2018学年九年级英语上期末试卷(北京市怀柔区有答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018学年九年级英语上期末试卷(北京市怀柔区有答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文 章
来源 莲山 课件 w w
w.5 Y k J.cOM 怀柔区 2017-2018 学年度第一学期期末质量检测初三年级
英 语 试 卷
学校 姓名 准考证号
知识运用 (共 14 分)
一、单项填空(共 6 分,每小题 0.5 分)
从下面各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳
选项。
1. Tom is a book lover. ______ likes reading very much.
A. He B. She C. You D. It
2.John usually gets up at seven __________ the morning.
A. on B. at C. in D. of
3.— is the book?
—It’s $ 6.95.
A. How old B. How long C. How high D. How much
4.—Which do you like ______, tea, coffee or orange juice?
—A cup ofcoffee, please.
A. good B. best C. well D. better
5.—Can you speak Japanese?
—No, I ______.
A. can’t B. shouldn’t C. mustn’t D. needn’t
6.My brother ______ exercise every day and he likes sports very much.
A. did B. does C. will do D. is doing
7.—I didn’t see you yesterday. Where did you go?
—I ___________ to visit my grandmother.
A. go B. will go C. went D. have gone
8.My mother _________ when I got home yesterday.
A. cook B. will cook C. cooked D. was cooking
9.Keep quiet, please. The baby ____________.
A. sleeps B. is sleeping C. will sleep D. slept
10.Lucy is my friend. She in this school since she came here.
A. hasstudied B. will study C. am studying D. studied
11.Anew library in my college next year.
A. builds B. built C. is built D. will be built
12.—Ann, could you tell me ______ yesterday?
—Oh, I wentto the supermarket near my home.
A. where did you go B. where will you go
C. where you went D. where you will go
二、完形填空(共8分,每小题1分)
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四
个选项中,选择最佳选项。.
I used to have little passion (激情) in my life. But what happened the other day
changed my mind. It was then that I learned how 13 it is to have a passion in life.
That day 1 went home in Mom’s car. When Mom 14 at a red light, someone on the
side of the road caught my eye. It was a man dressed in rags (破旧衣服). He was
homeless. That didn’t interest me, because I had seen many like him before. Those
people usually looked unhappy and hopeless.
But this man was different in some way. He was not sitting down with a sad
expression. Instead, he had a 15 in his hand and was dancing happily to the music.
The radio seemed to be the most precious (珍贵的) thing he had.
“Mom, why does that man 16 a radio though he’s homeless?” I asked.
“He bought it.” She replied.
“But why doesn’t he use the money to buy food or clothes? He 17 for
something that he didn’t need.”
“Well, Sarah, sometimes food and clothes aren’t the most important.”
That man must care so much about 18 for that he bought a radio instead of
food or clothes.I soon realized that 19 is the key to life.
Since then I am always thinking of what is truly important in life. Ahome, a
meal, clothes—these things are not 20 parts of the life. What we often forget is
thatwe all need a joy, a light in a dark day. We all need a passion which gives a
person the happiness they need to keep going.
13.A. strange B. dangerous C. important D. difficult
14.A. walked B. stopped C. stood D. exercised
15.A. radio B. phone C. scarf D. hat
16.A. have B. use C. care D. like
17.A. asked B. waited C. paid D. looked
18.A. stories B. music C. news D. languages
19.A. happiness B. friendship C. knowledge D. health
20.A. only B. also C. all D. never
阅读理解 (共 36 分)
三、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选
项中,选择最佳选项。(共 26 分,每小题 2 分)
A
Here are some interesting places for you to enjoy yourself in while you are
staying in Beijing.
Here is the timetable of science activities in the Children’s Palace.
Time table
Monday(4 weeks)
19:00 — 21:30
Space and Man
Dr. Thomas West
Would you like to
know more about the
outer space?
Tuesday(5 weeks)
18:30—20:30
Photography
Mr. Brown from Italy
Learn to take good
pictures, please bring your
own camera.
Wednesday(12 weeks)
18:30 — 21:00
Computer Science
Prof. Harry Morison From
Oxford University
Learn how to use
Windows 2000.
Thursday (4 weeks)
19:00 — 21:00
Modern Medicine
Prof. Lucy Green
Would you like to
know medical advances?
Saturday(16 weeks)
14:00 — 17:00
Technical English
Prof. Rose Beet
Do you want to learn
the technical words and
articles?
Sunday (2 weeks)
8:30 — 11:30
Exhibition of Personal
Inventions
You can see many
inventions by the students;
you may also bring your
own inventions.
21. The teacher who teaches photography is from______.
A. England B. Italy C.America D. China
22. The computer science class may last for about ________ .
A. 2 weeks B. 4 weeks C. 12 weeks D. 16 weeks
23.If you want to learn technical English, you should go to the Children’s Palace
on______.
A. Wednesday B. Thursday C. Saturday D. Sunday
B
My friend Mary came to school wearing a brand-new pair of Zee jeans. “Your
new Zee jeans are so cute!” I said.
“My grandma took me clothes shopping last weekend,” Mary said. “The Zee jeans
were on sale. They have cool pockets and are unbelievably comfortable. When you’re
at my house after school, try them on and see for yourself.”
“Hmm.” I didn’t think so. But when I tried them on, I couldn’t help agreeing. “I’m
totally taking these!” I said. As soon as I got home, I told my mom that I had to get
some Zee jeans.
Mom said, “You already have three pairs of perfectly good jeans. There is no way
Dad and I are paying that much for a pair of pants. If you want to buy them with your
own money, I would be happy to make a long list of extra chores you can do.”
“I’ll start this minute,” I said.
It took me three weeks to save enough money. I changed kitty litter, watched my
little brother and sister, and cleaned refrigerator. The refrigerator cleaning was the
worst because one of the shelves fell while I was taking everything out. Food and
milk splashed all over the floor. It took me one and a half hour to clean it up!
Anyway, I finally bought my Zee jeans, and I loved them even more than I
thought I would. I loved them half because they had cool pockets and super
comfortable, and half because I had worked so hard to earn the money to buy them
myself.
24. Who bought the new Zee jeans for Mary?
A. Her mother. B. Herself. C. Her friend. D. Her grandmother.
25. Why did mom not want to buy a pair of Zee jeans to the writer?
A. She didn’t like the writer.
B. She thought the writer was lazy.
C. She thought that the writer had enough jeans.
D. She didn’t have enough money.
26. How did the writer buy the new jeans?
A. She got money from her mom.
B. She made money by doing housework.
C. She borrowed money from Mary.
D. She asked her grandma to buy them for her.
C
Songs help memories
The power of music
Most people can remember important news stories clearly, whether it was the
murder of President Kennedy in the US or 9/11.But now psychologists Martin
Conway and Catriona Morrison, from the University of Leeds in the UK, are
investigating how music can create “autobiographical memories” of the main events
in our lives. The study is online. People have to choose a song by the Beatles and
describe the memories that they have when they listen to it.
Reminiscence bump
Morrison explained that they looked at different age groups and their memories.
We often remember more from when we are teenagers and this is called “the
reminiscence bump”. This is the time in your life when you form your idea of who
you are. For older people who have memories related to the Beatles’ music, most of
those memories are from when they were teenagers. But younger people also had
clear personal memories from their past.
She loves you
This study was different from other memory studies, because people remembered
events from their past with lots more details. Morrison explained: “It was like people
had travelled back to the past, and they had very clear memories of things that had
happened. When they heard a song like She Loves You by the Beatles, they could
remember one night in autumn 1963.They remembered what they were wearing, what
the weather was like and what their friend said to them. You get a lot more
information than if you just say, ‘tell me about a night you remember’. ”
The study has found that music could be used with people who have problems
remembering the past. “You could use music to help improve people’s ability to
remember,” said Morrison. “In the future, we would like to do more experiments to
see how useful music is in helping people to remember the past, and compare it to
other things that might also help.”
27. Professor Conway and Dr. Morrison’s research aims to _____________.
A. see how music can help people remember the past
B. study old songs’influence on people’s behavior
C. find out what influences people’s memories of the past
D. find ways to help people with memory difficulties
28. The example of She Loves You is used to show that ___________.
A. love songs can help people to have clearer memories
B. songs tell stories that are similar to our experiences
C. music can take people back to their teenage years
D. people can remember more details with the help of music
29. Morrison’s team’s future research is probably on ___________.
A. why some people have memory problems
B. what methods can best help people bring back memories
C. how music can help people in their studies or work
D. how to help olderpeople remember more details about the past
D
Are you wearing old clothes?
Don’t worry if you are. Clothes bought at thrift shops are more popular than ever
in the West nowadays.
Alot of young people have an interest in secondhand clothing.
Goodwill Industries, one of the most famous secondhand shopping companies in
the US, said there had been an increase of 84 percent in money made from the sale of
donated goods from 2007 to 2012, from $1.9 billion(about 13 billion yuan) to $3.5
billion.
FannyMoizant, an online group that sells used clothes from luxury brands(奢侈品
牌), agrees that “secondhand” is part of fashion now.
“Fashion has changed,” she told the Financial Times last month.” People need
our service ----they need a place to let go and get rid of this excess(过剩).”
It wasn’t always this way. Secondhand clothes used to be much less popular.
Keren Charles, 37, from the US, remembers how embarrassed she was the first
time she entered a thrift store more than 20 years ago.
“I didn’t want anyone to see me,” Charles told CNN. “In high school, people
thought you were either poor or homeless.”
Now, the fashion fan says about 97 percent of her clothes are secondhand. Her
favorite find is a $5 blue evening dress that could be worth hundreds of dollars.
So what is a thrift shop, exactly?
According to the US Association of Resale Professionals, a thrift shop is run by a
not-for –profit(非盈利的)organization to get money to charitable causes.
The shops have become popular in recent times due to economic reasons.
More customers began coming to thrift shops in the US at the start of the
recession(萧条), according to CNN.
And now secondhand clothing and vintage items are showing up in Western high
fashion and street wear.
Fashionable hip-hop artist Macklemore and Ryan Lewis even wore a 2013
Billboard Music Award for their hit song Thrift Shop. The song is about “looking for a
come up”(search for cheap things in a thrift store.
However, thrift store culture may be great for new shoppers and for business but
it’s not so great for shoppers like Charles who are still “looking for a come up.”
“The competition is tough now,” she told CNN. “You’re in the thrift stores, and
you’re seeing so many other people, but it’s still better than shopping at a department
store.”
30. Which of the following statements is TRUE according to the article?
A. Vintage items sell better than other usedclothes.
B. Thrift shops are a new form of shops that have appeared in the last 10 years.
C. Thrift shops sell used clothes in order to help people in need.
D. Young people show less interest in secondhand clothing than older people.
31. According to the article, secondhand clothes have become popular in the West
because _______.
A. there are more thrift stores to shop in
B. people have to live on less money
C. artists and stars are often seen in secondhand clothes
D. people now care less about others’opinions
32. The underlined word “Vintage” in paragraph 15 probably means“_________”.
A. old but expensive B. large and very beautiful C. old but high quality
D. popular and new
33. What is the article mainly about?
A. The popularity of thrift store culture.
B. The importance of recycling secondhand clothes.
C. Different attitudes toward thrift shops.
D. The influence of the economy on fashion.
四、阅读短文,根据短文内容回答问题。(共 10 分,每小题 2 分)
Spiderman is one of the most famous comic book heroes of all time. He was
created by Stan Lee in 1963 and was first introduced to the world in the pages of
Marvel comic books.
Spiderman’s story is the story of Peter Parker, a child who lost his parents and lives
with his aunt and uncle. Peter is a shy, quiet boy wearing glasses and has few friends.
One day, on a high school class trip to a science lab, he gets bitten by a special spider.
Soon Peter realizes he has amazing powers: he is as strong and quick as a spider and
also has a type of sixth sense. He no longer needs his glasses and he can use his super
power to fly through the city streets! Remembering something his Uncle Ben has told
him, that “with great power, there must also come great responsibility,” Peter decides
to use his powers to fight enemies who do cruel things to people. And so, Spiderman
is born.
Life is not easy for Peter even though he is a superhero. He is in love with Mary
Jane but cannot tell her about his amazing powers. Besides, his best friend Harry hates
Spiderman! Peter is also short of money and time. He has to sell photos of Spiderman
(himself!) to a newspaper and he keeps losing his other jobs because he’s so busy
saving people! Yet he has to fight different kinds of cruel enemies.
34. Who created Spiderman?
35. Where does Peter go on his high school class trip?
36. What happened to Peter after he was bitten by the spider?
37.How is Spiderman born at last?
38. What kind of life is Peter living?
书面表达 (共 10 分)
五、文段表达(10 分)
39.根据中文和英文提示,完成一篇不少于50 词的文段写作。文中已给出内容
不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。
假如你是李华,你们学校英文网站正在针对上网是否是一件好事展开辩论,
请你以 The Internet is( not) agood thing.为题,写一篇短文给英文网
站投稿,说一说你认为上网是好事还是坏事,然后说出 2-3 条理由的观点,
理由包括:人们通常用网做什么?为什么你认为上网是好/坏事?
: 提示词语: download, listen to, send email, chat, relax; hack(攻击) website,
steal money, hide from police
提示问题:● Is it a good thing or a bad thing?
● What do people usually do on the Internet?
● Why do you think it is (not) a good thing?
Title: The Internet is_________.
Some people say the Internet is ______________________________
________________________________________________________________
______________________________________________________
For these reasons, I think_____________________.
2017-2018 学年度第一学期期末英语试卷参考答案
一、单项填空
1.A 2.C 3.D 4.B 5.A
6.B 7.C 8.D 9.B 10.A
11. D 12. C
二、完形填空
13.C 14.B 15.A 16.A 17.C
18.B 19.A 20.C
三、阅读短文,选择最佳选项。
21. B 22. C 23.C 24.D 25.C
26.B 27.A 28.D 29.B 30.C
31.D 32.C 33.A
四、阅读短文,回答问题。
34.Stan Lee.
35.He goes to a high school class trip to a science lab.
36.He has amazing powers.
37. Spiderman is born when Peter decides to use his powers to fight enemies who do
cruelthings to people at last.
38. He’s living a magical life with his amazing powers but life is not easy for him
with difficult reasons.
书面表达
五、文段表达
39.参考范文:
Some people say theInternet is a good thing. However., I think it is a bad thing.
First of all, I think there are many bad people using the Internet. They send junk
emails, hack websites and steal people’s money. In addition, it is easy for them to hide
from the police.
Second, in my opinion children play too much using the Internet. Children can
download games, listen to music and chat easily on the Internet. In addition, they do
this for many hours. However, these kids do not want to do any homework! Therefore,
the Internet is hurting their education.
For these reason, I think the Internet is not a good thing.
文 章
来源 莲山 课件 w w
w.5 Y k J.cOM
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |