2018.1初三英语期末试卷(海淀区附答案)

作者:佚名 资料来源:网络 点击数:    有奖投稿

2018.1初三英语期末试卷(海淀区附答案)

本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来
源莲 山课件 w ww.5 Y
K J.cOm

初三年级第一学期期末学业水平调研
英语
2018.1
学校 _______________ 班级 _____________ 姓名 __________ 成绩 _____________



知 1.本调研卷共12页,满分100分,考试时间120分钟。
2.在调研卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名和准考证号。
3.试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在调研卷上作答无效。[来源:学§科§网Z§X§X§K]
4.在答题卡上,选择题用2B铅笔作答,其他试题用黑色字迹签字笔作答。
5.考试结束,请将本调研卷和答题卡一并交回。

听力理解 (共40分)
一、听后选择(共15分,每小题1.5分)
听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下 面各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。
请听一段对话,完成第1至第2小题。
1. When does the girl have to be home?
A. By 8:00 pm.    B. By 9:00 pm.     C. By 10:00 pm. 
2. What’s the boy allowed to do on weekends?
A. To watch TV.    B. To go shopping.    C. To play basketball. 
请听一段对话,完成第3至第4小题。
3. Why does Peter look upset today?
A. Because he broke a window.
B. Because he lost the ball game.
C. Because he ate something bad.  
4. What does the mother ask Peter to do?
A. To learn from Mr. Green.  
B. To say sorry to Mr. Green.  
C. To play soccer with Mr. Green.
请听一段对话,完成第5至第6小题。
5. Where did Lisa spend her whole holiday?
A. At her aunt’s home.      B. At an old people’s home.      C. At a children’s home.
6. What did Lisa do there?
A. She cooked meals.   B. She washed clothes.   C. She read newspapers.
请听一段对话,完成第7至第8小题。
7. What is Jack doing?
A. Waiting for his friend.     B. Watching a match.       C. Cleaning the classroom.
8. What does the woman think of the movie?
A. It’s funny.        B. It’s special.         C. It’s exciting.
请听一段独白,完成第9至第10小题。
9. How long has Chinese painting lasted?
A. Over 2000 years.   B. Over 4000 years.       C. Over 6000 years.
10. What does the speaker mainly tell us?
A. How to learn Chinese painting.
B. Why Chinese painting is famous.
C. What we can show in Chinese painting.
二、听后回答(共14分,每小题2分)
听对话,根据对话内容笔头回答问题。每段对话你将听两遍。
请听一段对话,完成第11小题。
11. How is the weather now?
_________________________________________________________
请听一段对话,完成第12小题。
12. When can they get to the airport?[来源:学科网]
_________________________________________________________
请听一段对话,完成第13小题。
13. Whose schoolbag is it?
_________________________________________________________
请听一段对话,完成第14小题。
14. Why does the man change the coat?
_________________________________________________________
请听一段对话,完成第15小题。
15. How will the woman go to the People’s Park?
_________________________________________________________
请听一段对话,完成第16小题。
16. What’s wrong with Linda?
_________________________________________________________
请听一段对话,完成第17小题。
17. How long has Mike been collecting tickets?
_________________________________________________________

三、听短文,记录关键信息和转写短文
第一节:听短文,记录关键信息(共6分,每小题1分)
请听一段短文,根据所听到的内容和提示信息,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上。短文你将听两遍。
 

第二节:听短文,根据提示信息转写短文(5分)
24. 请再听一遍短文,根据所听到的内容和第一节中的提示信息,写出短文的主要内容。短文的开头 已经给出。请注意语法正确,语意连贯。
     Here are some reasons why people love visiting museums. ____________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________

知识运用(共14分)
四、单项填空(共6分,每小题0.5分)
从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。
25. Miss Brown knows a lot about biology. We all like to ask ______ about it.
A. she    B. he    C. her    D. him
26. Many people like to see golden leaves ______ autumn.
A. in           B. on              C. at              D. to
27. — Do you know Paul is ______ boy in Class 5?
— Yes. He is very good at playing basketball.
A. tall    B. taller    C. tallest   D. the tallest
28. My uncle likes books, ______ he doesn’t have much time to read.
A. for    B. or    C. but    D. so
29. — ______ is your favorite writer?
— Charles Dickens. He wrote A Christmas Carol in 1843.
A. What    B. Who    C. Why         D. Whose
30. Taron ______ a cold yesterday, so he had to go to see a doctor.
A. has caught   B. is catching  C. catches   D. caught
31. Today is Mark’s birthday, and he ______ a big party with his family in the garden now.
A. had    B. is having   C. has had   D. was having
32. Emma ______ a car when her phone rang.
A. drives    B. will drive   C. was driving  D. is driving
33. Jessica really enjoys travelling, and she ______ many foreign countries since 2010.
A. visits       B. has visited  C. will visit   D. was visiting
34. Colin’s home is far from school and he ______ to school by bus every day.
A. goes    B. has gone   C. was going  D. will go
35. Many new buildings ______ in Xiong’an New Area next year.
A. will be built  B. were built   C. will build    D. built    
36. —Do you know ______?
— Last year.
A. when will Professor Lee visit China  B. when Professor Lee will visit China
C. when did Professor Lee visit China  D. when Professor Lee visited China

五、完形填空(共8分,每小题1分)
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
As the teacher called my name, I knew what lay ahead. She looked at me directly and made me to the whiteboard to perform a division (除法) problem. Division was my weakest subject. I repeatedly put the numbers in the    37    pl aces, or forgot to add in the zeros.
I worriedly    38    myself out of my seat. With every slow step I took, I grew more nervous. My stomach ached, and my whole body shook with    39   .
The teacher read the problem aloud. Unsure of myself, I looked at the girl beside me, and tried to    40    what she was writing, but she went faster than I could understand, writing down what seemed to be foreign symbols.
My eyes fixed on the chicken scratch I had trie d. Impossible to understand. Why me? Why couldn’t I work out the problem that seemed easy to all other kids? These questions filled my head.
As the other girl finished and danced back to her seat, I wrote some random (胡乱的) numbers on the board, and    41    back to mine. The teacher read over our work.
“Now, class, Susie did this problem absolutely correctly.”
“As for Tara,” the teacher said jokingly, “I don’t even know what she did.”
The class burst into laughs, and I felt my face turn red as I tried to sink as low as possible into my seat, hoping to prevent them from    42    me at all.
But this memory is one I remember, surprisingly, in a positive way. It made me    43   , and gave me persistence. When I get a poor grade in school, or am put down by somebody, I think of that moment and every single one of those    44    that I asked myself. The terrible ache in my stomach comes back and gives me the motivation to answer all of those whys and try hard until perfection, or as close as I can get.
37. A. proper   B. incorrect    C. special    D. unimportant
38. A. lifted    B. dropped    C. repaired    D. knocked
39. A. tiredness   B. excitement   C. shyness    D. fear
40. A. accept    B. explain    C. copy        D. describe
41. A. rushed   B. looked     C. talked    D. thought
42. A. changing   B. inviting    C. seeing    D. teaching
43. A. healthier   B. stronger    C. cleverer    D. happier
44. A. ways    B. words    C. hows     D. whys

阅读理解(共36分)
六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。(共26分,每小题2分)
A
New Year’s Resolution
Posted by Lauren Conrad December 28, 2017
You guys, I can not believe it’s about to be 2018! If you haven’t thought of your 2018 New Year’s resolution yet, start by choosing one word from the list below.
Love
Peace
Kindness

Joy
Patience
Self-control

Kathie
December 29, 2017
The word that I choose from the list is joy. Whether that means jogging with my classmates in the morning, walking my dog in the neighborhood, or enjoying dinner with my parents, I am going to make sure I take the time to have fun!

Sofia
December 30, 2017
Self-control would be my word for the coming year. This year I am going to be a morning person! I’ll wake up early and start my day at 5 am instead of 6 am. Imagine what I could do with 5 more hours every week!
Taylor
December 31, 2017
My word isn’t on your list. But this year I’d like “SLOW” to guide me, which means many things to me. I will try to avoid too much homework in order to think deeply, slowly read a book instead of quickly looking through social media, and go to bed earlier in order to have slower mornings.
 

45. When did Kathie make her resolution?
A. On December 28.         B. On December 29.
C. On December 30.         D. On December 31.
46. What is Sofia’s word for the coming year?
A. Peace.      B. Kindness.  C. Patience.  D. Self-control.
47. What is Taylor probably going to do in 2018?
A. To jog in the morning.      B. To look through social media quickly.  
C. To read a book slowly.     D. To walk his dog in the neighborhood.

B
Finally Home
Last year, my parents moved to this town. I had to go to a new school and found no one to be friends with because I wasn’t interested in the topics most of my classmates liked. [来源:学科网ZXXK]
“Maybe I’ll never have real friends,” I thought.
I closed my eyes and imagined playing my drums. Suddenly, I heard the sound of a guitar.
I followed the sound and found out that was a band. I recognized the guitar player at my first sight and so did he.
“Hey, you’re Cassie from my class!” his voice surprised me.
“I’m sorry,” I said. “I just haven’t heard any live music in this town before! You sound great — did you guys write that song?”
“Yeah — well, we’re still working on it. I’m Matt.” He stood up and held out his hand.
 “Mind if I listen in?” I asked in a low voice.
“Not at all,” Matt said, smiling. “Maybe you can give us some suggestions!”
The song was pretty good and I could really improve it with my drum skills. Behind my drum set was the one place I felt completely like myself. But I wasn’t sure if I wanted to open that door to the world.
“Hey, do you play drums?” Matt asked suddenly.
His question surprised me. How did he know? And then I followed his eyes to my hands, which had been beating a rhythm (节奏) on the floor. I tried to say no, but my heart stopped me from refusing. “Sure, I’ve been playing for a few years,” I said finally.
“Oh, wow! You’ve got to join us!” Matt said. “I have some drums  over here.”
I looked at their shiny faces. “Absolutely. I would love to play!” I replied.
“One, two, three, four!” Matt counted and began singing, and I knew I was finally home.
48. When the writer first went to a new school, she ______.
A. joined a music club      B. had no close friends
C. could play the guitar      D. developed a new hobby
49. How did the writer feel when Matt asked if she played drums?
A. Surprised.    B. Scared.   C. Worried.       D. Excited.
50. The writer said she was finally home because ______.
A. she learned to play the drums    B. she decided to leave the town
C. she loved her home very much    D. she made some friends finally

C
Nowadays, many teens are badly addicted to using phones. It probably won’t surprise you that teens are texting more than ever before.
Instead of sleeping, Kenny Alarcon, 16, often texts with his friends through the night. Frances Garcia, a high school senior, sends and receives about 1000 texts each day. Both Frances and Kenny wake up several times during the night to text. Kenny even sleeps with his phone beneath his pillow.
Dr. Elizabeth Dowdell, a professor at Villanova University in Pennsylvania, says that it’s common for teens to be interrupted by texts while slee ping. “If they often lose sleep,” Dr. Dowdell says, “teens may become angry, or depressed. A lack of sleep can lead to weight gain and even obesity because many people turn to junk food for quick energy when they are tired.”
Some experts are worried about how texting is affecting teenagers’ lives. One concern is that students might not learn correct grammar and spelling if most of the writing they do is made up of text messages. Some people also worry that teens don’t spend enough time talking with others face-to-face, which could be hurting their relationships with friends and family. Moreover, all that texting takes away hours that could be spent studying, exercising, taking up a hobby, or just relaxing.
According to Dr. Dowdell, teens need to learn that they can and should turn off their phones sometimes. She had Kenny and Frances do an experiment. These were the rules: No phone for 48 hours. No computer or Internet either, unless it was for schoolwork.
After 48 phone-free hours, Kenny and Frances were interviewed. “Wow, it was pure torture (折磨),” Kenny joked. Kenny missed his friends, and he was sad at times. But he also felt relief from the constant texting. He spent time reading books and talking with his family, wh ich he really enjoyed. Frances had an even happier result. “I loved it!” she said, “I was going to the gym and hanging out with friends and playing basketball. I had a wonderful experience.” Frances decided to continue the experiment for a while. “I think I’ll be so much smarter and healthier,” she explained, “everybody in the world should try it.”
51. If teens keep waking up to text while sleeping, they may ______.
A. get overweight        B. become happier
C. disturb their parents      D. feel more relaxed
52. What is Paragraph 4 mainly about?
A. Mistakes in teens’ text writing.
B. Time wasted on meaningless texting.   
C. Worries about how texting affects teens.
D. Encouragement to teens’ talking face-to-face.
53. The writer mentions the experiment on Frances and Kenny to ______.
A. advise people what to do without phones  B. show teens can live well without phones 
C. explain phones are important in teens’ lives D. introduce how they make good use of phones

D
Mindfulness Matters
In recent years, some schools have begun to introduce meditation, or mindfulness training, into their classrooms. During mindfulness training, students may be asked to sit quietly and observe their own thoughts and feelings to avoid being controlled by them. Mindfulness training can help students overcome anxiety (焦虑), control their behavior, and improve their ability to pay attention in class. Students are expected to learn how to meditate in order to reduce stress and do better in their schoolwork.[来源:Zxxk.Com]
Among schools that already teach meditation, the results have been positive. In one study, teachers reported that after five weeks of mindfulness practice, their students were more focused. They also participated more fully in class. A middle school in San Francisco reported that a student meditation program led to higher attendance rates and better grades. Another study suggested that meditation helped students perform better on tests by improving their working memory and reducing their anxiety.
Many supporters believe that meditation training programs can also help students  overcome stress. For examp le, Headstand is a mindfulness education program designed to help students overcome anxiety. A study concluded that ninety-eight percent of participating students felt less stressed after they completed the Headstand program. In another study, researchers in New Haven, Connecticut, followed students who participated in meditation and yoga classes three times a week. They found that after each class, participants had lower levels of cortisol, a stress hormone (激素), in their bodies.
Despite the positive results seen so far, critics also point out that much of the current research is not rigorous (严谨的) enough. Associate Professor Tamar Mendelson agrees that research on meditation in children is still in its early stages. However, even she insists that she has seen the positive impact of meditation on children. Others express worries that meditation is not a valuable use of class time. But many disagree. Denise Pope, a professor from the Stanford University, says, “This is something teachers can do immediately. You get a lot of bang for your buck and anyone who is against it isn’t thinking clearly.” Indeed, additional studies will surely strengthen our understanding of the benefits of mindfulness.
Although still in its early stages, research shows that meditation can help students learn to deal with anxiety and stress. As an added bonus, students of mindfulness training also report better concentration and gains in their academic performances. Therefore, meditation should be a part of every student’s school day. Participating in “stillness” can be just as productive as other school-related activities.
54. Why do some schools introduce mindfulness training into classes?
A. To control students’ working memory.  B. To reduce students’ stress and anxiety.
C. To increase students’ attendance rates.  D. To research students’ thoughts and feelings.
55. What can we learn from the pass age?
A. Mindfulness training is not a valuable use of class time at school.
B. Mindfulness training is more productive than other school activities.
C. Students felt more stressful after joining yoga classes three times a week.
D. Students paid closer attention in class after weeks of mindfulness practice.
56. The words “a lot of bang for your buck” in Paragraph 4 probably mean “______”.
A. challenges    B. complaints  C. advantages  D. influences
57. The writer probably agrees that ______.
A. further studies will prove the benefits of mindfulness training
B. students will become more talented with mindfulness training
C. doctors will do researches on the spread of mindfulness training
D. mindfulness training decides students’ mental and physical health

七、阅读短文,根据短文内容回答问题。(共10分,每小题2分)
Can you imagine a world without a writing system for your language? It may be hard to picture it now, but a man named Sequoyah lived in such a world. Sequoyah was a member of a native American tribe, the Cherokee. Cherokee people speak their own language, but for hundreds of years they did not have a system of writing. Without a writing system, the Cherokee had no newspapers or books before 1809.
Sequoyah was probably born around the year 1770 and lived with his mother in a small village in the mountains of Tennessee. When he grew up, he became a blacksmith. When he was doing business with those “English-speaking people”, he noticed that they used paper with marks to record their thoughts and ideas. Se quoyah called these pieces of paper with marks “talking leaves”. He began to wonder why people who spoke Cherokee did not have a way to write down their words.
In 1809, Sequoyah decided to give the Cherokee their own “talking leaves”. At first he tried to make a different symbol for every word in the Cherokee language. But in that case, there would be so many symbols and too hard for people to remember, so he decided to make a picture for each syllable (音节). After much hard work, Sequoyah invented 85 symbols. In order to see whether it would work, he helped his six-year-old daughter Ayoka learn each symbol and found she could learn to read and write very quickly. Sequoyah’s invention was a success!
Before long, Sequoyah’s writing system had spread far and wide. Cherokee people living in all different parts of the country learned to read and write. In 1825, Sequoyah’s system was made the official written language for Cherokee people. To this day, Cherokee speakers still use Sequoyah’s writing system. In some parts of the United States, you can see street signs and billboards written in both English and Cherokee. Sequoyah will always be remembered for his important contribution to Cherokee people.
58. Did the Cherokee have newspapers before 1809?
59. What did Sequoyah call the pieces of paper with marks?
60. How many symbols did Sequoyah invent in the Cherokee language?
61. When was Sequoyah’s system made the official written language?
62. Why will Sequoyah always be remembered?


书面表达(共10分)
八、文段表达(10分)
63. 从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,完成一篇不少于50词的文段写作。文中已给出内容不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。
假如你是李华,寒假即将到来,为了方便外籍教师和留学生在假期使用图书馆,请你写一则英文通知,告诉他们图书馆假期开放时间,每次可借阅图书的数量和借阅期限,以及需要注意的事项。
提示词语:return, renew (续借), ID card
提示问题:●When will the school library be open during the winter vacation?
● How many books can be borrowed and how long can they be kept?
● What rules should be followed?
Notice
Dear foreign teachers and students,
Winter vacation is coming. _______________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
和谐是一种美德。和谐社会由一个个和谐的家庭构成。构建和谐家庭是我们每个人的责任。和谐的家庭给予我们精神支持,并使我们倍感幸福。
假如你是李华,你家被社区评为 “和谐家庭”。请你用英语写一篇短文,给某英文网站投稿,谈谈你的家庭是什么样子,为使家庭和谐你经常做些什么,以及你的感受。
提示词语: harmony (和谐),get on well with,support, happy
提示问题:● What’s your harmonious family like?
● What do you usually do?
● How do you feel?
Everyone wants to live in a harmonious family. ______________________________________
________________________________________________________
 

初三第一学期期末学业水平调研参考答案
英语
2018.1
一、听后选择
1. B  2. C  3. A  4. B  5. B  6. C  7. A   8. C  9. C  10. A
二、听后回答
11. Snowy./It’s snowy./It’s snowing.
12. At 8:30.
13. Tom’s./It’s Tom’s. /It belongs to Tom.
14. Because it is too small.
15. She will walk there. / On foot./ She will go there on foot.
16. She is (a little) tired.
17. For two/2 years.
三、听记录信息和转写短文
18. Fun/Interesting 19. city  20. Colourful  21. hear  22. create  23. dreams  24. 略
四、单项填空
25. C  26. A  27. D  28. C  29. B  30. D  31. B 
32. C  33. B  34. A  35. A  36. D
五、完形填空
37. B  38. A  39. D  40. C  41. A  42. C  43. B  44. D
六、阅读选择
45. B  46. D  47. C  48. B  49. A  50. D  51. A  52. C  53. B
54. B  55. D  56. C  57. A
七、阅读回答问题
58. No.  59. Talking leaves.  60. 85.  61. In 1825. 
62. Because of/For his important contribution to Cherokee people. / Because he created the writing system for Cherokee language. / Because he made the official written language for Cherokee people.
八、文段表达
63. Possible version
题目①
Notice
January 18, 2018
Dear foreign teachers and students,
Winter vacation is coming. Here are the things you need to know in order to use the library well during the vacation.
First, the library will be open only from 9 a.m. to 4 p.m. from Monday to Friday. And it will be closed for 7 days during the Spring Festival.
Second, only 3 books can be borrowed each time and kept for 20 days, but you can renew them if you haven’t finished reading them on time. Magazines and newspapers can not be borrowed, and you can only read them in the library.
Be sure to have your ID card with you if you want to borrow books or read in the library. Besides, no food or drinks are allowed in the library.
Ask the library staff for further information if you still have questions.
Wish you a great winter vacation and happy Spring Festival![来源:Z。xx。k.Com]
                                             The School Library

题目②
I live in a  harmonious family full of laughter. Each of the family members gets on well with each other. We often sit together to share our problems and happiness and everyone feels supported and relaxed at home.
As for me, I respect and love my parents. When I’m at school, I always study hard and try not to make my parents worried about my schoolwork. When I’m at home, I often help them with some housework, so they can have more time to do what they love to do. When my sister is in trouble, I usually try my best to help her.
I love my harmonious family and feel comfortable at home. I think everyone should take responsibility to create a harmonious family.

听力材料
初三年级第一学期期末学业水平调研英语听力测试现在开始。
一、听后选择
听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。
请听一段对话,完成第1至第2小题。
M: There are too many rules in my family!
W: I have many, too. For example, I have to be home by 9:00 every night.
M: Me too. And I’m not allowed to watch TV on school nights.
W: What about the weekend?
M: Well, I’m allowed to play basketball with my friends.
W: Oh. That’s nice.
请听一段对话,完成第3至第4小题。
W: Peter, you look upset today. Is there anything wrong?
M: No, Mum, but …
W: Come on, son, tell me what has happened.
M: Well, what shall I do? In the afternoon, I broke a window in Mr. Green’s house with a soccer ball.
W: Oh, did you say sorry to Mr. Green?
M: No, I ran away. I was afraid to tell Mr. Green the truth.
W: That’s a bigger mistake. Let’s go to Mr. Green’s house together. I think you should say sorry to Mr. Green, and the sooner, the better.
M: OK, Mum. Let’s go right now.
请听一段对话,完成第5至第6小题。
M: Lisa, hav e you taken part in any volunteer work during the holidays?
W: Yes, I have been a volunteer at an old people’s home.
M: Did you spend your whole holiday working there?
W: Yes.
M: Did you cook meals for the old?
W: No, I was not good at it. But I read newspapers for them.
M: What a meaningful experience! Shall I join you this summer holiday?
W: Of course. We can learn a lot from it.
请听一段对话,完成第7至第8小题。
W: Hi, Jack. What are you doing here?
M: I’m waiting for Liu Ming. We are going to watch a movie together.
W: What’s the movie?
M: Spider Man: Homecoming.
W: Wow. The movie is exciting. I watched it last week.
M: Really? I can’t wait to watch it. But where is Liu Ming?
W: I saw him cleaning the classroom. I think he’ll come soon.
M: OK, thank you. 
请听一段独白,完成第9至第10小题。
Do you want to learn Chinese painting? Chinese brush painting is one of the oldest art in the world and it has lasted over 6000 years. Brush painting started in Han Dynasty and it was used to record events.
Before starting to learn Chinese painting, you should choose one type from two main kinds in Chinese painting: Gong-bi or Shui-mo. But no matter which type you choose, you should know the character of Chinese pa inting. Generally, the paintings are not only a way of showing natural plants, animals and objects, but also a way of communicating dreams, truth and valuable life lessons.
Once you decide to learn Chinese painting, you had better learn from Chinese artists. Learn the ways they describe the nature, control the brush, and color the paintings. Before setting a brush to the special xuan paper, you must have a picture in your mind, drawing on your imagination and store of experience. Once you start to paint, you will normally have to complete the work at one go.
It seems easy to start learning Chinese painting, but it takes years to be good at it,so there is no need to be disappointed if you can’t paint well.
二、听后回答
听对话,根据对话内容笔头回答问题。每段对话你将听两遍。
请听一段对话,完成第11小题。
W: Look! It’s snowing heavily outside.
M: Yeah! You’d better stay at home.
W: But I have to return the book to the library.
M: The TV says the snow won’t stop until midnight. Maybe you can give it back later.
请听一段对话,完成第12小题。
W: Sir, I’m in a rush. Can we drive a little faster?
M: Where are you going?
W: To the airport. My plane will take off at 10:30 (ten thirty).
M: Oh. Don’t worry. It’s still early. We can get there at 8:30 (eight thirty).
请听一段对话,完成第13小题。
M: Look! Anna. Here is a schoolbag left on the playground.
W: Yes. Whose schoolbag is it? Is it Bill’s? He has a black schoolbag like this one.
M: No. Bill didn’t come to school today. It must be Tom’s.
W: Yeah, you’re right. Look! Tom is running here to get it now.
请听一段对话,完成第14小题。
W: Can I help you, sir?
M: Yes, I’d like to change the coat.
W: What’s wrong with it?
M: It’s too small. I wear Size 11, but it’s Size 9.
W: OK. No problem.
请听一段对话,完成第15小题。
W: Excuse me! Can you tell me the way to the People’s Park?
M: Walk along the road and turn left at the traffic light.
W: Mm…is it far from here?
M: No, not very far. It’s only 5 minutes’ walk from here.
W: Thank you. I’ll walk there.
M: You are welcome.
请听一段对话,完成第16小题。
M: What’s wrong with you, Linda?
W: I’m a little tired.
M: Would you like something to eat or drink?
W: No, thanks.
M: You need to take a break.
W: Yes, I think so.
请听一段对话,完成第17小题。
W: What do you collect, Mike?
M: I collect theatre and movie tickets.
W: How long have you been collecting them?
M: For two years.
W: Then what do you do with the tickets?
M: I put them in a notebook and write down my opinions about the show or movie.
W: Wow, it sounds like an interesting collection.
三、听短文,记录关键信息和转写短文
第一节:听短文,记录关键信息。
请听一段短文,根据所听到的内容和提示信息,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上。短文你将听两遍。
Why do people love visiting museums? Here are the possible reasons.
People enjoy visiting museums about interesting subjects. Some museums are famous because they have special themes. For example, there is a museum about the potato. This museum has art pieces made out of potatoes. Some museums are popular because they can’t be found outside this city.
Museums also provide something to get your attention. Many museums now have colourful activities. You can take an audio guide to hear more about what you are looking at. You can create your own work of art. You can also try on special clothes in the museum.
Museums are welcome because they are close to our life. They show our values and our dreams. No matter who you are or what you like, there is a museum that will interest you somewhere in the world.
第二节:听短文,根据提示信息转写短文。
请再听一遍短文,根据所听到的内容和第一节中的提示信息,写出短文的主要内容。短文的开头已经给出。请注意语法正确,语意连贯。

初三年级第一学期期末学业水平调研英语听力测试到此结束。

文章来
源莲 山课件 w ww.5 Y
K J.cOm
最新试题

点击排行

推荐试题

| 触屏站| 加入收藏 | 版权申明 | 联系我们 |