2018学年九年级英语上期末学情分析试卷(镇江市有答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018学年九年级英语上期末学情分析试卷(镇江市有答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章来 源莲山 课件 w w
w.5Y k J.cO m

初中生自主学习能力专项调研
九年级英语试卷
(考试时间100分钟  试卷满分120分)

一、听力理解 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)
A) 听下面10段对话。每段对话后有1个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话听两遍。
 1. What happened last night?

 

 A.  B. C.
 2. What type of TV programmes does the woman like best?
 A.    B.   C. 
 3. Which actress does the man like best?
 A.    B.   C. 
 4. What will the man see in Beijing?
 A.    B.   C. 
 5. What does the girl tell Wilson to do?
  A. To sing a song. B. To be quiet. C. To clean the bedroom.
 6. When will the boy go to Forbidden City?    
 A. This Friday. B. This Saturday. C. This Sunday.
 7. When does the plane leave?
 A. At 9:00 a.m. B. At 8:10 a.m. C. At 9:10 a.m.
 8. What is the man?
 A. A detective. B. A salesman. C. A student.
 9. What does Mr. Zhang think of Miss Yang?
 A. She can’t walk any further. 
 B. She walks too fast. 
 C. She walks very slowly.
10. How many Maths problems has Rose finished?
 A. Two.  B. Ten. C. Eight.
B) 听下面1段对话和2篇短文。对话和短文后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。对话和短文听两遍。
听一段对话,回答第11-12题。
11. How long has the man had the computer?
 A. One day. B. Two days. C. Two weeks.
12. How soon can the computer be repaired?
 A. At least two days. B. At least two weeks. C. At least a year.
听一篇短文,回答13-15题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。
Victor Museum
Time to be built In 1918.
Opening time ● 8:30 a.m. – 4:30 p.m. in summer
●    13     – 4:00 p.m. in winter
Things in the museum ● Ancient books on the second floor
● Telephones of    14     on the third floor
● Old    15     on the fourth floor
13. A. 9:00 a.m. B. 9:30 a.m. C. 10:00 a.m.
14. A. all kinds B. different times C. different sizes
15. A. watches  B. pictures C. bikes
听第二篇短文,回答16-20题。
16. How will most thieves save themselves when they are in trouble?
 A. Running away  B. Killing people C. Making up stories
17. What was the man trying to take away?
 A. A camera B. A necklace C. A gold ring
18. At first, what did the owner do when he caught the thief?
 A. He called the police. 
 B. He threw him out of the shop.
 C. He killed him.
19. Do you think the thief really wanted to buy the beautiful thing?
 A. Yes, because his wife liked it a lot.
 B. Yes, but he only wanted a cheaper one.
 C. No, he just made an excuse.
20. What do you think the shop owner would feel when the thief asked for something cheaper?
 A. He would feel very angry and would like to send him to the police station.
 B. He would feel sorry and went to get a cheaper one for him.
 C. He would feel worried because he didn’t have anything cheaper.
二、单项选择 (共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
21. When I carry   ▲   umbrella in  ▲  fine weather, they’ll laugh at me and say I’m stupid.
 A. an ; such  B. an ; so  C. a ; such  D. a ; so
22.    ▲    human beings    ▲    animals can live without air.
 A. Both ; and    B. Either ; or  C. Not only ; but also D. Neither ; nor
23. I don’t know    ▲    they could pass the exam or not.
 A. why  B. when  C. whether  D. that
24. The football match between England and America will be covered    ▲    tonight.
 A. live   B. alive   C. living  D. lively
25. The famous writer wrote a novel    ▲    this piece of news.
 A. to base  B. to base on  C. based on  D. was based on
26. Li Yang was last seen    ▲    his office at 7 yesterday evening.
 A. left  B. leaving  C. to leave  D. leave
27. Yesterday, the thieves    ▲    his house and took away a lot of money.
 A. broke  B. broke down  C. broke out  D. broke into
28. The detective is making notes    ▲    the four suspects.
 A. on  B. to  C. in  D. for
29. The police offered a reward    ▲    ¥1,000,000    ▲    useful information.
 A. of ; of  B. for ; for  C. for ; of  D. of ; for
30. Those who want to say something more    ▲    your hands and    ▲    to speak.
 A. rise ; rise  B. raise ; raise C. rise ; raise  D. raise ; rise
31. My mother finds    ▲    great fun to learn to drive a car.
 A. it   B. this   C. that   D. what
32. The teacher told us that the moon    ▲    around the earth.
 A. moved  B. moves  C. was moving  D. had moved
33. At last he had no choice but   ▲   the job.
 A. take   B. to take  C. taking  D. took
34. You are unlucky to miss the    ▲    match. It was so exciting!
 A. two hours  B. two hour  C. two-hours  D. two-hour
35. —I don’t like horror films. They’re terrible. What about you?
    —   ▲   . They seem to be full of mysteries, but in fact, they’re quite stupid.
 A. Neither do I B. Either do I  C. So do I D. So don’t I
三、完形填空 (共10小题;每小题1分,满分10分)
    阅读下面短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
In learning English, one should first pay attention to listening and speaking. It is the groundwork (基础) of reading and writing. You’d better   36   your best to speak while you do much listening. Don’t be   37   of making mistakes. But be careful not to let them stop you from improving your   38  . While you are doing this, a good   39   is to write—keep a diary, write notes or letters. Then if you can, ask some others to go through   40   you have written and tell you where it is wrong. Many mistakes in your speaking will be   41   found when you write. Through correcting mistakes, you can do better in learning English.
If you are slow in speaking, don’t   42   about it. One of the helpful ways is reading, either aloud or to yourself. The important thing is to choose   43   interesting to read. It mustn’t be too difficult for you. When you are reading   44   this way, don’t stop to   45   the new words if you can guess their meanings when they have nothing to do with the sentences. You can do that at some other time.
36. A. have B. send C. make D. try
37. A. sure B. afraid  C. proud  D. tired
38. A. English B. Chinese C. Japanese D. French
39. A. start B. idea C. way  D. manner
40. A. how  B. when C. why D. what
41. A. happily B. easily C. really D. slowly
42. A. talk B. fear C. worry D. hurry
43. A. something B. everything C. anything D. nothing
44. A. by B. on C. at D. in
45. A. look at B. look for C. look up    D. look over
四、阅读理解 (共10小题;每小题2分,满分20分)
阅读下面的三篇短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
A
    Last summer my parents and I went to Yunnan. It left us wonderful memories. If you like a
spring climate (气候), clean air and nice views, then Yunnan is the best place for you!
Day 1  Shanghai--Kunming
Activities: Arrive in Kunming. Hotel check-in.
Meals: No meals
(We flew to Kunming. After our arrival in Kunming, the guide took us to our hotel by bus. Then he showed us around the shopping center for the rest of the day.)
Day 2  Kunming
Activities: Visit Stone Forest, Bird & Flower Market.
Meals: Breakfast, Chinese Lunch
(In the Bird & Flower Market, we saw many kinds of flowers and birds as well as some traditional Chinese arts.)
Day 3  Dali--Lijiang
Activities: Arrive in Lijiang. Visit Lijiang Dayan Ancient City, and its famous Square Street.
Meals: Breakfast, Chinese Lunch
(The Ancient City of Lijiang is known as Dayan Town. It has a long history of over 800 years.)
46. The writer went to Kunming from Shanghai    ▲   .
 A. by bus  B. by plane  C. by ship D. by train
47. Where is the Square Street?
 A. Beside the Ancient City of Lijiang.  B. In the Stone Forest.
 C. In Dayan Town.   D. In the center of Dali.
48. Which is NOT right according to the passage?
 A. The writer spent at least three days in Yunnan last summer.
 B. The writer visited Lijiang Dayan Ancient City on the second day.
 C. The writer enjoyed himself in Yunnan last summer.
 D. The writer didn’t travel from Shanghai to Yunnan alone.
B
Films in Grand Movie Theatre This Week
(1) HARRY POTTER (Ⅲ)
American Film
Director: Alfonso Cuaron
Stars: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Time: From Monday to Wednesday, at 6 p.m.
Ticket Price: $4.5 (2) KUNG FU HUSTLE
Chinese Hong Kong Film
Director: Zhou Xingchi
Stars: Zhou Xingchi, Yuan Hua, Liang Xiaolong
Time: From Wednesday to Friday, at 9:00 a.m.
Ticket Price: $5
(3) A WORLD WITHOUT THIEVES
Chinese Film
Director: Feng Xiaogang
Stars: Liu Dehua, Liu Ruoying, Ge You, Li Bingbing
Time: From Friday to Sunday, at 6:30 p.m.
Ticket Price: $6(Half on Sunday for children) (4) TROY
American Film
Director: Wolfgang Petersen
Stars: Julian Glover, Brian Cox, Nathan Jones, Adoni Maropis
Time: From Saturday to Sunday, at 9:30 a.m.
Ticket Price: $5.5
49. If a man with his child goes to Grand Movie Theatre on Sunday, they will pay    ▲    for  the film A WORLD WITHOUT THIEVES.
 A.﹩12 B.﹩9 C.﹩6 D.﹩5
50. If you are free on Friday morning, you can see the film    ▲    in Grand Movie Theatre.
 A. KUNG FU HUSTLE  B. A WORLD WITHOUT THIEVES
 C. TROY  D. HARRY POTTER (Ⅲ)
51. From the poster, we know    ▲    is a director and actor in the film.
 A. Alfonso Cuaron  B. Feng Xiaogang
 C. Wolfgang Petersen  D. Zhou Xingchi
C
Abraham Lincoln was born in Kentucky in 1809. As a boy, he shared a one-room house with his sister and parents. There was one door, one window and a dirt floor in this house. In 1816, the family moved to Indiana. Lincoln’s mother died soon after they arrived in Indiana.
Lincoln helped his father with hard work on his family’s farm. There were few schools where he lived. With so much work to do at home, there was little time for schooling. He was at school for less than one year and taught himself by reading borrowed books and newspapers.
Lincoln’s family moved to Illinois in 1830. He found a job at a store in the town of New Salem. In 1834, Lincoln won election to the Illinois State Legislature (立法机构). This was the beginning of his political (政治的) career.
Then Lincoln moved to Springfield, the state capital, and began to study law and later became a respected lawyer (律师).
Lincoln made it very clear that he was against slavery (奴隶制度) when he was running for President. However, the southern states supported it. In 1860, Lincoln became President of the United States. After Lincoln’s victory became clear, Southern states decided to break away from the union (联盟). Many people in these states owned slaves. They believed Lincoln was destroying (破坏) their way of life. The states set up their own government. The Civil War broke out in April 1861 and was over in April 1865.
Five days after the Civil War ended, Abraham attended a play at Ford’s Theater in Washington, D.C. During the play, an actor called John Wilkes Booth shot him. Lincoln died the following morning.
52. Why was Lincoln at school for less than one year?
 A. He wasn’t interested in school. B. His living condition was very poor.
 C. There was no school where he lived. D. He was very clever and needn’t go to school.
53. What does the underlined word “election” in the third paragraph mean?
 A. A conversation in which different people disagree.
 B. The process (过程) of choosing someone for a particular (特别的) job.
 C. A sport in which people try to be more successful than others.
 D. Something that is given to someone who is successful in a competition.
54. Which of the following ISN’T the cause of the Civil War?
 A. Lincoln was against slavery.
 B. The southern states supported slavery.
 C. Lincoln became President of the United States.
 D. Not everyone in the southern states owned slaves.
55. Which of the following sentences is right?
 A. Lincoln’s mother died when they were in Kentucky.
 B. Lincoln was once a secretary when he was in Springfield.
 C. The Civil War lasted for about four years.
 D. Lincoln died as soon as he was shot at the theater.
五、词汇运用 (共10小题;每小题1分,满分10分)
A)根据句意,用括号中所给单词的正确形式填空
56.  Lao She’s Teahouse is well worth   ▲   (read).
57.  They were charged with   ▲   (rob) the shop.
58.  I   ▲   (prefer) sweet snacks to vegetables many years ago.
59.  His father died   ▲   (peace) on May 3, 1998.
60.  He told me, “My job is   ▲   (introduce) stars to the audience.”
B)根据句意、音标及汉语提示,写出各单词的正确形式。
61.  You can come to me   ▲   [wen'evə(r)] you want somebody to help you.
62.  It is a   ▲   (浪费) of money to order too much in a restaurant.
63.  We go to the bank together for   ▲   (安全).
64.  Huang Bo is   ▲   (认为) as a talented actor.
65.  Cut out the pumpkin into different   ▲  [ʃeɪp].
六、任务型阅读 (共10小题;每空1分,满分10分)
A
Happiness is for everyone. You don’t need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on.
In fact, happiness is always around you if you put your heart into it. When you are in trouble at school, your friends will help you. When you study hard on your lessons, your parents are always taking good care of your life and your health. When you get success, your friends will say congratulations to you. And when you do something good to others, you will feel happy too. All these are your happiness. If you notice a bit of them, you can see that happiness is always around you.
Happiness is not the same as money. It is a feeling of your heart. When you are poor, you can also say you are very happy, because you have something else that can’t be bought with money. So you can’t always say you are poor and you have bad luck. As the saying goes, life is like a revolving (旋转的) door, when it closes, it also opens. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person.
根据短文内容填空,每空一词。
Everyone has happiness. In fact, happiness is always    66    you. When you are in trouble at school, your friends will help you. When you study hard on your lessons, your parents are always    67    after your life and your health well. When you    68   , your friends will say congratulations to you. All these are your happiness.
Happiness is    69    from money. It’s a feeling of your heart.   70    every chance you get, and you’ll have happiness.
B
A study shows that one million lives might be saved each year if people wash their hands with soap (肥皂) often. It also says that hand-washing with soap could be among the best ways to reduce diseases. Doctors say many diseases can be prevented from spreading by hand-washing, including the common cold, influenza (流行感冒), hepatitis (肝炎), infectious diarrhea (腹泻) and so on.
Doctors say you are easy to catch a cold by touching your nose or eyes after someone nearby has sneezed or coughed. Another reason to catch a disease is to eat food prepared by someone whose hands are not clean.
They also say that hand-washing is especially important before and after preparing food, before eating and after using the toilet, after touching the money and sneezing or coughing. The most helpful way is to wash them together while using soap and warm water. You don’t have to use special soap. Be sure to wash all areas of the hands for about 10 to 15 seconds.
根据短文内容完成表格,每空一词。
Basic knowledge of hand-washing
Diseases are under    71     People can    72    many diseases from spreading by hand-washing, such as hepatitis, influenza and so on.
The   73    of becoming sick *Touch your nose or eyes after someone nearby has sneezed or coughed.
*Eat food prepared by    74    hands.
When to do hand-washing *Before and after preparing food.
*Before eating and after using the toilet.
*After touching money and sneezing or coughing.
   75    to do hand-washing *Wash them together while using soap and warm water.
*Wash all areas of the hands for about 10-15 seconds.
七、短文填空 (共10小题;每小题1分,满分10分)
    根据短文内容及所给首字母提示写出所缺单词,使短文意思完整,每空一词
Many people believe that life has smiled to Yang Mi: at the age of 4, she got her first TV play role; at 16, she became a model f  76   a fashion magazine; at 18, she went to her d  77    college—Beijing Film Academy (北京电影学院). Last year, the 24-year-old actress played the role of Luo Qingchuan in the TV play Palace (《宫》). The play became a big success and made Yang very f  78   .
Could she be any luckier? Yang doesn’t think luck had a  79   to do with her success. “Every chance is gained from the e  80   I’ve made, ” said Yang. People now think she’s very hard-working. She still remembers the time when people gave her the c  81   eyes. Some treated her with little respect. They didn’t want to help her in her time of need. “I have to thank them because they gave me the drive (驱动力) to p  82   myself, ” she said. That’s why she is glad to help o  83   when they are in need. This year, Yang became the ambassador (大使) for the Climate Group. She calls on people to j  84   the Million-Miracle project and plant trees on China’s dry land. Together we’ll f  85   against the bad weather!
八、书面表达 (满分15分)
今年五月,一部片名为《摔跤吧,爸爸!》(Dangal) 的印度电影在各地热映,引发了观众对父母育儿方式的热议,为此英文报Teens 将在下期开设专栏讨论这一话题。假设你是Alice, 上周随父亲一起观看了此片,请结合观后感受给报社写一封英文信参与讨论。内容提示见下表:
总体印象 一部充满正能量的电影
内容概要 * 一个印度父亲和他两个女儿的故事
* 父亲为实现自己的世界冠军梦逼迫女儿们接受训练
* 起先两人都不愿意,但父亲非常严厉,最后成功了
热议焦点 父母是否该为孩子决定未来?
你的观点 ……
    注意事项:1.英文信须包括表格中所有提示内容,要求语句通顺、意思连贯;
              2.表格中“你的观点”一栏须用2-3句话进行合理阐述,作适当发挥;
              3. 词数在90个左右,信的首尾已给出,不计入总词数。
    参考词汇:正能量(positive energy), 世界冠军(world champion)
Dear Editor,
I went to see the film last week with my father. _______________▲__________________     
                                             ▲                               
                                    ▲                                        
                            ▲                                                
Yours sincerely,
Alice


 
九年级英语期末试卷参考答案

一、听力(共20小题;每小题1.5分, 满分30分)
1. B 2. C 3. A 4. B  5. B
6. C 7. A 8. B 9. C 10 C
11. B 12. B 13. C 14. B 15 A
16. C 17. B 18. A 19. C 20 A
二、单项选择(共15小题;每小题1分, 满分15分)
21. A 22. D 23. C 24. A 25. C
26. B 27. D 28. A 29. D 30. D
31. A 32. B 33. B 34. D 35. A
三、完形填空(共10小题;每小题1分, 满分10分)
36. D 37. B 38. A 39. C 40. D
41. B 42. C 43. A 44. D 45. C
四、阅读理解(共10小题;每小题2分, 满分20分)
46. B 47. C 48. B 49. B 50. A
51. D 52. B 53. B 54. D 55. C
五、词汇运用(共10小题;每小题1分, 满分10分)
56. reading 57 robbing 58. preferred 59. peacefully 60 to introduce
61. whenever 62 waste 63. safety 64. considered 65 shapes
六、任务型阅读(共10小题;每小题1分, 满分10分)
66. around 67. looking 68. succeed 69.  different 70. Take
71. control 72. prevent / stop / keep 73. causes / reasons 74. dirty 75. How
七、短文填空(共10小题;每小题1分, 满分10分)
76. for 77. dream 78. famous 79. anything 80. efforts
81. cold 82. prove 83. others 84.  join 85. fight


八、书面表达(满分15分)
Dear Editor,
I went to see the film last week with my father. It is a film full of positive energy. It tells a story about an Indian father and his two daughters. The father forces them to receive training to realize his own dream to be a world champion. Neither of them is willing to do that at first, but the father is very strict with them. They succeed at last.
Should parents decide their children’s future? I don’t think so. Not all parents know what their children really like to do. It is sad to live a life for others.
                                                               Yours sincerely,
                                                                       Alice
 

文 章来 源莲山 课件 w w
w.5Y k J.cO m
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |