2018届初三英语上期末试题(北京市通州区附答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018届初三英语上期末试题(北京市通州区附答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载

章 来源莲山课件 ww w.
5 Y k j.CoM

通州区2017-2018学年第一学期九年级期末学业水平质量检测
英语试卷 2018年1月

知识运用 共14分
第一节 单项选择(共6分,每题0.5分)
从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中"选择可以填入空白处的最佳选项.
1.My mother is a nurse.      works in the hospital.
A.He B.She C.Her D.It
2.We often have the sports meeting October.
A.on B.at C.in D.of
3.      Sam, is your brother?
一He is in the library.
A.where B.what C.who D.which
4.Who comes to school    ,Kate or Tom?
A.early B.earlier C.earliest D.the earliest
5.一Tony, you answer this question?
一Sorry, Ican't.
A.must B.need C.can D.may
6.一David,,what did you have for lunch at school?
一I some dumplings.
A.have B.had C.will have D.am having
7.一I'm  worried about the math test.
一Don'tworry.I you.
A.help B.will help C.helped D.have helped
8.I       the book when my mother came back.
A.read B.will read C.am reading D.was reading
9.一Peter ,would you like to go to see the new film?
一I'd love to, but I       it already.
A.see   B.saw    C.sees D.have  seen
10.一What sport does your sister like best?
一She playing  basketball  best.
A.like B.likes C.liked D.will  like
11.一Your classroom looks bright and tidy.
一It     after school every day.
A.cleans B.cleaned C.is cleaned D.was cleaned
12.一Can you tell me ?
一Last week.
A.when will he buy the new bike B.when he will buy the newb ike
C.when did he buy the new bike D.when he bought the new bike

 

第二节 完形填空(共8分,每题1分)

    阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中"选择最佳选项.
One sunny Monday, I decided to go for a walk with my husband.On my  finger was a very special 13 .It was my 20th birthday gift from my grandmother.
I looked down at my ring as I began my walking, feeling as sunny as the day. You can imagine my 14 when I looked at my hand again and found the diamond on my ring was missing. I was
really worried, so I went back to  look for it. I knew how small the chances were of finding it, but I still wanted to give it a try.
As I was fixing my eyes on the ground, I 15 into an old gentleman by accident.
"What's the matter ,love?"he asked nicely. "Sorry that I ran into you," Isaid." But I 16 something. I'm really  worried."
   I explained about the missing diamond and showed him the hole in my ring.
"That's going to be  17  to find it," he said."Tell you what,love ,I take a walk here every day. I'll keep my eyes open for it."
It hanked him, expecting nothing. A few days later ,my husband and I met the old man again in the park.
Guess what," he said."I found your diamond!" I couldn't believe what I saw when the gentleman handed the diamond back to me. When my husband 18 him money for his help, he refused. The old man could have 19 kept the diamond or sold it, as it's worth several thousand dollars. But he didn't.
Now thanks to this man, I'll spend more time trying to 20 other people. All I have to do is tolook at my ring and remind myself that the reare still kind and generous souls(心灵)out there.
13.A.ring         B.glove            C.pen             D.key
14.A.happiness B.sadness           C.difference     D.excitement
15.A.looked     B.broke            C.got             D.ran
16.A.left         B.forgot            C.lost             D .missed
17.A.hard         B.interesting        C.expensive     D.exciting
18.A.handed     B.showed            C.offered         D.returned
19.A.bravely     B.easily            C.shyly         D.simply
20.A.help         B.tell            C.teach         D.save

 

阅读理解 共36分
第三节 阅读理解(共26分,每题2分)

阅读下列短文"根据短文内容"从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中"选择最佳选项.
A
Want an interesting book to read? Here are our books. Just pick the one that you like best.


The Best of the Song Books: By Harlan Coben
List Price:($28.00)Price:($21.00) You save:($7.00(25%))
Customer Review:☆☆☆
Book marks by Phillips: MagaZine by Patricia Cornwell
 List Price:($24.00)Price:($18.00) You save:($6.00(25%))
Customer Review:☆☆☆☆
The Mystery of Breathing:A novel by PerilKlaus
 List Price:($15.00)Price:($12.00) You save:($3.00(20%))
Customer Review:☆☆☆
Ten Little Fingers: Books for babies by Annie Keble
List Price:($25.00)Price:($15.00) You save:($10.00(40%))
Customer Review:☆☆☆☆☆

For further information, please click here: www.book****.com.
21.Who wrote the book The Best of the Song Books?
A. Patricia  Cornwell. B. Peril  Klaus.
C. Annie   Keble.      D. Harlan   Coben.
22.Which of the following books can help you save the most money?
A. Ten Little Fingers.     B. Bookmarks by Phillips.
C. The Mystery of Breathing. D. The Best of the Song Books.
23.If you like to read novels, which book would you like to buy?
A. Ten Little Fingers. B. Bookmarks by Phillips.
C. The Mystery of Breathing. D. The Best of the Song Books.
24.A mother will buy "Ten Little Fingers" for her baby and "The Mystery of  Breathing" for herself, how much will she spend?
A. $43.00. B. $40.00. C. $27.00. D. $13.00.
B
In sports we often forget that many stars are just young people. They are rich and famous so we expect them to act well. We seldom
connect(联系)them  with college. But college is an important time for young people to grow.
While at the University of  Memphis, Joey Dorsey,24,learned a good lesson in humility(谦逊).
The biggest basketball game of his career(职业生涯)was against Ohio State University. Before the game, Dorsey told a group of reporters that the other team wasn't good enough.He said he would get 20 rebounds(篮板球)in the game. But in the game, his team lost and Dorsey finished with Zero point.
After the game, Dorsey went into hiding. He had made a fool of himself and everyone in the country knew about it. But he didn't give up. He learned from his mistake.
The next season, his college was again back in the college championship(锦标赛)game. But this time Dorsey was humble(谦逊的).The reporters tried to  make him say something silly. But he didn't. He let his play dot he talking.
Later Dorsey went to play for the Houston Rockets. He was the first member of his family to graduate from college. Soon he became an NBA star.  Bu the would remember forever the lesson he learned when he was young.
25.What happened in Dorsey's biggest basketball game against Ohio State University?
A. Dorsey got 20 rebounds in the game.
B. His team won the game.
C. Dorsey didn't take part in the game.
D. Dorsey got Zero point in this game.
26.Whatdid Dorsey do after the game?
A. He decided to live in the mountains.
B. He tried to make fun of himself.
C. He gave up playing basketball. 
D. He learned from his mistake.
27.What does the story mainly talk about?
A . Why many stars are young, rich and famous.
B. Why we should study hard to go to college.
C. How Dorsey learned a lesson in humility in college.
D. How to become an NBA pop star.
C
Karen always complained about her house. One day I asked why she didn't look for another house. Karen answered, "I will look for another one when I come back from vacation."
Sam hated his job. However, he loved taking photos, and was taking a two-year course to get a certificate(证书). Everyday he complained about his work. I asked him why he didn't give up his job and start a business of taking  photos. His reply was, "When I finish my course, I will start a business."
Harry worked for a company that allowed him to retire early, but he had to have fewer pensions(养老金)after he retired. Now Harry became very weak and found it difficult to deal with his work. I was worried about his health because too much work was bad for him. "Why don't you retire, Harry? Do something that you want to do, "I said."If I were older, I would get my full pension. When the next summer comes, maybe I will, "Harry replied.
There is an old saying that says:"If and When were planted, and Nothing grew."A year later, Karen is still living in the houses he hates. Sam is still complaining about his job and hasn't finished his course. Harry is still working and his health is even worse. These people had a lot of stress in their lives that they could have reduced减少. But all of them defeated(击败 )themselves by thinking "if or when".
Life is too short for "ifs and whens". The next time you find yourself thinking "if or when", remember the saying: "If and When were planted, and Nothing grew."
28.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Karen had a new house after she came back from vacation.
B. Sam  was  trying to stop complaining about his job.
C. Sam wanted to open a big company to make more money.
D. Harry is still working in the company now.
29.The underlined old saying in Paragraph(段落) 4teaches us .
A. how  to change yourself  B. when to grow some plants
C. to stop complaining D. to take action at once

30.What is the best title for this story?
A. Say No to Ifs and Whens B. How to Live Longer
C. Don't Cheat Yourself D. No Hard  Work, No Success
D
American Joey Graceffa,25,is an internet super star. He has been telling stories in his videos on YouTube for several years, and has millions of fans  online. Graceffa is also a writer. His latest work is a teen novel titled Children of Eden.
The story happens in the future, after all animals and most plants have been destroyed(破坏).People have destroyed the atmosphere(大气)and used up all of the natural resources(自然资源). In order to keep people alive, the government decides to build a "paradise(乐园)"called Eden. To save the rest of the natural resources, the government makes a one-child rule. The second child of the family will be killed.
The main character, Rowan, is a twin. However her brother, Ash, was born first-making her the second child. Rowan's parents hide her in their house and never let her go outside.
As the story goes on, Rowan feels curious about the outside world. She gets a way from her house and thinks it's just a one-night adventure. She finds interest in everything she meets, even making a friend. However, Rowan's  night doesn't end up with a happy ending and causes a lot of events that will forever change Eden.
Graceffa believes the world in the book will be our future if we keep destroying the environment. He hopes the story can be made into a movie one day.
I'd surely recommend(推荐)this book. I think the story is full of ups and downs and is easy to follow. This book teaches kids and teens that it's OK to take risks, but every action has a consequence( 后果).
31.Graceffa is famous online for .
A. singing on his lives how    B. telling stories in his videos
C. using YouTube for many years D. writing stories for children
32.From  Graceffa's story we can infer .
A. the government encouraged people to have the secondchild
B. the government used up all of the natural resources
C. the government  builta "paradise" for kids like Rowan
D. t the government would kill Rowan to save natural resources
33. Graceffa wrote this story because .
A.  he wanted to speak for the poor people
B. he wanted people to protect the environment
C.  he thought every child in a family should be taken care of
D. he thought life is full of ups and downs


第四节 阅读与表达(共10分,每题,2分)

阅读下面的短文"并根据短文内容回答问题.
Later this year, Beijing will start the country's first driverless(无人驾驶 ) subway trains. The Yanfang Line——connecting part of Fangshan district center——will be the first to try out driverless technology.
According to the experts(专家) in public transportation, the new trains will make the underground railway system(系统) better. They will have an upgraded(升级的)operating system. They will reach 80km per hour and carry more than 1,200 passengers.
The development of driverless technology is opening up in other areas of transport(交通工具). Driverless cars have been a dream for many people. And in thepastfewyears,big carcompanies,includingVolkswagenandToyota,have made lots of studies while they are competing with other companies, such as Google.
But with not racks(轨道) to run on, how will driverless cars be safe? This technology is made up of many sensors(传感器) including radar( )and GPS. This gives the car an exact position in the world, as well as what's around it. It also allows the car to see moving objects(目标), like other cars and people.
Pilot-free planes have also become a hot technology topic. Yet while these new kinds of technology are seen as better and safer, they do have problems. They cannot work at all without the help of computers. Just like humans, computers make mistakes-although less often. And like much of technology, it makes many workers lose their jobs. What will happen to the future bus drivers and pilots?
34. Will Beijing start the country's first driverless subway trains?
35. How many passengers will the driverless subway train carry?
36. What did the big companies do about the driverless technology?
37. Why will driverless cars be safe?
38.What does the writer mainly tell us in the last paragraph?

书面表达 (共10分)
第五节 文段写作(共10分)
39.从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,完成一篇不少于50词的文段写作.文中已给出内容不计入总词数.所给提示词语仅供选用.请不要写出你的校名和姓名.
题目①
假如你叫王磊,你们班将于星期六乘车去长城郊游,你打算邀请你们班的外教John参加.请用英语写一封电子邮件,告诉他集合的时间和地点,活动的安排,以及需要做什么准备.
提示词语: the Great Wall, by bus, school gate, climb, shoes...

 

To              John
From          WangLei
Dear  John ,
How is it going? I'm writing to invite you to go to the Great Wall with us.

I’m looking forward toyour early reply.
Yours, 
WangLei

题目②
每到假期,许多同学都外出旅游,旅游不但让我们开阔眼界,也让我们放松心情.英语周报正在开展(快乐旅游)的征文活动.请你写一篇作文投稿,谈谈你难忘的一次旅游经历,包括:你什么时间去哪儿旅游了,在那儿做了什么,旅游的感受如何.
提示词: visit, delicious, photos, scenery, exciting, enjoy...
 When and where are you going to meet?
 What are you going to do there?
 What do you advise John to take?
 

英语试卷参考答案及评分标准 2018.1
一、1.B 2.C 3.A 4.B 5.C 6.B 7.B 8.D 9.D 10.B 11.C 12.D
二、
13.A 14.B 15.D 16.C 17.A 18.C 19.B 20.A
三、
A:21.D 22.A 23.C 24.C
B:25.D 26.D 27.C
C:28.D 29.D 30.A
D:31.B 32.D 33.B
四、
34.Yes,itwill.
35.Morethan1,200passengers.
36.Theyhavemade/madelotsofstudies. 37.BecausethetechnologyismadeupofmanysensorsincludingradarandGPS. 38.Thenewkindsoftechnologyhaveproblems.
五、
39. :

Dear  John,
How is it going? I'm writing to invite you to go to the Great Wall with us. We are going there by bus this Saturday. Everybody will meet at the school gate at 8:00 in the morning. Then we will go there to get her. It's a good time to visit the Great Wall. There are a lot of beautiful flowers. We are going to climb the Great Wall and have a picnic there. If you want to join us, you need to wear some comfortable shoes and take some food with you. I'm sure you will have a great time.
I'm looking forward to your early reply.
Yours,
WangLei

I took a trip to Chengdu with my parents last summer vacation. When we got there, the weather was sunny and a bit hot.
Chengdu is famous for pandas, so we went to the zoo to see the lovely animals. They were so funny and we took lots of photos of them. I was also very glad to know that people were trying their best to protect the animals like pandas. After that, we went to taste a lot of local snacks. Most of the mare so hot but delicious.
I think my trip to Chengdu was very exciting and meaningful because Inot only enjoyed the beautiful scenery but also learned a lot about different cultures. I also enjoyed the time with my family.


章 来源莲山课件 ww w.
5 Y k j.CoM
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |