had made friends and was having fun.So I tried a(n)  47.I started asking people around me how they were doing, and if they were having trouble I  48  to help.That was really a big  49  for me.By the end of the year, I had several new friends, and two of  50  are still my best friends today.A bigger cause of my new  51, however, came when I took a part time job at Vista Nursing Home.One old lady there who had Alzheimer’s disease became my  52.Every time I came into her room, she was so  53  because she thought I was her daughter.Her real daughter never  54  her, so I took her place.She let me  55  that making others feel good made me feel good too.When she died, I was  56, but I was also very grateful to her.I think I am a much  57  person today than I used to be, and I hope I will not  58  these experiences.They have  59  me to care about other people more than about myself.I  60  who I am today, and I could not say that a few years ago.
语篇导 读 作者以前是一个以自我为中心的人,但是作者的一些经历教会了她如何关心别人。
41.A.since  B.before   C.or  D.unless
42.A.famous   B.simple   C.different  D.skilled
43.A.education    B.career   C.tour   D.change
44.A.balance   B.homework    C.degree    D.interest
45.A.talked     B.wrote      C.lied      D.reported
46.A.careful     B.lonely       C.curious     D.guilty
47.A.argument      B.game     C.experiment      D.defence
48.A.dared    B.offered   C.hesitated    D.happened
49.A.dream     B.problem     C.duty     D.step
50.A.us      B.which      C.them      D.whom
51.A.attitude      B.hobby        C.hope     D.luck
52.A.friend     B.partner    C.guide    D.guest
53.A.polite     B.happy     C.strange    D.confident
54.A.bothered     B.answered      C.visited     D.trusted
55.A.explain    B.guess     C.declare    D.see
56.A.homeless     B.heartbroken     C.bed-tempered     D.hopeless
57.A.quieter     B.busier      C.better     D.richer
58.A.forget      B.face     C.improve     D.analyze
59.A.forced     B.preferred      C.ordered     D.taught
60.A.miss     B.like     C.wonder    D.expect
答案:41.解析:B作者以前是一个以自我为中心的人,但是现在变了。以自我为中心的人总是先为自己考虑,既然现在变了,就会先考虑别人,所以填before。
42.解析:C作者以前以自己为中心,现在知道考虑别人了,所以她与以前的自己不同了,故选different。
43.解析:D根据下文可知,作者通过讲述事实来说明自己是何时开始改变的,所以填change。
44.解析:C根据上文的Palomar College和动词get可知,此处应选degree“学位”。
45.解析:A作者自以为比任何人都聪明,所以几乎不与班里的任何人“交谈”。
46.解析:B根据下文的“好像除了我之外其他人都交了朋友,他们都很愉快”可知,作者没交到朋友,所以感到“孤独”。
47.解析:C作者感到孤独,所以就开始尝试一个试验。根据语境可知应填experiment。
48.解析:B 作者开始询问周围的人,如果有困难,她会“主动提供”帮助。
49.解析:D作者以前几乎从不和班里任何人交流,而现在却主动询问别人有什么困难需要帮助,这对她来说是一大“步”,所以填step。
50.解析:C分析语境和句子结构可知,空处用来指代前面的several new friends,所以them。
51.解析:A作者从几乎不和班里任何人交流到主动询问别人有什么困难,是否需要帮助,是“态度”的转变。
52.解析:A根据下文可知.这位老太太把作者当成自己的女儿,她使作者明白让别人感觉好也会使自己感觉好,作者把她当成了“朋友”。
53.解析:B由于老太太见到作者以为见到了自己的女儿,所以她感到“高兴”。
54.解析:C根据下文的“我代替了她的位置”可知,她的女儿从没来“看望”过她。
55.解析:D老太太让作者明白了让别人开心也可以使自己开心。其余三项的意思是“解释”、“猜测”和“宣布”,都不符合语境。
56.解析:B老太太把作者看作是自己的女儿,作者也把老人看作是亲人,所以老太太去世,作者很“伤心”。
57.解析:C作者以前只知道为自己考虑,现在知道了关心别人,所以同以前相比,作者好多了。
58.解析:A作者希望自己不会“忘记”这些经历。其余三项的意思是“面对”、“改善”和“分析”,都不符合语境。
59.解析:D这些经历教会了作者如何去关心他人。
60.解析:B作者喜欢现在的自己。其余三项的意思是“想念”、“疑惑”和“期望”,都不符合语境。

第Ⅱ卷
第三部分      英语知识运用(共两节,满分45分)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
(2016•福建宁德高三质检)Are you facing a situation that looks impossible to fix?
In 1969, the pollution was terrible along the Cuyahoga River near Cleveland, Ohio.It  61  (be) unimaginable that it could ever be cleaned up.The river was so polluted that it  62  (actual) caught fire and burned.Now, years later, this river is one of  63  most outstanding examples of environmental cleanup.
But the river wasn’t changed in a few days  64  even a few months.It took years of work  65  (reduce) the industrial pollution and clean the water.Finally, that hard work paid off and now the water in the river is  66  (clean) than ever.
Maybe you are facing an impossible situation.Maybe you have a habit  67  is driving your family crazy.Possibly you drink too much or don’t know how to control your credit card use.When you face such an impossible situation, don’t you want a quick fix and something to change immediately?
While there are  68  (amaze) stories of instant transformation, for most of us the  69  (change) are gradual and require a lot of effort and work, like cleaning up a polluted river.Just be  70  (patience).
语篇导 读 文章通过Cuyahoga River先前被污染通过人们的努力使河水洁净的例子说明遇到不可能的情况时只要努力、坚持、耐心,一切都有可能改变。
答案:61.was  解析:考查时态。事情发生在1969年,是一个过去的时间,故此处要用一般过去时。
62.actually  解析:考查词性变换之形容词变为副词。空格处修饰动词caught和burned,故用副词形式actually。
63.the  解析:考查定冠词的用法。后面的most outstanding是最高级,其前面要用定冠词the。
64.or  解析:考查并列连词。句意:但是河流不是几天或几个月就改变了的。a few days和a few months为并列关系,且此句是否定句,因此要用or连接。
65.to reduce  解析:考查非谓语动词之动词不定式。句中it是形式主语,真正的主语是动词不定式,故用to reduce。该句结构为It takes+时间+to do sth.。句意:减少工业污染和清理水需要数年的工作。
66.cleaner 解析:考查形容词比较级。从后面的than可知此处要用比较级,因此要用cleaner。
67.that/which 解析:考查定语从句的引导词。定语从句的先行词为前面的habit。而该定语从句缺少主语,因此要用that或which引导。
68.amazing 解析:考查词性转换之动词变为形容词。此处用形容词修饰名词stories。amaze的形容词有两个,一个是amazing,另一个是amazed。修饰物(stories)当然用amazing。
69.changes 解析:考查名词复数。前面是定冠词the。因此后面用名词,再由谓语动词are可知此空要用其名词的复数形式。故填changes。
70.patient  解析:考查词性转换之名词变为形容词。此处用形容词作be的表语。名词patience(耐心)的形容词形式是patient(有耐心的)。

第四部分     写作(共两节,满分35分)
第一节  短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
          2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Last Saturday, our school had organized an activity to visit the children at a local orphanage(孤儿院).As one of the volunteer, I took part in it.We took many books as well many kinds of school supplies and toys for the children. They were delighted to receive the gifts. In the morning, we played some games with them when we used to play in our childhood. Then we cooked and had a lunch there. In the afternoon, we gave them some performances. Before leaving the orphanage, we had photos take with them and gave them our contact details so that they could keep in touch with one another. Each of us had a happily time. We gave the children our care and help, but in return, they gave us their smiles and love.
答案:Last Saturday, our school had organized an activity to visit the children at a local orphanage (孤儿院).As one of the         ,  I took part in it. We took many  books as  well     many kinds of  school supplies and  toys      the  children.  They  were delighted to receive the gifts.  In the morning, we played some games with them when/     we used to play in our childhood.  Then we cooked and had a lunch there. In the afternoon, we gave them some performances. Before leaving the orphanage,  we had photos        with them and gave them our contact details so that    could keep in touch with one another. Each of us had a       time. We gave the children our care and help,      in return, they gave us their smiles and love.
71.根据时间状语Last Saturday可知,该句应该用一般过去时。
72.“one of the”后应该跟复数名词,表示“其中一个”。
73.as well as是连词,意为“和”,相当于and。
74.从句子结构可知,此处表达“把……带给……”,即“take sth.to sb.”。
75.该定语从句中,先行词some games指事情,在从句中作play的宾语,应该用关系代词that或which引导。由于这是限定性定语,作宾语的关系代词可以省略,因此也可以将when删除。
76.have lunch意为“吃午饭”,是固定短语。
77.宾语photos与动词take之间是被动关系,且表示动作已经完成,应该用过去分词taken作宾补。
78.句意是“我们一起照相、交换详细地址,以便‘我们’(we)能够彼此保持联系”,因此将they改为we。
79.应该用形容词作定语,修饰名词time。
80.根据“We gave the children our care and help”和“they gave us their smiles and love”之间的逻辑可知,此处表示并列关系。

第二节 书面表达(满分25分)
残疾人是社会的一部分,我们每天都能在周围看到残疾人,那我们该如何帮助他们呢?请根据下列提示写一篇文章。
1.像对待平常人那样对待他们;
2.对待残疾人要有耐心;
3.采用合适的方式;
    4.你认为……
要求:1.词数100左右;
      2.不要逐句翻译,可适当发挥。
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案:【参考范文】
    The disabled are one part of our society. They play an unusual  role in our world. We often meet them by accident in life, but what attitude should we have to be with them? And how should we communicate with them? In my opinion, I think we should regard them  as common people rather than special people, which may influence their self-respect. Besides, we need more patience to show our love to them. What’s more, we should use a proper way when dealing with their trouble. Let’s learn to take more care to the people who need help and love.
 

文章
来源莲山
课 件 w w w.5y K J.Co m
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |