2018届初三英语第一学期期末试题(北京市大兴区含答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018届初三英语第一学期期末试题(北京市大兴区含答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章
来源莲
山课件 w ww.5 Y K j.Co M

怀柔区 2017-2018 学年度第一学期期末质量检测初三年级
英 语 试 卷

学校   姓名   准考证号  

知识运用(共 14 分)

一、单项填空(共 6 分,每小题 0.5 分)
从下面各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳 选项。

1. Tom is a book lover.     likes reading very much.

A. He B. She C. You D. It

2. John usually gets up at seven     the morning.

A. on B. at C. in D. of

3. —       is the book?

— It’s $ 6.95.

A. How old B. How long C. How high D. How much

4. — Which do you like    , tea, coffee or orange juice?

—A cup of coffee, please.

A. good B. best C. well D. better

5. —Can you speak Japanese?

—No, I    .

A. can’t B. shouldn’t C. mustn’t D. needn’t

6. My brother     exercise every day and he likes sports very much.

A. did B. does C. will do D. is doing

7. —I didn’t see you yesterday. Where did you go?

— I     to visit my grandmother.

A. go B. will go C. went D. have gone

8. My mother     when I got home yesterday.

A. cook B. will cook C. cooked D. was cooking

9. Keep quiet, please. The baby    .

A. sleeps B. is sleeping C. will sleep D. slept

10. Lucy is my friend. She      in this school since she came here.

A. has studied B. will study C. am studying D. studied

11. A new library      in my college next year.
 


A. builds B. built C. is built D. will be built

12. — Ann, could you tell me     yesterday?

— Oh, I went to the supermarket near my home.

A. where did you go B. where will you go

C. where you went D. where you will go


二、完形填空(共 8 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四
个选项中,选择最佳选项。.
I used to have little passion (激情) in my life. But what happened the other day changed my mind. It was then that I learned how    13    it is to have a passion in life. That day 1 went home in Mom’s car. When Mom  14 at a red light, someone on the
side of the road caught my eye. It was a man dressed in rags (破旧衣服). He was

homeless. That didn’t interest me, because I had seen many like him before. Those people usually looked unhappy and hopeless.
But this man was different in some way. He was not sitting down with a sad expression. Instead, he had a   15    in his hand and was dancing happily to the music.
The radio seemed to be the most precious (珍贵的) thing he had.

“Mom, why does that man  16    a radio though he’s homeless?” I asked. “He bought it.” She replied.
“But why doesn’t he use the money to buy food or clothes? He   17    for something that he didn’t need.”
“Well, Sarah, sometimes food and clothes aren’t the most important.”

That man must care so much about    18     for that he bought a radio instead of food or clothes. I soon realized that   19    is the key to life.
Since then I am always thinking of what is truly important in life. A home, a meal, clothes—these things are not   20 parts of the life. What we often forget is that we all need a joy, a light in a dark day. We all need a passion which gives a person the happiness they need to keep going.
 


19. A. happiness B. friendship C. knowledge D. health
20. A. only B. also C. all D. never

 

阅读理解(共 36 分)

三、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选 项中,选择最佳选项。(共 26 分,每小题 2 分)

A

Here are some interesting places for you to enjoy yourself in while you are staying in Beijing.
Here is the timetable of science activities in the Children’s Palace.


Time table
Monday(4 weeks)

19:00 — 21:30

Space and Man

Dr. Thomas West
Would you like to know more about the outer space? Tuesday(5 weeks)

18:30—20:30

Photography

Mr. Brown from Italy
Learn to take good pictures, please bring your own camera. Wednesday(12 weeks)

18:30 — 21:00

Computer Science

Prof. Harry Morison From Oxford University Learn how to use
Windows 2000.
Thursday (4 weeks)

19:00 — 21:00

Modern Medicine Prof. Lucy Green Would  you  like  to
know medical advances? Saturday(16 weeks)

14:00 — 17:00

Technical English

Prof. Rose Beet

Do you want to learn the technical words and articles? Sunday (2 weeks)

8:30 — 11:30

Exhibition of Personal

Inventions

You can see many inventions by the students; you  may  also  bring  your
own inventions.


21. The teacher who teaches photography is from    .

A. England B. Italy C. America D. China

22. The computer science class may last for about    .

A. 2 weeks B. 4 weeks C. 12 weeks D. 16 weeks

23. If you want to learn technical English, you should go to the Children’s Palace on    .
 


A. Wednesday B. Thursday C. Saturday D. Sunday
B
My friend Mary came to school wearing a brand-new pair of Zee jeans.  “Your new Zee jeans are so cute!” I said.
“My grandma took me clothes shopping last weekend,” Mary said. “The Zee jeans were on sale. They have cool pockets and are unbelievably comfortable. When you’re at my house after school, try them on and see for yourself.”
“Hmm.” I didn’t think so. But when I tried them on, I couldn’t help agreeing. “I’m totally taking these!” I said. As soon as I got home, I told my mom that I had to get some Zee jeans.
Mom said, “You already have three pairs of perfectly good jeans. There is no way Dad and I are paying that much for a pair of pants. If you want to buy them with your own money, I would be happy to make a long list of extra chores you can do.”
“I’ll start this minute,” I said.
It took me three weeks to save enough money. I changed kitty litter, watched my little brother and sister, and cleaned refrigerator. The refrigerator cleaning was the worst because one of the shelves fell while I was taking everything out. Food and milk splashed all over the floor. It took me one and a half hour to clean it up!
Anyway, I finally bought  my Zee jeans, and I loved them even more than I thought I would. I loved them half because they had cool pockets and super comfortable, and half because I had worked so hard to earn the money to buy them myself.
24. Who bought the new Zee jeans for Mary?
A. Her mother. B. Herself. C. Her friend. D. Her grandmother.
25. Why did mom not want to buy a pair of Zee jeans to the writer? A. She didn’t like the writer.
B. She thought the writer was lazy.
C. She thought that the writer had enough jeans. D. She didn’t have enough money.
26. How did the writer buy the new jeans? A. She got money from her mom.
B. She made money by doing housework. C. She borrowed money from Mary.
D. She asked her grandma to buy them for her.


 

 


The power of music
 
C

Songs help memories
 
Most people can remember important news stories clearly, whether it was the murder  of  President  Kennedy  in  the  US  or  9/11.But  now  psychologists  Martin Conway and Catriona Morrison, from the University of Leeds in the UK, are investigating how music can create “autobiographical memories” of the main events in our lives. The study is online. People have to choose a song by the Beatles and describe the memories that they have when they listen to it.
 


Reminiscence bump
Morrison explained that they looked at different age groups and their memories. We often remember more from when we are teenagers and this is called “the reminiscence bump”. This is the time in your life when you form your idea of who you are. For older people who have memories related to the Beatles’ music, most of those memories are from when they were teenagers. But younger people also had clear personal memories from their past.
She loves you
This study was different from other memory studies, because people remembered events from their past with lots more details. Morrison explained: “It was like people had travelled back to the past, and they had very clear memories of things that had happened. When they heard a song like She Loves You by the Beatles, they could remember one night in autumn 1963.They remembered what they were wearing, what the  weather  was  like  and  what  their  friend  said  to  them.  You  get  a  lot  more information than if you just say, ‘tell me about a night you remember’. ”
The study has found that music could be used with people who have problems remembering the past. “You could use music to help improve people’s ability to remember,” said Morrison. “In the future, we would like to do more experiments to see how useful music is in helping people to remember the past, and compare it to other things that might also help.”
27. Professor Conway and Dr. Morrison’s research aims to    . A. see how music can help people remember the past
B. study old songs’ influence on people’s behavior
C. find out what influences people’s memories of the past
D. find ways to help people with memory difficulties
28. The example of She Loves You is used to show that    . A. love songs can help people to have clearer memories
B. songs tell stories that are similar to our experiences
C. music can take people back to their teenage years
D. people can remember more details with the help of music
29. Morrison’s team’s future research is probably on    . A. why some people have memory problems
B. what methods can best help people bring back memories
C. how music can help people in their studies or work
D. how to help older people remember more details about the past


D
Are you wearing old clothes?
Don’t worry if you are. Clothes bought at thrift shops are more popular than ever in the West nowadays.
A lot of young people have an interest in secondhand clothing.
Goodwill Industries, one of the most famous secondhand shopping companies in the US, said there had been an increase of 84 percent in money made from the sale of donated goods from 2007 to 2012, from $1.9 billion(about 13 billion yuan) to $3.5
 


billion.
Fanny Moizant, an online group that sells used clothes from luxury brands(奢侈品 牌), agrees that “secondhand” is part of fashion now.
“Fashion has changed,” she told the Financial Times last month.” People need our service ----they need a place to let go and get rid of this excess(过剩).”
It wasn’t always this way. Secondhand clothes used to be much less popular.
Keren Charles, 37, from the US, remembers how embarrassed she was the first time she entered a thrift store more than 20 years ago.
“ I didn’t want anyone to see me,” Charles told CNN. “In high school, people
thought you were either poor or homeless.”
Now, the fashion fan says about 97 percent of her clothes are secondhand. Her favorite find is a $5 blue evening dress that could be worth hundreds of dollars.
So what is a thrift shop, exactly?
According to the US Association of Resale Professionals, a thrift shop is run by a not-for –profit(非盈利的)organization to get money to charitable causes.
The shops have become popular in recent times due to economic reasons.
More  customers  began  coming  to  thrift  shops  in  the  US  at  the  start  of  the recession(萧条), according to CNN.
And now secondhand clothing and  vintage items are showing up in Western high fashion and street wear.
Fashionable  hip-hop  artist  Macklemore  and  Ryan  Lewis  even  wore  a  2013
Billboard Music Award for their hit song Thrift Shop. The song is about “looking for a come up”(search for cheap things in a thrift store.
However, thrift store culture may be great for new shoppers and for business but it’s not so great for shoppers like Charles who are still “looking for a come up.”
“The competition is tough now,” she told CNN. “You’re in the thrift stores, and
you’re seeing so many other people, but it’s still better than shopping at a department store.”
30. Which of the following statements is TRUE according to the article? A. Vintage items sell better than other used clothes.
B. Thrift shops are a new form of shops that have appeared in the last 10 years. C. Thrift shops sell used clothes in order to help people in need.
D. Young people show less interest in secondhand clothing than older people.
31. According to the article, secondhand clothes have become popular in the West because    .
A. there are more thrift stores to shop in
B. people have to live on less money
C. artists and stars are often seen in secondhand clothes
D. people now care less about others’ opinions
32. The underlined word “Vintage” in paragraph 15 probably means“                  ”. A. old but expensive       B. large and very beautiful         C. old but high quality D. popular and new
33. What is the article mainly about?
A. The popularity of thrift store culture.
 


B. The importance of recycling secondhand clothes. C. Different attitudes toward thrift shops.
D. The influence of the economy on fashion.

四、阅读短文,根据短文内容回答问题。(共 10 分,每小题 2 分)

Spiderman is one of the most famous comic book heroes of all time. He was created by Stan Lee in 1963 and was first introduced to the world in the pages of Marvel comic books.
Spiderman’s story is the story of Peter Parker, a child who lost his parents and lives with his aunt and uncle. Peter is a shy, quiet boy wearing glasses and has few friends. One day, on a high school class trip to a science lab, he gets bitten by a special spider. Soon Peter realizes he has amazing powers: he is as strong and quick as a spider and also has a type of sixth sense. He no longer needs his glasses and he can use his super power to fly through the city streets! Remembering something his Uncle Ben has told him, that “with great power, there must also come great responsibility,” Peter decides to use his powers to fight enemies who do cruel things to people. And so, Spiderman is born.
Life is not easy for Peter even though he is a superhero. He is in love with Mary Jane but cannot tell her about his amazing powers. Besides, his best friend Harry hates Spiderman! Peter is also short of money and time. He has to sell photos of Spiderman (himself!) to a newspaper and he keeps losing his other jobs because he’s so busy saving people! Yet he has to fight different kinds of cruel enemies.
34. Who created Spiderman?

35. Where does Peter go on his high school class trip?
36. What happened to Peter after he was bitten by the spider?
37. How is Spiderman born at last?
38. What kind of life is Peter living?


书面表达(共 10 分)

 

五、文段表达(10 分)
39.根据中文和英文提示,完成一篇不少于50 词的文段写作。文中已给出内容 不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。

假如你是李华,你们学校英文网站正在针对上网是否是一件好事展开辩论,
 

请你以 The Internet is( not) a good thing.为题,写一篇短文给英文网 站投稿,说一说你认为上网是好事还是坏事,然后说出 2-3 条理由的观点,
理由包括:人们通常用网做什么?为什么你认为上网是好/坏事?
提示词语: download, listen to, send email, chat, relax; hack( 攻击) website, steal money, hide from police
提示问题:● Is it a good thing or a bad thing?
● What do people usually do on the Internet?
● Why do you think it is (not) a good thing?

Title: The Internet is_________.

Some people say the Internet is   

 


For these reasons, I think .
 


2017-2018 学年度第一学期期末英语试卷参考答案

一、单项填空
1.A 
2.C 
3.D 
4.B 
5.A
6.B 7.C 8.D 9.B 10.A
11. D
二、完形填空 12. C   
13.C 14.B 15.A 16.A 17.C
18.B 19.A 20.C  
三、阅读短文,选择最佳选项。
21. B 22. C 23.C 24.D 25.C
26.B 27.A 28.D 29.B 30.C
31.D 32.C 33.A  

四、阅读短文,回答问题。

34. Stan Lee.
35. He goes to a high school class trip to a science lab.
36. He has amazing powers.
37. Spiderman is born when Peter decides to use his powers to fight enemies who do cruel things to people at last.
38. He’s living a magical life with his amazing powers but life is not easy for him with difficult reasons.
 


五、文段表达
39.参考范文:
 
书面表达
 

Some people say the Internet is a good thing. However., I think it is a bad thing. First of all, I think there are many bad people using the Internet. They send junk
emails, hack websites and steal people’s money. In addition, it is easy for them to hide from the police.
Second, in my opinion children play too much using the Internet. Children can download games, listen to music and chat easily on the Internet. In addition, they do this for many hours. However, these kids do not want to do any homework! Therefore, the Internet is hurting their education.
For these reason, I think the Internet is not a good thing.

文章
来源莲
山课件 w ww.5 Y K j.Co M
相关试题:
没有相关试题

  • 上一个试题:
  • 下一个试题: 没有了
  • 最新试题

    点击排行

    推荐试题

    | 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |